۷ دی ۱۳۸۳، ۱۹:۴۵

مديركل دفتر واردات گمرك در گفت گو با مهر خبر داد: براي كاهش قاچاق اين كالا به كشور

تعرفه واردات قطعات رايانه به كشور كاهش يافت

تعرفه واردات قطعات رايانه به كشور كاهش يافت

مديركل دفتر واردات گمرك خبرداد: دولت حقوق ورودي واردات قطعات رايانه را كه مشابه آن در كشور توليد مي شود براي جلوگيري از ورودغير قانوني آن به كشور 10 درصد كاهش داد.

ناصر كرماني در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري"مهر" توضيح داد: دولت براي حمايت از توليد داخلي آن دسته از قطعات رايانه اي كه مشابه آن در كشور توليد مي شود، حقوق ورودي 50 درصد و براي قطعاتي كه در داخل توليد نمي شود، حقوق ورودي 4 درصد در نظر گرفت كه هم اكنون گمركات اجرايي آن را به دقت اجرا مي كنند.
وي با اشاره به اين كه هم اكنون براي حمايت از توليدات داخلي از سياست هاي تعرفه اي استفاده مي شود، گفت: اين سياست ها در قالب برنامه هاي 5 ساله طراحي و تعريف مي شود و گمرك ملزم به اجراي آن است.
كرماني افزود: زماني كه براي واردات كالاهاي وارداتي نرخ حقوق ورودي تعيين مي شود، موضوع حمايت از توليد داخلي و امكان قاچاق اقلام بطور توام مدنظر قرار مي گيرد تا علاوه بر اين كه توليد كننده داخلي متضرر نشود، واردات هم مقرون به صرفه باشد؛ به اين ترتيب تجارت رسمي افزايش و قاچاق به كشور كاهش مي يابد.
مديركل دفتر واردات گمرك با اعلام اين كه چين، تايوان و امارات متحده عربي عمده كشورهايي هستند كه ايران از آنها قطعات رايانه وارد مي كند ، اظهار كرد: آن دسته از توليدكنندگاني كه در داخل اين محصول را توليد مي كنند مواد اوليه و برخي قطعات مورد نياز خود را از اين كشورها وارد مي كنند كه اين امر نيز موجب مي شود رايانه ساخت داخل با انواع مشابه وارداتي آن از لحاظ كيفيت يكسان شود.
وي تعيين و رعايت استانداردهاي لازم در توليد و واردات قطعات رايانه را براي جلوگيري از تضييع حقوق مصرف كننده ضروري دانست و بيان كرد: از آنجا كه فن آوري بكار رفته در توليد رايانه در حال تغيير دائمي است، رعايت استانداردهاي تعيين شده و تشخيص آن در مورد توليدات داخلي اين محصول و همچنين اقلام وارداتي آن امري پيچيده است.
كرماني تصريح كرد: با توجه به اين كه حجم زيادي از قطعات رايانه از طريق گمركات اصلي وارد كشور مي شود، اين گمركات براي رعايت استانداردها و كيفيت تعيين شده جهت ورود رايانه علاوه بر گواهي استاندارد كارشناسان خبره اي هم در اختيار دارند كه فعاليت آنها به ترخيص سريع تر قطعات رايانه كمك مي كند و همين امر اثرات مثبتي بر ممانعت از قاچاق رايانه و قطعات آن خواهد داشت.
مديركل دفتر واردات گمرك خاطرنشان كرد: چنانچه گواهينامه هاي بين المللي كيفيت در مورد رايانه و قطعات آن از سوي موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي كشور مورد پذيرش قرار گيرد اين امر به نوبه خود به تسريع و تسهيل ترخيص رايانه ها كمك زيادي خواهد كرد.
وي كاهش محدوديت بر واردات رسمي قطعات رايانه را در جلوگيري از قاچاق آن مهم دانست و بيان كرد: در حال حاضر واردات قطعات رايانه به صورت صادرات در مقابل واردات است كه اگر اين محدوديت ها برداشته شود و واردات رايانه و قطعات آن بدون نياز به انتقال ارز انجام شود، از ميزان قاچاق كاسته خواهد شد.
كرماني تعيين حقوق ورودي 4 درصدي براي قطعات رايانه اي را كه امكان توليد آن در داخل نيست، مطلوب ارزيابي كرد و گفت: باتوجه به اين كه هم اكنون حركت به سوي دولت الكترونيك و مكانيزه كردن امور در تمام سازمان ها و ارگان ها به صورت جدي مورد توجه قرار گرفته و از سوي ديگر توان توليد بسياري از قطعات رايانه در داخل كشور وجود ندارد، ارائه تسهيلات براي واردات اين قبيل قطعات رايانه امر ضروري به نظر مي رسد.
مديركل دفتر واردات گمرك  مجموع واردات قطعات رايانه در سال 82 را 350 ميليون دلار اعلام كرد و گفت: از ميزان كل واردات قطعات رايانه در سال گذشته حدود 200 ميليون دلار مربوط به مانيتور، CPU، صفحه كليد و ماوس و 150 ميليون دلار آن نيز مربوط به واردات بردها، كارت هاي مختلف رايانه و امثال آنها بوده است.
کد خبر 142987

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha