به گزارش خبرنگار مهر، ناخدا منصور مقصودلو پیش از ظهر امروز چهارشنبه در نشست خبری در بیان دستاوردهای این نیرو اظهار داشت: حضور نیروی دریایی در آبهای آزاد برای بخش تحقیقات این نیرو یک مسئولیت بزرگی به همراه آورده است.
وی با بیان اینکه از دو سال گذشته حضور نیروی دریایی در مدار 10 درجه، مبارزه با دزدان دریایی، حضور در دریای سرخ و دریای مدیترانه و همچنین عبور از کانال سوئز پررنگ بوده است، افزود: برای این حضور باید نیروی دریایی از توانمندی بسیار بالایی برخوردار باشد که یکی از راههای آن تحقیقات است و ما براساس نیازهای خود پروژههای تحقیقاتیمان را تعریف کردهایم.
معاون تحقیقات و جهاد خودکفایی نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه جزو معدود کشورهایی هستیم که شبیه ساز زیردریایی را در کلاس طارق در دست بهره برداری داریم، گفت: همچنین شبیه ساز زیردریاییهای سبک نیز تا پایان سال به بهره برداری خواهند رسید.
وی تصریح کرد: نیروی دریایی در زمینههای طراحی و ساخت سیستمهای الکترونیک، سیستمهای موشکی، شناور، زیردریایی و مسایل پدافند غیرعامل فعالیتهای منحصر به فردی دارد.
مقصودلو افزود: همچنین در زمینه جنگ الکترونیک نیز سیستمهای اخلالگر را طراحی کرده و ساختهایم و ارتقاء سایر سیستمهای جنگال (جنگ الکترونیک) را در دستور کار داریم.
وی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر طراحی شناورهای سطحی کلاس سنگین به مرحله پایانی رسیده است، گفت: همچنین تولید انبوه ناوشکن کلاس جماران و پیکان را در دست اقدام داریم.
معاون تحقیقات و جهاد خودکفایی نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه در قسمت زیرسطحی هم در حال طراحی زیرسطحیهای سنگین هستیم، گفت: به زودی ناوشکن جماران را به رادار هوایی با تکنولوژی نیمه هادی، آنتن مسطح آرایه فازی مجهز خواهیم کرد.
وی ادامه داد: همچنین طراحی شناورهای اثر سطحی به اتمم رسیده و هم اکنون در مرحله تولید قرار دارند.
مقصودلو اضافه کرد: این نوع شناورها دارای بدنه کامپوزیتی هستند و داشتن این نوع شناور به دلیل ابعاد، اندازه و کاربریاش بسیار حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه چندی پیش شاهد نصب موشکهای سطح به سطح بر روی شناورها بودیم، گفت: هم اکنون در حال طراحی یک نوع موشک خاص برای سیستمهای پدافندی هستیم که مراحل طراحی اولیه آن را پشت سر گذاشتهایم.
معاون تحقیقات و جهاد خودکفایی نیروی دریایی ارتش با اشاره به اینکه ساخت بدنه زیردریایی کلاس متوسط را به اتمام رساندهایم، گفت: همچنین در حال ارتقاء سیستم ارتباطی زیرسطحیهای خود هستیم چرا که تماس مستمر داشتن با زیرسطحیها از جمله فناوریهای روز دنیاست.
وی در پایان از جذب 30 نفر از نخبگان برای انجام تحقیقات در این نیرو خبر داد.
نظر شما