به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود اسکندری در این ارتباط اظهار داشت: در هفته فرهنگی ایلام در تهران طرح های سنتی و اصیل صنایع دستی استان ایلام در قالب غرفه های متنوع به نمایش درمی آید.
وی بیان داشت: گلیم ها و جاجیم ها در استان ایلام بافته می شوند اما چیزی که بیشتر در خطر است طرح گلیم ها و جاجیم هاست که طرحهای وارداتی جای آن ها را می گیرند که با برپایی چنین برنامه هایی طرح های اصیل را می توان حفظ و آن ها را احیا کرد.
اسکندری عنوان کرد: در سال های گذشته طرح طبیعت ایلام را در صنایع دستی کم دیده ایم و بیشتر طرح های مربوط به بناهای تاریخی و صنایع دستی دیگر استانها استفاده شده است به همین خاطر هدف مسئولان استان در شرکت در برنامه های نمایشگاهی و جشنواره ای احیا طرح های اصیل ایلامی در صنایع دستی است.
عمده صنایع دستی استان را گلیم، گیوه، جاجیم، سفال، تهیه زیورآلات و نمد مالی است و انواع و اقسام گلیم در استان بافته در حال بافت است ولی گلیم نقش برجسته شاخص ترین آن هاست. علاوه بر آن صنعت نمدمالی نیز در استان رایج است.
صنایع دستی تظاهری از فرهنگ و نشات گرفته از طبیعت است و صنایع دستی هر استان متناسب با ویژگی های اقلیمی خود آن استان است.
استان ایلام به خاطر داشتن طبیعت زیبا و بکر در همه فصول دارای صنایع دستی با رنگ های شاد است و این رنگ های شاد را در ترکیب گلیم ها و انواع صنایع دستی استان می توان دید.
در هفته فرهنگی و گردشگری استان ایلام در تهران که در تاریخ 27شهریورماه در مجموعه ارگ آزادی افتتاح خواهد شد بالغ بر 35 غرفه صنایع دستی وهنرهای سنتی در کنار سوغات استان ایلام در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.
نظر شما