شاعر، هنرمند و نویسنده کرمانشاهی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: یکی از اصلی ترین راه های رسیدن به هنر واقعی عبور از مرز خویشتن و رسیدن به سرحد خودباوری است و دیگری پرداختن هر چه بیشتر مطالعه همه جانبه در اسطوره ها، افسانه ها، ادبیات، تاریخ و همچنین باورها و اعتقادات مذهبی و ملی و حتی قومی است که باید هر هنرمند در سرلوحه کار خود قرار دهد.
این نویسنده تاکید کرد: چنانچه این مهم محقق شود اثر هنرمند پویاتر، ماناتر و جذاب تر خواهد بود، زیرا هنرمندی که دارای شناخت کافی از تاریخ و جامعه فرهنگ قومی و بومی کشورش نباشد، بی شک اثرش به بی هویتی سمت و سو پیدا کرده و او قادر به خلق زبانی خاص و همه جانبه هنری برای ایجاد ارتباط و پیوند بیشتر با مردمش نخواهد بود.
وی تصریح کرد: هنرمند باید دارای بینش وسیع و چشمانی تیزبین برای نگاهی جستجوگر باشد تا بتواند با زبان والای هنر به ارزشهای فرهنگی و هنری جامعه خود تحقق بخشد لذا دستیابی به این نگرش و بینش خاص جز از راه های آموزش میسور نخواهد بود و در واقع آموزش و وضعیت آن حرف اصلی و اول و آخر را خواهد زد.
روضه گفت: اگر بخواهیم در مورد وضعیت آموزش هنر در کرمانشاه تحقیق و بررسی کنیم ابتدا باید در زمینه آسیب شناسی کاوش و عوامل ویژه در پیرامون آسیب ها و فرصت ها را بررسی کنیم تا راه حل های مناسب جهت کاهش زمینه های بی اهمیت جلوه دادن این مهم مشخص شود.
وی دسته بندی و کند و کاو پیرامون عواملی چون شخص هنرمند و رسانه های ملی و دولتی را در پیشبرد یا کاهش وضعیت هنر و هنرمند در کرمانشاه، موثر دانست و گفت: چنانچه هنرمندی نتواند پیوند عمیق خویش با مردمش را مستحکم کند و جهت این استحکام از آموزشهای لازم بی بهره باشد، بی شک آب در هاون کوبیده یا سنگ به کوه کشیده است.
شاعر و هنرمند کرمانشاهی افزود: حضور دائمی افراد لایق و با سواد در جایگاه تعلیم و تعلم هنر و استفاده بهینه از امکانات مورد لزوم و ایجاد فضای کاملاً مناسب فرهنگی در پیشبرد آموزش هنرمند از اهمیت بسزایی برخوردار است.
روضه گفت: در اینجا باید نقش رسانه و به ویژه مطالب آن و مطبوعات را متذکر شد زیرا هیچگاه این عناوین و مطالب نمیتواند مستقل از فرهنگ غنی جامعه باشد و دیگر اینکه گزارش و نقد آثار هنری نیز به نوبه خود میتواند به نوعی جنبه آموزش در مقوله هنر و هنرمند باشد به شرطی که نقد به دور از هرگونه حب و بغض و کینه ابراز شود و شاخصه های نقد ارزشمند را داشته باشد که در کرمانشاه متاسفانه به این مهم یا اصلاً توجهی نشده است و یا بسیار کمرنگ عنوان شده که این نیز یکی دیگر از عوامل مهم رکود در زمینه آموزش هنر و هنرمند است.
شاعر و نویسنده کرمانشاهی در پایان افزود: باید توجه داشت که امروزه، دغدغه نام و نان برای هنرمندان امری حیاتی شده و طبیعی است که کسب عناوین مختلف، معیاری برای سنجش توانایی های آنان قرار گرفته است که این نیز چنانچه در مجرای صحیح خود قرار نگیرد میتواند بدترین عامل رکود فکر و اندیشه هنرمند را ایجاد کند و دیگری عدم سازش با روحیه نقد پذیری نیز خود عامل کاهش و افت اثر خوب و ماندگار هنری می تواند باشد.
نظر شما