به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری حمید شیخمحمدی مدیر رادیو ایران ظهر امروز دهم مهر ماه با حضور خبرنگاران برگزار شد. مدیر رادیو ایران در این نشست با اشاره به تحقیقاتی که در مرکز تحقیقات سازمان صدا و سیما صورت گرفته، گفت: مرکز نظرسنجی سازمان صدا و سیما تحقیقاتی انجام داد که بنا به درخواست ما نبود. در این نظرسنجی شنوندگان رادیو ایران در بهار سال 89 در تهران 7/9 و در کل کشور 5/13 بود، اما در بهار سال 90 تعداد شنوندگان در تهران به 6/11 و در کل کشور به 14 درصد رسید.
وی در ادامه افزود: همچنین در یک نظرسنجی به مدت پنج ماه و نیم مشخص شد که در سال 89 تعداد شنوندگان رادیو ایران 7/12 و در سال 90 به 16 درصد رسیده است.
شیخمحمدی با اشاره به برنامههای شش ماهه دوم امسال گفت: در شش ماهه دوم امسال 12 عنوان برنامه جدید در کنداکتور رادیو ایران قرار گرفت که برای اولین بار پخش میشود. یکی از ابتکارات رادیو ایران در چند ماه اخیر راهاندازی گروه حماسه و اقتصاد بود. قبلاً گروه اقتصاد نداشتیم و در حال حاضر گروه حماسه و اقتصاد داریم. این گروه برنامههای دفاع مقدس و اقتصاد تهیه و پخش میکند.
مدیر رادیو ایران ادامه داد: برنامههای جدید اقتصادی با عناوین "مجله اقتصادی"، "اقتصاد روز" و "یک هفته با بورس" از رادیو ایران پخش میشود. همچنین در حوزه فرهنگ و ادب هم برنامههایی چون "قول و غزل"، "در جستجوی سیمرغ" و ... را داریم. با توجه به تاکید بر افزایش برنامههای طنز علاوه بر برنامه "جمعه ایرانی" دو برنامه طنز تهیه کردیم و پخش آن شروع شده است.
وی خاطرنشان کرد: این دو برنامه با عناوین "رادیوها روشن است" عصرهای پنجشنبه با حضور هنرمندان و "پلاک پنج" هم روزهای پنجشنبه از ساعت نه تا یازده روی آنتن رادیو ایران میرود. همچنین در طول هفته گلچین برنامه "جمعه ایرانی" در بستههای 15 دقیقهای هر روز روی آنتن رادیو ایران میرود.
شیخمحمدی با اشاره به اینکه رادیو ایران به عنوان یک رادیو سراسری به مسائل کل کشور توجه دارد، توضیح داد: برای جوانان، نوجوانان و کودکان برنامههای ویژهای داریم. برنامه "سلام کوچولو" از سالها پیش روی آنتن است و برنامه "شب بخیر کوچولو" را پارسال احیا کردیم و در حال حاضر پخش میشود. امسال پخش برنامههای "روزگار جوانی" و "سلام نوجوان" هم شروع کردیم.
مدیر رادیو ایران با اشاره به برنامههای حوزه اندیشه و معارف گفت: در این حوزه برنامههایی با محتوای غنی تهیه و پخش میکنیم. ویِژه اذانگاهی هم برنامههای جدیدی طراحی کردهایم که محتوای غنی دارند. برنامه "نسیم وصال" اذان گاهی ظهر، "به افق آفتاب" اذان گاهی ظهر و "راز روشنا" اذان گاهی عصر از رادیو ایران پخش میشود. این برنامهها شامل آیتمهای متنوع و مناسبی است. برنامههای اذان گاهی شامل گفتههای اخلاقی است.
وی ادامه داد: امسال برنامههای معارفی جدیدی هم پخش میشود. "شور نور" برنامه پنج دقیقهای است که آیات قرآن را توضیح میدهد. برنامه "راه رستگاران" به مدت پنج دقیقه به نهجالبلاغه میپردازد. در این برنامهها از کارشناسان زبده نیز استفاده میکنیم. برنامه "مشرق احساس" هم بعد از اذان ظهر پخش میشود که درباره امام زمان (عج) و موضوع مهدویت است.
شیخمحمدی با اشاره به پوشش برنامههای بینالمللی هم گفت: رادیو ایران برنامههای بینالمللی همچون اجلاس بیداری اسلامی را به خوبی پوشش داد. همچنین اجلاس انتفاضه فلسطین که امروز هم برپا است به خوبی پوشش داده شده است.
مدیر رادیو ایران با اشاره به حضور خوب این شبکه رادیویی در جشنوارههای بینالمللی گفت: برنامه "خانه کوچک ما" به مرحله پایانی یونیسف راه پیدا کرد. برنامه "خانه و خانواده" هم با موضوع تربیت دینی کودکان جایزه اول جشنواره اتحاد را از آن خود کرد.
وی ادامه داد: در حوزه فرهنگ برای اولین بار 13 مراسم تعزیه را ضبط کردیم و قرار است در دهه اول محرم از رادیو ایران پخش شود. کاظم سبزواری کارگردان این برنامه است. همچنین رادیو ایران در حوزه کتاب و کتابخوانی برنامههای متنوعی تهیه و پخش کرده است و در ترویج کتابخوانی نقش موثری داشته است. همچنین در روز جهانی کودک رادیو ایران مراسمی با حضور برنامهسازان کودک برگزار میکند و از این برنامهسازان تقدیر میکند.
شیخمحمدی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه آیا نمایشهای رادیویی در این شبکه افزایش مییابد یا نه؟ گفت: نمایش "قصه شب" که از تولیدات مرکز هنرهای نمایشی رادیوست در طول هفته پخش میشود. نمایش صدای عبرت هم روزهای جمعه روی آنتن رادیو ایران میرود که از تولیدات خود شبکه است. با توجه به اینکه رادیوی تخصصی نمایش داریم طبق تصمیم معاونت صدا تعداد نمایشها در شبکههای رادیویی همانند گذشته خواهد بود و باکس نمایش افزایش نمییابد.
مدیر رادیو ایران در پاسخ به دیگر سئوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه آیا جشنواره دیگری به غیر از روز جهانی کودک برگزار میکنید یا نه؟ گفت: در طول سال سعی میکنیم جشنوارههایی با موضوعهای متفاوت که کسی به سراغ آن نرفته، برپا کنیم.
وی درباره پاسداشت زبان فارسی هم گفت: این مسئله در سطح کلان معاونت صدا قرار دارد و همه شبکههای رادیویی این مسئله را رعایت میکنند. رادیو معیار و تراز زبان فارسی است. رادیو ایران در این باره دین خودش را ادا کرده است.
نظر شما