پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۶ مهر ۱۳۹۰، ۹:۲۶

از سوی دانشگاه کلمبیا/

پارسی‌نژاد مسئول تدوین بخشی از پروژه «تاریخ ادبیات ایران» شد

پارسی‌نژاد مسئول تدوین بخشی از پروژه «تاریخ ادبیات ایران» شد

دانشگاه کلمبیای آمریکا، پژوهشی درباره تاریخ ادبیات ایران را در دست چاپ دارد که جلد مربوط به نثر معاصر ایران را به ایرج پارسی‌نژاد استاد بازنشسته این دانشگاه واگذار شده است.

ایرج پارسی‌نژاد در این باره به خبرنگار مهر گفت: دانشگاه کلمبیا طرحی پژوهشی و چندجلدی درباره تاریخ ادبیات ایران در دست چاپ دارد و من هم جلد پنجم آن را درباره نثر معاصر ایران، در دست نگارش دارم.

وی افزود: در این طرح پژوهشی (تاریخ ادبیات ایران) به هیچ وجه سیر تاریخی حوادث سیاسی و اجتماعی و تاریخی، مدنظر نبوده است؛ بلکه این مکتب‌های ادبی ایران است و تحولات مربوط به آن، هم صرفاً از جنبه ادبی مورد بررسی قرار گرفته است.

به گفته این استاد سابق دانشگاه کلمبیا بیشتر مجلدات این طرح پژوهشی از جمله درباره ادوار مختلف تاریخ ادبیات ایران را استادان خارجی این دانشگاه از کشورهایی مانند انگستان، دانمارک و سوئد به نگارش در خواهند آورد.

پارسی‌نژاد اضافه کرد: من در مجلد پنجم این مجموعه، نثر معاصر فارسی و تحولات مربوط به آن را از اواخر دوره قاجار تا به امروز، بررسی کرده‌ام؛ انواع مختلف نثر از ترجمه نمایشنامه گرفته تا مقالات و نقدهایی که در این زمینه نوشته شده، همه مورد بررسی قرار گرفته است.

وی گفت: من در این مجلد به بررسی آثار نویسندگانی مانند صادق چوبک، ابراهیم گلستان، جلال آل‌احمد، محمدعلی جمال‌زاده و بزرگ علوی از دیدگاه نقد ادبی خواهم پرداخت.

پارسی‌نژاد اضافه کرد: در بخش رمان نیز رمان‌های تاریخی، اجتماعی، علمی، تخیلی با استناد به آثار شاخص پیشگامان ادبیات داستانی معاصر مرور شده اند. در این سرفصل آثاری از جمال‌زاده، آل احمد، گلستان، صادق چوبک، بزرگ علوی و برخی دیگر از نویسندگان ارایه و نقد شده‌اند.

به گفته این پژوهشگر حوزه نقد ادبی، کتاب مذکور مراحل پایانی نگارش را طی می‌کند و پارسی نژاد قصد دارد بعد از انتشار این کتاب به زبان انگلیسی از سوی دانشگاه کلمبیا، آن را به زبان فارسی هم ترجمه و در ایران منتشر کند.
کد خبر 1416791

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha