به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمدتقی خرسندی روز چهارشنبه در حاشیه برگزاری دومین کنگره بینالمللی کاشت حلزون شنوایی و علوم وابسته که در تهران برگزار شد، افزود: کاشت حلزونی برای افراد ناشنوایی صورت میگیرد که از دو گوش ناشنوا هستند و از وسایلی مانند سمعک، نمیتوانند استفاده کنند.
وی با اشاره به افرادی که توانایی صحبت کردن دارند اما به دلایلی مانند ابتلا به عفونتها، تصادفات و بیماریهای ارثی زمینهای دچار ناشنوایی میشوند، گفت: افراد دچار ناشنوایی مادرزادی حداکثر تا 5 سالگی میتوانند تحت عمل جراحی کاشت حلزون شنوایی قرار گیرند.
خرسندی در همین زمینه ادامه داد: اگرچه عمل کاشت حلزون شنوایی تا 10 سالگی نیز انجام میشود ولی نتیجه لازم را ندارد چون افرادی که پس از 5 سالگی تحت این عمل جراحی قرار میگیرند فقط میتوانند صداها را بشنوند و قادر به تشخیص آنها نیستند.
رئیس انجمن گوش و حلق و بینی به آمار ناشنوایان مادرزادی اشاره کرد و افزود: سالانه 1000 تا 1500 بیمار ناشنوا در ایران متولد میشوند. بنابراین لازم است که تعداد این عمل جراحی به 1500 عمل در سال افزایش پیدا کند در حالی که هم اکنون بیش از سه هزار کودک زیر 5 سال در ایران نیازمند عمل کاشت حلزون شنوایی هستند.
خرسندی گران بودن پروتز لازم برای عمل کاشت حلزون شنوایی را علت محدود بودن تعداد این نوع عمل جراحی برشمرد و گفت: پروتز بدون کمک دولت 25 میلیون تومان برای بیمار هزینه دربردارد اما دولت حدود 20 میلیون تومان به بیماران متقاضی کمک میکند و آنان حدود 5 میلیون تومان را میپردازند.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: در حالی که در ایران بهترین متخصصان عمل کاشت حلزونی شنوایی فعالیت میکنند و آنان آمادگی دارند که روزانه دو تا سه عمل جراحی انجام دهند علاوه بر آن تعداد مراکز انجام این عمل نیز کافی است اما به علت محدود بودن تعداد پروتز و گران بودن آن تعداد عملهای جراحی محدود است البته محدودیت تعداد پروتز از تحریم ایران نشات نمیگیرد.
خرسندی در ادامه تاکید کرد: در حال حاضر 1500 بیمار در لیست انتظار و 4000 بیمار خارج از لیست انتظار متقاضی عمل جراحی کاشت حلزون شنوایی هستند.
وی تاکید کرد: تاکنون بودجه لازم برای تامین پروتز کافی اختصاص داده نشده است هر چند که رئیس جمهور دستور این کار را صادر کردهاند ولی همچنان تامین بودجه در حال طی کردن مراحل خود است.
خرسندی تصریح کرد: هزینه پروتز در کشور ما زیر پوشش صندوقهای بیمه قرار ندارد در حالی که فردی که تحت عمل جراحی کاشت حلزون شنوایی قرار میگیرد به فرد موثری برای جامعه تبدیل میشود.
نظر شما