سیدرضا میرزازاده حسینی در گفتگو با مهر در خصوص آخرین وضعیت احداث نیروگاههای تولید پراکنده و chp در کشور گفت: در حالحاضر حدود 150 مگاوات نیروگاه تولید پراکنده در کشور احداث شده است؛ این درحالی است که برای 3200 مگاوات مولد تولید برق پراکنده نیز پروانه احداث صادر شده که کار هماکنون در حال انجام است. بر این اساس همچنین نزدیک به 200 مگاوات نیروگاه در حال نصب است.
مجری طرح تولید پراکنده توانیر در مورد احداث نیروگاههای تولید پراکنده و chp از سوی واحدهای صنعتی افزود: برآوردها نشانگر این است که از 3200 مگاواتی که مجوز احداث دریافت کردهاند، 30 درصد مربوط به شهرکهای صنعتی است؛ البته وزارت صنایع به صورت دقیقتر میتوانند آمار ارایه دهد.
خرید تضمینی برق تولیدکنندگان کوچک برق
وی با بیان اینکه در برنامه پنجم توسعه و به طور مشخص در ماده 133 اشاره به بحث تولید پراکنده برق صورت گرفته است، تصریح کرد: در این ماده، حمایتهایی که لازم است وزارت نیرو از توسعه احداث این چنین نیروگاههایی انجام دهد، مشخص شده است.
به گفته میرزازاده حسینی، در این راستا قرار بر این است که وزارت نیرو علاوه بر خرید تضمینی برق، تامین سوخت را نیز به عهده بگیرد، ضمن اینکه تکالیفی نیز برای پیشخرید برق از سوی وزارت نیرو در آن ذکر شده است.
وی اظهار داشت: دولت دهم و وزیر نیرو مشخصا در برنامهای که مشخص کرده است، این طور هدفگذاری کرده که ظرفیت تولید پراکنده برق را 3 هزار مگاوات افزایش دهد.
سوخت رایگان برای chpها
میرزازاده حسینی گفت: نرخ خرید تضمینی برق هر سال تغییر میکند و تعیین میشود. اگر تولید برق همزمان با تولید حرارت باشد؛ به نسبت بازیافت حرارتی که صورت میگیرد؛ این رقم هم افزایش خواهد یافت؛ علاوه بر این سوخت نیز به صورت رایگان در اختیار آنها قرار میگیرد.
وی در پاسخ به این سوال که سوخت تا چند سال به صورت تضمینی ارایه میشود، تصریح کرد: در قرارداد خرید تضمینی برق ذکر شده است که وزارت نیرو به مدت 5 سال برق را به صورت تضمینی خریداری و 10 سال نیز ارایه سوخت را تضمین کند. یعنی 5 سال در طول دوره خرید تضمینی برق و 5 سال بعد از آن، ارایه سوخت به این نیروگاهها تضمین شده است.
مجری طرح تولید پراکنده توانیر گفت: قیمت تمامشده برای احداث هر مگاوات برق تولید پراکنده 700 تا 800 میلیون تومان است. که بر این اساس قیمت تمام شده هر کیلووات ساعت، 700 هزار تومان خواهد بود.
نظر شما