به گزارش خبرنگار مهر نظام الدین برزگری سه شنبه شب در گردهمایی صنعتگران، تولیدکنندگان و کارآفرینان به مناسبت روز جهانی استاندارد، با اشاره به جایگاه ایران در بین 163 کشور عضو سازمان جهانی استاندارد گفت: کشور ما رتبه 31 جهان را به خود اختصاص داده است.
کیفیت کالاهای داخلی افزایش یافته است
رئیس موسسه ملی استاندارد و تحقیقات صنعتی کشور گفت: در برنامه سوم توسعه، چهار هزار پروانه کاربرد علامت استاندارد صادر شده در حالی که در برنامه چهارم این عدد به 14 هزار افزایش یافته که این رشد 300 درصدی نشان از ارتقای کیفیت کالاهای داخلی دارد.
برزگری تصریح کرد: سال گذشته بیش از 32 میلیارد دلار کالاهای غیر نفتی از کشور صادر شده و بنا بر برنامه ریزی ها به بیش از 40 میلیارد دلار در سال جاری می رسد که این میزان افزایش نشان دهنده استقبال مصرف کنندگان خارجی از کالاهای ایرانی است.
وی تصریح کرد: با توجه به مصوبه مجلس مبنی بر اجباری شدن استاندارد برای تمامی محصولات صنعتی تولید داخل و همچنین کالاهای وارداتی، حدود شش هزار قلم کالا مشمول استانداردهای اجباری شدند.
قوانین استاندارد بدون ملاحظه و مسامحه اجرایی شود
استاندار خراسان رضوی نیز در این خواستار اجرایی شدن قوانین استاندارد بدون ملاحظه و مسامحه شد.
محمود صلاحی داشت: استاندارد یک تعریف علمی دارد ولی برداشت عامه از استاندارد که همان اطمینان نسبت به کیفیت یک کالا و یا خدمت باشد، پسندیده تر است.
وی افزود: تولید محصولات در واحدهای صنعتی که دانش بنیان و پژوهش محور است قطعا مطابق استاندارد خواهد بود و باید به توسعه و حمایت از اینگونه واحدها بپردازیم.
استاندارد ساختمان در خراسان رضوی تدوین شود
استاندار خراسان رضوی با تاکید بر برخورد جدی مسئولان مربوطه با تولید کالاهای غیر استاندارد در استان گفت: استاندارد منحصر به چند کالای خاص نیست بلکه تمامی کالاها باید دارای نشان استاندارد باشند و ناظران استاندارد بدون ملاحظه و مسامحه باید در این باره برنامه ریزی و با متخلفان برخورد کنند.
صلاحی با تاکید مجدد بر تدوین استاندارد ساختمان و احداث بنا با عمر مفید، تصریح کرد: تدوین و اجرای این استاندارد باعث ارتقاء عمر مفید ساختمان و جلوگیری از اسراف منابع خواهد شد.
گفتنی است، در پایان این مراسم از 22 واحد صنعتی نمونه توسط استاندار خراسان رضوی تقدیر شد.
نظر شما