به گزارش سرويس سياسي مهر ، عارف در اين ديدار با اشاره به جايگاه ويژه كشورهاي آفريقايي در سياست خارجي كشورمان، روابط سياسي تهران - هراره را خوب ارزيابي و اظهار اميدواري كرد كه به موازات توسعه روابط سياسي، مناسبات اقتصادي دو كشور نيز گسترش يابد.
معاون اول رييس جمهور ضرورت شناسايي ظرفيتهاي موجود را خاطر نشان ساخت و با تاكيد بر تقويت كميسيون مشترك اقتصادي و اجرايي شدن توافقات، خواستار رايزني و رفت و آمد بيشتر مقامات مسوول دو كشور براي گسترش مناسبات دو جانبه گرديد.
عارف تصريح كرد: توسعه روابط دوجانبه با زيمبابوه ميتواند الگوي توسعه روابط ايران با ساير كشورهاي آفريقايي و مقدمهاي براي توسعه روابط چند جانبه باشد.
عارف آمادگي جمهوري اسلامي ايران براي در اختيار قرار دادن تجربيات خود در زمينههاي گوناگون علمي، صنعتي و كشاورزي به قاره آفريقا به ويژه زيمبابوه را اعلام كرد.
معاون اول رييس جمهور تشكيل ستاد ويژه آفريقا را در راستاي تقويت مناسبات ايران با قاره آفريقا ارزيابي و اظهار اميدواري كرد: در آينده شاهد تحولات اساسي در توسعه روابط همه جانبه با كشورهاي آفريقايي باشيم.
عارف كشور زيمبابوه را نامي شناخته شده در ايران دانست و از مبارزات ضد استعماري مردم زيمبابوه و اقدامات برجسته آقاي موگابه، رييس جمهور اين كشور تجليل كرد.
عارف همچنين ديدگاههاي دو كشور در رابطه با مسايل منطقهاي و بينالمللي را نزديك به هم دانست و گفت: دو طرف ميتوانند در مجامع بينالمللي و منطقه اي با رايزني و همكاري از كشورهاي در حال توسعه دفاع نمايند.
معاون اول رييس جمهور همچنين سفر آتي خاتمي به آفريقا را نقطه عطفي در توسعه روابط همه جانبه به ويژه در زمينههاي اقتصادي، فرهنگي، بازرگاني و كشاورزي با اين قاره دانست.
وزير امور خارجه زيمبابوه نيز در اين ديدار پيام كتبي موگابه، رييس جمهور كشورش به خاتمي را تقديم معاون اول رييس جمهور كشورمان كرد.
مودونگه با تشريح وضعيت سياسي و اجتماعي كشورش، بر گسترش و تعميق مناسبات به ويژه در بخشهاي اقتصادي و كشاورزي تاكيد و لزوم همكاري دو كشور در مجامع منطقهاي و بينالمللي در زمينههاي گوناگون نظير حقوق بشر را خاطر نشان ساخت.
وي همچنين تشكيل ستاد ويژه آفريقا را نشانه توجه ايران به قاره آفريقا و تشكيل نقطه تماس براي گسترش روابط در زمينههاي گوناگون دانست.
نظر شما