مهدی فروزش در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: میزان متوفیان ناشی از غرق شدگی نیز 55 درصد کاهش در نیمه اول سالجاری نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته را نشان میدهد.
وی، جمع کل مرگ و میرهایی که به پزشکی قانونی استان در نیمه اول سالجاری ارجاع شده است را 410 مورد عنوان کرد و افزود: این میزان نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل که 329 مورد بوده است، 24.6 درصد رشد را نشان میدهد.
فروزش با بیان اینکه در نیمه اول امسال 21 مورد جسد ناشی از مصرف موادمخدر به این ادارهکل ارجاع داده شده است، ادامه داد: این میزان نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل 31.2 درصد افزایش داشته است همچنین در این مدت زمان، هفت مورد متوفی ناشی از سوختگی بوده است که نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته کاهش 22.2 درصدی را نشان میدهد.
مدیرکل پزشکی قانونی استان زنجان با بیان اینکه کل معاینات صورت گرفته در آزمایشگاه پزشکی قانونی در سه حوزه سمشناسی، پاتولوژی و سلولزی بوده است، افزود: تعداد پروندههای بررسی شده در نیمه اول امسال در حوزه سمشناسی یک هزار و 519 فقره بوده است که نسبت به 6 ماهه نخست سال گذشته 21.9 درصد رشد داشته است.
همچنین در حوزه سلولزی 26 پرونده مورد بررسی قرار گرفته است که در این زمینه کاهش یا رشدی مشاهده نشده است و در حوزه پاتولوژی (آسیبشناسی) نیز 180 مورد پرونده در نیمه اول سالجاری بررسی شده که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته 95.6 درصد رشد داشته است.
مدیرکل پزشکی قانونی استان زنجان ادامه داد: یکی از استثناهایی که افراد میتوانند بدون معرفینامه قضایی به پزشکی قانونی مراجعه کنند، مربوط به سقط جنین است که در این رابطه در نیمه اول سالجاری 56 پرونده مورد بررسی قرار گرفته است که در مدت زمان مشابه سال گذشته این میزان 29 مورد بوده است و متأسفانه با رشد 91.3 درصدی در صدور مجوز سقط جنین مواجه هستیم.
فروزش همچنین با اشاره به ارجاع 193 پرونده در رابطه با حادثه کاری در نیمه اول سالجاری به پزشکی قانونی گفت: این تعداد در سال گذشته 231 مورد بوده است، بنابراین در این راستا نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته با 16.4 درصد کاهش مواجه هستیم.
فروزش، یکی از اهداف اصلی این نهاد را کاهش میانگین مدت زمان پاسخگویی به معاینات عنوان کرد و افزود: در حال حاضر میانگین مدت زمان پاسخگویی به معاینات سرپایی در استان 70 دقیقه است و این در حالی است که میانگین کشوری، 90 دقیقه است.
وی میانگین مدت زمان رسیدگی به پروندههای کمیسیون پزشکی در سالجاری در استان را 25.3 روز اعلام کرد و گفت: این میانگین در کشور، 26 روز است همچنین میانگین مدت زمان رسیدگی به پروندههایی که تحت آزمایشات آسیبشناسی، سمشناسی و سلولزی قرار میگیرند در سالجاری 42 روز بوده است و این در حالی است که میانگین کشوری این مورد 60 روز است.
نظر شما