پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۱۴ مهر ۱۳۹۰، ۹:۳۲

گزارش خبری/

توافق عراقیها درباره توافقنامه امنیتی ؛ حضور آمریکا در عراق بدون مصونیت

توافق عراقیها درباره توافقنامه امنیتی ؛ حضور آمریکا در عراق بدون مصونیت

خبرگزاری مهر - گروه بین الملل: مقامات سیاسی عراق شب گذشته در نشست 3 ساعته خود درباره توافقنامه امنیتی با حضور نیروهای آمریکایی مسئول آموزش در عراق بدون مصونیت قضایی موافقت کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رسانه های خارجی، رهبران سیاسی و مقامات بلندپایه عراق روز گذشته جلسه 3 ساعته ای را در کاخ السلام بغداد برگزار و درباره توافقنامه امنیتی بغداد و واشنگتن رایزنی کردند.

در این نشست جلال طالبانی رئیس جمهور، نوری المالکی نخست وزیر، طارق الهاشمی، فرستاده ویژه مسعود بارزانی، سید عمار حکیم و رؤسای فراکسیون ها و کمیسیون های پارلمان عراق حضور داشتند.

رهبران عراق توافق کردند که پس از پایان مهلت توافقنامه امنیتی بغداد و واشنگتن شماری از نیروهای آمریکایی مسئول آموزش به سربازان عراقی در این کشور حضور داشته باشند مشروط بر آنکه مصونیت قضایی نداشته باشند.

مقامات سیاسی عراق در پایان این نشست در بیانیه ای با اعلام این مطلب بر ضرورت آموزش نیروهای عراقی و تجهیز قوای امنیتی عراق در اسرع وقت تاکید کردند.

در ادامه بیانیه آمده است: آموزش نیروهای عراقی باید در پایگاه های عراقی صورت گیرد و این نیروها طبق قانون اساسی عراق عمل کنند به طوری که پس از پایان آموزش این نیروها باید حافظ منافع ملی عراق باشند و در مقابل خطرات داخلی و خرجی از مرزهای زمینی، دریایی و هوایی عراق دفاع کنند.
 

از سوی دیگر مقتدی صدر رهبر جریان صدر تنها مخالف حضور نیروهای آموزشی آمریکا در عراق است و مخالفت خود را با توافق اخیر رهبران سیاسی کشورش اعلام کرده است.

خاطرنشان می شود مسئولان عراق در اوایل آگوست تمایل خود را برای مذاکره با مقامات عراقی درباره وضعیت توافقنامه امنیتی بعد از سال 2011 اعلام کردند.

مقامات کاخ سفید نیز که برای حضور در عراق تحت هر عنوانی تلاش می کنند پیشنهاد حضور 3 تا 4 هزار نیروی آموزشی در عراق را مطرح کرده اند اما واشنگتن به این میزان رضایت ندارد و تلاش می کند حق مصونیت قضایی را نیز برای نظامیان خود تامین کند. سفر اخیر مایکل مولن به عراق در ماه آگوست در همین راستا صورت گرفت.

نظامیان آمریکایی حاضر در عراق که بالغ بر 43هزار و 500 نفر هستند باید طبق جدول زمانی مندرج در توافقنامه امنیتی بغداد و واشنگتن تا 31 دسامبر سال جاری میلادی خاک عراق را ترک کنند.

هرچند رهبران سیاسی عراق موافقت خود را با حضور نیروهای آموزشی آمریکا در عراق اعلام کرده اند اما تصمیم گیری و تصویب نهایی این موضوع برعهده پارلمان و نمایندگان ملت خواهد بود و طبق قانون اساسی عراق، امضای توافقنامه نظامی با هر کشوری از سوی عراق باید با موافقت دو سوم اعضای پارلمان صورت گیرد.

کد خبر 1425719

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha