کاپیتان محمد نوروزی در گفتگوی مشروح با مهر به بیان برخی قابلیتهای منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام پرداخت.
مشکل تجمع زباله در اطراف پیام حل شد؟ تجمع این میزان زباله در اطراف چه مشکلاتی را ایجاد کرده است؟ آیا برای بازیافت این زباله ها تاکنون اقدامی صورت گرفته است؟
در زمینه بازیافت زباله پیام این آمادگی را دارد که با مدیریت علمی خود، بازیافت و تولید هزار و 300 تن زباله کرج را برعهده بگیرد.
وی تاکید کرد: البته مافیای زباله تاکنون مانع انجام این مهم شده اند و نمی گذارند بحث زباله به سرانجام برسد و از همین رو نیز این عده خواهان دریافت اعتبار 500 میلیارد ریالی برای بازیافت زباله هستند.
مدیرعامل پیام تخلیه زباله در اطراف این فرودگاه و تولید شیرآبه ناشی از زباله های صنعتی و ضایعات عفونی بیمارستانی را خطری جدی برشمرد که با نفوذ به زمین و استفاده از خاک کشاورزی در زمینهای مجاور و به رغم هشدارهای گوناگون تاکنون مسئولان اقدامی جدی را در این خصوص به کار نبسته اند.
* پیام چگونه می تواند در حوزه بازیافت زباله وارد عمل شود و آیا این اقدام هزینه بر خواهد بود یا منجر به تولید سرمایه می شود؟
- این فرودگاه برای تعامل با دستگاههای ذیربط در حل مشکل فوق و مدیریت زباله آمادگی دارد؛ در همه جای دنیا از زباله به عنوان طلای کثیف یاد کرده و از آن بهترین بهره را می برند که متاسفانه ضعف مدریتی در ساماندهی و بازیافت زباله ما را از تولید سرمایه ناشی از بازیافت زباله محروم کرده است.
وی با اشاره به نصب دستگاههایی در آشپزخانه های کشور آلمان اظهار داشت: این دستگاه در کنار ماشین لباسشویی نصب می شود و با قرار دادن زباله درون آن، کمپوست تولید شده و در حجم بسیار کم توسط ماموران جمع آوری و به شهروندان درازای تحویل آن پول داده می شود.
نوروزی این تجربه را تنها نمونه ای از استفاده سایر کشورها از انبوه زباله تولیدی شهروندانشان دانست.
* با توجه به امکانات خوب پیام در حوزه امداد رسانی، آیا از ظرفیتهای این منطقه و نیز هلی کوپترهای آن برای امداد هوایی البرز بهره گرفته می شود؟
- این فرودگاه برای راه اندازی و استقرار ستاد بحران آمادگی دارد واین منطقه یکی از امن ترین مکانهایی است که برای استقرار ساختمان بحران مناسب به نظر می رسد.
این مسئول با بیان اینکه محل فعلی استقرار ستاد بحران در استانداری البرز اصلا مناسب نیست، در تشریح دلایل این مدعا گفت: تجربه نشان داده است در مواقع بحران و بروز بلایا و حودث طبیعی، یکی از اولین محلهایی که مرکز تجمع افراد آسیب دیده شهر قرار می گیرد،استانداری است و لذا مدیریت بحران به وجود امده که نیاز به اتخاذ تدابیر سریع و با تمرکز دارد، از چنین مکانی با مشکل مواجه خواهد بود.
نوروزی اعلام کرد: این فرودگاه برای در اختیار قرار دادن هلی کوپتر برای امداد و نجات استان نیز آمادگی دارد و حتی می توان ایستگاه امداد هوایی استان را در محل این فرودگاه ایجاد و مستقر کرد.
این مدیر که سالها تجربه مدیریت در زمان بحرانهای گوناگون را در کارنامه کاری خود دارد، از وجود بسترها و امکانات کافی در پیام برای بحث آموزش بحران در استان خبر داد و گفت: ما با دو دستگاه هلی کوپتر 212 آماده امداد رسانی و کمک در مواقع بحران هستیم.
وی همچنین با ابراز تعجب از عدم استقبال دست اندرکاران استان در حوزه بحران از امکانات مناسب پیام برای امداد رسانی اظهار داشت: ما در شرایطی برای در اختیار گذاشتن هلی کوپترهای خود در بحث امداد هوایی اعلام آمادگی کرده ایم که می توان با اجاره هلی کوپترهای فوق در آمد زایی بالایی را برای فرودگاه داشت.
* در خصوص آزاد شدن این منطقه اقتصادی توضیح دهید و اینکه آیا اصلا فرودگاه پیام شرایط پیوستن به مناطق ویژه آزاد اقتصادی کشور را دارد؟ در صورت کسب این امتیاز چه مزایایی برای این منطقه حاصل خواهد شد؟
- آزاد شدن منطقه ویژه اقتصادی پیام منوط به اتصال خطوط راه آهن به پیام است و در این راستا احداث ریل راه آهن به پیام نیز از طرح های سفر رئیس جمهوری بوده است.
همچنین با توسعه خطوط مترو، ایستگاهی نیز در پیام راه اندازی می شود و با ورود به جاده مهرشهر ماهدشت که به اتوبان تبدیل خواهد شد، دو شاخه شدن اتوبان همت و گذر آن از مهرشهر، شرایط خوبی برای تبدیل منطقه ویژه اقتصادی پیام به منطقه ویژه آزاد اقتصادی فراهم است.
وی مصوبه 15 سال معافیت مالیاتی گمرکی در صورت استقرار در این منطقه را مصوبه ای بسیار مهم و موثر خواند که البته اجرای آن در دست پیگیری است.
در حال حاضر مجوز ورود ماشینهای سبک و سنگین را گرفته ایم و خودرو، لاستیک، پارچه، ماشین آلات سنگین، کامپیوتر و موبایل نیز از طریق هواپیماهای باری به این منطقه منتقل می شوند.
وی در پایان پیام را دارای ظرفیتهای بسیار بالایی خواند که به زودی در رقابت با سایر مناطق ویژه و اقتصادی گوی رقابت را از همگان ربوده و با سرمایه گذاری داخلی و خارجی رونق اقتصادی را به منطقه خواهد آورد.
گفتگو از اعظم کریمی
نظر شما