به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام محمدسعید گلی ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران با یادآوری اینکه در شش ماهه گذشته، ناظران به صورت مستمر حدود 156 روز نظارت بر نحوه ذبح را در کشتارگاهها کردهاند افزود: در این مدت زمان به صورت ساعتی هر ناظر ذبح، یکهزار و 248 ساعت نظارت مستمر داشته و این 9 نفر در مجموع 11 هزار و 232 ساعت در شش ماهه نخست سالجاری در استان، نظارت انجام دادهاند.
وی با بیان اینکه در راستای نظارت بر نحوه ذبح از استان زنجان نزدیک به 20 نفر به کشور برزیل اعزام شده، افزود: بر اساس بررسیهای صورت گرفته، ایران جزو معدود کشورهایی است که ناظران با جدیت و رعایت ضوابط دقیق شرعی و بهداشتی به ذبح دام و طیور نظارت میکنند.
حجت الاسلام گلی تعداد ذابحین موجود در استان را 106 نفر عنوان کرد و افزود: این ذابحین همگی دورههای مربوط به ذبح شرعی را گذراندهاند و همه ساله دو دوره ذبح برای این افراد برگزار میشود.
مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی استان زنجان با بیان اینکه تا سال 87 قانونی در رابطه با نظارت بر ذبح شرعی دام و طیور در کشتارگاهها وجود نداشت و تنها بر نحوه ذبح بهداشتی نظارت صورت میگرفت، افزود: در سال 87 قانون نظارت بر نحوه ذبح ایجاد شد.
حجت الاسلام گلی به اهمیت حلال خوری در دین اسلام اشاره کرد و افزود: رعایت احکام الهی در ذبح دام و طیور و آبزیان اهمیت چشمگیری دارد زیرا خداوند یکی از صفات لازم را در رسیدن به هدف خلقت حلال خوری معرفی می کند.
وی ادامه داد: خداوند به پیامبران توصیه می کند که از غذاهای پاک و طیب استفاده کنید تا عمل صالح انجام دهید و چون ائمه معصومین (ع) از هر خطایی بری هستند این دستورات به کل خلقت بیان شده است.
حجت الاسلام گلی با بیان اینکه نهاد نمایندگی ولی فقیه در جهادکشاورزی فرآیند کشتار را ساماندهی کرده، افزود: این نهاد به منظور هرچه بهتر و بیشتر جهت نظارت بر پاکی گوشتهای موجود در بازار اقدامات منسجمی اجرا می کند.
مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی استان زنجان با اشاره به اینکه تا سال 87 قانونی برای نظارت ذبحی شرعی به صورت مدون وجود نداشت، گفت: از سال 87این قانون به تصویب نمایندگان مجلس رسیده است.
نظر شما