به گزارش خبرنگار مهر، از زمانی که بحث اجرای نظام آموزشی 3-3-6 مطرح و بدنبال آن کاهش سن کودکان در پیش دبستانیها و واگذاری مهدها به آموزش و پرورش در سال گذشته مطرح شد این موضوعات به چالشی جدی میان آموزش و پرورش و بهزیستی تبدیل و سبب افزایش نگرانی والدین و مدیران این مراکز شدند.
اما پس از ماهها کشمکش و بحث در فروردین امسال تفاهم نامه ای میان این دو نهاد امضاء شد که به موجب آن اداره و نظارت بر پیش دبستانی ها حتی آنهایی که در مهدهای کودک برگزار می شوند، به عهده آموزش و پرورش نهاده شد. انتظار این بود که با امضای این تفاهم نامه تمام بحث ها و چالش ها به پایان برسد اما نواقصی در این تفاهم نامه وجود داشت که همچون خاکستر زیر آتش عمل کرد و باز هم این موضوع را شعله ور ساخت.
یکی از این نواقص در این تفاهم نامه، نحوه اداره پیش دبستانی ها است؛ اگرچه در تفاهم نامه آمده که باید اداره با آموزش و پرورش باشد اما چون تعداد زیادی از کلاسهای این دوره در مراکز بهزیستی تشکیل می شوند عملا اداره آن به عهده مسئولان مهدکودکها است و آموزش و پرورش نمی تواند در این باره نقشی ایفا کند.
همچنین در این تفاهم نامه آمده که باید همه مراکز پیش دبستانی از محتوای تدوین شده در آموزش و پرورش تبعیت کنند اما هنوز مسئولان این وزارتخانه دستورالعمل مدون و مشخصی را به مراکز پیش دبستانی ارسال نکرده اند، البته برخی از موضوعات قرآنی به پیش دبستانی ها ابلاغ شده که کافی نیست و تنها بخشی از محتوای آموزشی این دوره را تشکیل می دهد.
البته وزیر آموزش و پرورش تفاهم نامه بسته شده میان این دو نهاد را فصل الخطاب ندانسته و تاکید دارد که وضعیت پیش دبستانی ها باید مشخص شود.
حمیدرضا حاجی بابایی در این باره به خبرنگار مهر گفت: اخیرا این موضوع را بار دیگر در شورای عالی انقلاب فرهنگی دنبال کردیم که رئیس جمهور به دبیرشورای عالی دستور داد تحقیقات و بررسیهای شورا در دستور کار جلسه قرار گیرد.
حاجی بابایی افزود: ما نیز در گذشته تحقیقاتی را در این باره انجام داده ایم که مورد بررسی قرار می گیرد و در نهایت هر آنچه را که شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب کند، اجرا می کنیم.
حال باید منتظر تصمیم شورای عالی انقلاب فرهنگی ماند و دید که عاقبت مراکز پیش دبستانی چه می شود؟
نظر شما