به گزارش خبرنگار مهر، محمدرشید کرمی بعد از ظهر پنج شنبه در مراسم گرامیداشت روز دامپزشکی با تاکید بر اینکه کنترل بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان و ارتقاء بهداشت عمومی در حوزههای مختلف، از جمله وظایف اصلی دامپزشکی است، افزود: در حال حاضر حدود 50 درصد بیماریهای عفونی ظاهر شده در انسان بهصورت مشترک بین انسان و حیوان است.
وی ادامه داد: مهمترین محور فعالیت دامپزشکی با ماهیت پیشگیرانه است و در صورتی که بیماری رخ دهد نقش دامپزشکی در مهار و کنترل این بیماری در واحدهای پرورشی و تولیدات دامی در راستای جلوگیری از وارد آمدن ضرر و زیان اقتصادی به این واحدها بسیار مؤثر است.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان با تأکید بر اینکه فعالیتهای دامپزشکی میتواند حدود 30 درصد راندمان کار واحدهای تولیدی را افزایش دهد، افزود: توجه به بهداشت عمومی در این ارگان نیز مسئله پراهمیتی است زیرا سلامت انسانی به مهار بیماریهای مشترک انسان و حیوان بستگی دارد.
وی با یادآوری اینکه در سالهای گذشته با مطرح شدن بیماری آنفولانزای فوق حاد طیور در دنیا، فعالیتهای صورت گرفته توسط دامپزشکی موجب مهار این بیماری در کشور و استان شد، ادامه داد: در حال حاضر هیچ موردی از این بیماری در استان مشاهده نشده و کاملاً مهار شده است که این امر به نوعی نشاندهنده همکاری واحدهای تولیدی با مسئولان دامپزشکی استان زنجان است.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان، گفت: ساختار نامناسب برخی از واحدهای دامی، از چالشهای عمده دامپزشکی است که در راستای پیشگیری و مبارزه با بیماریها، کار دامپزشکی را سختتر میکند.
کرمی با اشاره به عمده چالشهای موجود بر سر راه این ارگان، اظهار کرد: قاچاق دام از شهرهای مرزی و ورود آن به استان به وجود کشتارگاههای سنتی، نامناسب بودن ساختار برخی واحدهای مربوط به دام، حوادث غیرمترقبهای مانند خشکسالی و کمبود نیروی انسانی، از جمله معضلاتی است که دامپزشکی در راستای پیشگیری و مبارزه با بیماریها با آنها روبرو است.
وی در رابطه با فعالیتهای صورت گرفته در سطح استان، افزود: تلاش در راستای افزایش قابل توجه تولید دام و فرآوردههای دامی به خصوص در بخش طیور که مازاد بر نیاز استان تولید میشود، نظارت بر مزارع پرورش طیور به شیوه صنعتی، نظارت بر استخرهای پرورش آبزیان از جمله فعالیتهای اصلی دامپزشکی است.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان، ارتقاء بهرهوری عوامل و منابع تولید را از جمله اهداف کلی دامپزشکی عنوان کرد و افزود: افزایش امنیت غذایی از طریق نظارتهای صورت گرفته و ارتقاء و بهبود کمی و کیفی خدمات دامپزشکی، تجهیز شبکههای دامپزشکی، اعمال قرنطینهها در موارد لازم، شناسایی منابع آلوده و مطالعه وضعیت سلامت و بهداشت دام و طیور در استان، از فعالیتهای عمده دامپزشکی استان است.
نظر شما