۱۲ مهر ۱۳۹۰، ۱۱:۲۷

مدلسازی پیشروی سرطان با استفاده از اصول بوم شناختی

مدلسازی پیشروی سرطان با استفاده از اصول بوم شناختی

گروهی از پژوهشگران آمریکایی برای اولین بار موفق شدند با استفاده از اصول بوم شناختی، پیشروی و هجوم سرطان را مدلسازی کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، در این تحقیق جدید دانشمندان دانشگاه میشیگان با استفاده از اصول بوم شناختی مدل "تیلمن" توانستند بر روی "متازتاز" یا پیشروی و هجوم سرطان مطالعه کنند.

مدل بوم شناختی تیلمن، رقابت میان گونه های مهاجم به زیستگاه گونه های بومی را مدلسازی می کند. در این تحقیق، با استفاده از این مدل برای هجوم سلولهای سرطانی پروستات به استخوان بررسی شد.

همه ساله در حدود 40 هزار مرد در آمریکا به دلیل ابتلا به این سرطان تحت یک عمل جراحی ظاهراً موفق قرار می گیرند. اما چند سال پس از عمل جراحی یا رادیودرمانی در مقابله با سرطان پروستات، دچار یک متازتاز غیرقابل درمان در استخوانها می شوند.

در این فرایند، سلولهای پروستات به مغز استخوان هجوم می برند و پس از چند سال حالت نهفتگی شروع به فعالیت کرده و با سلولهای بنیادی خونساز برای فتح ریز- محیطهای داخل استخوان رقابت می کنند.

مدل تیلمن، بخشهای مختلف هجوم یک گونه خارجی به یک زیستگاه را بررسی می کند. به همین منظور، این دانشمندان گامهای هجوم سرطان پروستات را جایگزین گامهای هجوم گونه ها در معادله تیلمن کردند.

براساس گزارش EurekAlert ، این مدل نشان داد که سلولهای سرطانی پس از تکثیر شدن، جهشهای ژنتیکی را در داخل پروستات دریافت می کنند و سپس وارد دستگاه گردش خون می شوند. گام بعدی، دوره زنده ماندن در استخوان است.

در این مدت که دوره تاخیر نام دارد، سلولها نهفته باقی می مانند و حضور خود را در استخوان تثبیت می کنند. در پایان، شروع به تکثیر می کنند و با سلولهای بنیادی خونساز درون مغز استخوان رقابت می کنند.

این محققان در این خصوص توضیح دادند: "هجوم سلولهای توموری می تواند به عنوان یک انتخاب طبیعی مورد بررسی قرار گیرد که براساس آن گونه های جهش یافته غالب می شوند و تکثیر می کنند."

کد خبر 1423975

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha