تقی سالک در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: استقرار اکیپ های دام در مبادی ورودی و کنترل، تبدیل دام های کوچک به بزرگ و تقویت نیروهای یگان حفاظت می تواند در کاستن این معضل مورد توجه قرار گیرد.
وی تهیه و اجرای طرح های مرتعداری را در کنترل ورود دام به مراتع مورد تاکید قرار داد و مناطقی از ماهنشان، طارم و زنجان را جزو مناطقی از استان عنوان کرد که در معرض بیشترین میزان چرای بی رویه دام قرار دارند.
سالک در تکمیل صحبت هایش ادامه داد: در این مناطق کیفیت خوب مراتع موجود، گسترش راههای روستایی و دسترسی آسان به مراتع در کنار وجود دامداری ساکن از دلایل چرای بی رویه دام در این مناطق است.
این کارشناس منابع طبیعی گفت: رشد فرهنگ روستا به تبع سکونت در شهر، آشنایی با قوانین موضوعه ماحصل مهاجرت معکوس به روستاها خواهد بود.
سالک در تشریح چالشهای پیش رو در این فرایند افزود: تجاوز به عرصه های منابع طبیعی، انتقال ناهنجاری های اجتماعی به روستا و فقدان و کمبود امکانات رفاهی،خدماتی و اشتغال را بستری برای جرم ستیزی در فرآیند مهاجرت معکوس به روستاها عنوان کرد.
وی، عدم پایداری مهاجرت انجام شده به لحاظ معیشت ناپایدار چرا از دیگر چالش هایی خواهد بود که مراتع و جنگل ها را از بین خواهند بود.
وی "راهی برای بهره برداری از منابع طبیعی" را تعریف کوچ یا مهاجرت بیان کرد و تصریح کرد: روزی که روستاییان دشت ها، مرغزارها و کوهستانها را که سال ها متعلق به آنها داشت، رها کردند و به خیل عظیم شهرنشین ها پیوستند، روند مهاجرت معکوس نمی تواند آنها را به نیک بختی برساند.
نظر شما