اردشیر روحی ماسوله در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: درصورت رونق گرفتن کشت دوم محصولات زراعی در شالیزارها می توانند پس از برداشت برنج محصولات دیگری تولید و از برداشت تک محصولی فاصله بگیرند.
وی همچنین با اشاره به جایگاه کشت دوم در کشاورزی پایدار و دستیابی به تولید محصول سالم در این استان اظهارداشت: در گیلان به سبب محدود بودن زمینهای قابل کشت می توان با افزایش دفعات کشت و وجود شرایط اکولوژیکی مناسب، کشت دوم یا همان کشت بعد از برداشت برنج را به عنوان یک راهکار برای کشاورزی پایدار و همچنین افزایش تولید به کشاورزان توصیه کرد.
رئیس جهاد کشاورزی گیلان گفت: کشاورزان می توانند بدون متحمل شدن هزینه های اضافی و با استفاده از نهاده های موجود، تولید بیشتری داشته باشند.
وی افزود: افزایش توان مالی کشاورزان، افزایش تولید محصولات مختلف، ایجاد اشتغال در پائیز و زمستان و در نهایت کاهش مصرف سموم و کودهای شیمیایی از مزایای کشت دوم است.
روحی ماسوله در ادامه با بیان اینکه افزایش درآمد خانوارهای روستایی از مهمترین فواید کشت دوم محصولات زراعی است، گفت: کشاورزان گیلانی با کشت دوم محصولات کشاورزی می توانند به طور میانگین به ازای هر هکتار یک تا سه میلیون تومان درآمد کسب کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان یادآورشد: مشکلات و زحمات کشت دوم محصولات زراعی به هیچ وجه به اندازه کشت برنج نیست و در واقع کشاورزان پس از برداشت برنج در زمان بیکاری و هنگامی که هزینه های کارگری بسیار ارزان تر است انجام می شود و کشاورزان می توانند با زحمت کمتر درآمد مناسبی کسب کنند.
نظر شما