به گزارش خبرگزاری مهر، نشست خبری ششمین جشنواره طنز مکتوب، پیش از ظهر امروز شنبه 23 مهر با حضور ناصر فیض، دبیرعلمی و رضا گیلانپور دبیر اجرایی جشنواره در حوزه هنری برگزار شد.
در این نشست ناصر فیض با اشاره اینکه جشنواره طنز مکتوب در سال جاری نیز با موضوعات مشابه سال گذشته در قالب شعر، نثر، فیلمنامه کوتاه و داستان کوتاه و نیز مقاله برگزیدگان خود را خواهد شناخت، گفت: جشنواره در سال جاری با موضوع ویژه تحریم نیز به دریافت و داوری آثار پرداخته است.
فیض در ادامه با اشاره به اینکه برگزاری جشنواره سراسری طنز مکتوب به صورت یکی از سنتهای سالانه حوزه هنری درآمده است و یکی از مطالبات مخاطبان حوزه هنری به شمار میآید، گفت: برگزیدگان جشنواره در طول سالهای گذشته ازجمله برترین طنزپردازان کشور به شمار میرفتهاند. امیدواریم که برگزاری این جشنواره بتواند این موضوع را که طنزپردازان ایران، فریب دهنده، غافل کننده و سرگرم کننده محض مخاطبانشان نیستند را برای همه مخاطبان طنز جا بیندازد و ما نیز موفق شویم در کنار آن کارآمدی طنز و اینکه طنازی به معنی توهین به کسی نیست را برای مخاطبان آن تبیین کنیم.
فیض در ادامه در پاسخ به سئوال خبرنگاران درباره علت نبود نشریه تخصصی با موضوع طنز گفت: دفتر طنز حوزه هنری البته به این موضوع واقف است. ما کتاب طنز خودمان را تاکنون در پنج شماره منتشر کردهایم و شماره ششم آن نیز با موضوع مرحوم منوچهر احترامی در دست انتشار است که قرار بود به جشنواره برسد که این موضوع میسر نشد.
وی ادامه داد: برای انتشار نشریه جدی در حوزه طنز با مشکلات جدی در حوزه تولید اثر روبرو هستیم و این کمبود اثر منجر به این شده است که ما با احتیاط بیشتری وارد این حوزه شویم، اما به هر صورت امیدوارم که نخستین مجموعه ادبی هنری در کشور باشیم که به تولید نشریه لااقل به صورت فصلنامه میپردازد.
فیض در ادامه به معرفی داوران این دوره از جشنواره پرداخت و از سیدعلی موسوی گرمارودی، محمدرضا ترکی و اکبر اکسیر به عنوان داوران بخش شعر، یوسفعلی میرشکاک، سیدعلی میرفتاح و شهرام شکیبا به عنوان داوران بخش نثر، ناصر هاشمزاده، احمدرضا معتمدی و رحیم بهبودی به عنوان داوران بخش فیلمنامه؛ محمدعلی علومی، محمدرفیع ضیایی و مهرداد صدقی به عنوان داوران بخش داستان کوتاه و محمدحسین جعفریان، عبدالجواد موسوی و خودش به عنوان داوران بخش مقاله یاد کرد.
وی همچنین علت تکرار برخی از این داوران در سالهای گذشته را تخصص و تبحر این افراد در حیطه کاری خود عنوان کرد و گفت: داوری جشنواره طنز مکتوب از جمله سالمترین نوع داوریهای موجود در حیطه جوایز ادبی در کشور است.
مسئول دفتر طنز حوزه هنری، همچنین به معرفی جوایز این دوره از جشنواره پرداخت و گفت: نفر نخست این دوره از جشنواره 2 میلون و 300، نفر دوم یک میلیون و 800، نفر سوم یک میلیون و 500 و نفرات تقدیر شده نیز 500 هزار تومان جایزه دریافت خواهند کرد.
فیض همچنین از ارائه 280 داستان، 316 شعر، ٰ92 فیلمنامه، 271 نثر و 53 مقاله در این دوره از جشنواره خبر داد که در قالب آثاری از 714 مرد و 218 زن به دبیرخانه ارائه شده است.
وی همچنین با اشاره به فعالیتهای ترویجی دفتر طنز گفت: تاکنون در 30 استان کشور از سوی ما جلسات حلقه رندان و نیز کارگاههایی با موضوع آموزش ادبیات و نقد طنز برگزار شده است و در کنار آن برنامههایی چون نقد فیلمها و سریالهای طنز نیز به صورت متناوب در دست اجرا قرار گرفته است.
وی همچنین از برگزاری مراسم ویژه تقدیر از ابوتراب جلی و بازانتشار کتاب وی با نام «ابراهیم، موسی، علی» در قالب بولتن این بزرگداشت خبر داد.
رضا گیلانپور دبیر اجرایی این نشست نیز در ادامه به معرفی روند اجرایی این دوره از جشنواره پرداخت و گفت: افتتاحیه جشنواره طنز مکتوب صبح روز 25 مهر برگزار خواهد شد که شامل مراسم ویژهای جز خوانش آثار رسیده نیست. بعد از آن در دو نوبت از ساعت 9 تا 10:15 و 10:30 تا 11:45 کارگاه طنز با موضوع بررسی نخستین گونههای طنز فارسی با حضور سیدعبدالجواد موسوی و بررسی طنز مطبوعاتی با حضور سیدعلی میرفتاح برگزار میشود. این کارگاهها در روز دوم نیز با موضوع داستان طنز با حضور حسین یعقوبی و حسین فرخی با موضوع چگونه فیلمنامه بنویسیم، برگزار خواهد شد.
وی افزود: مراسم اختتامیه این دوره از جشنواره نیز در 2 بخش برگزار خواهد شد که در بخش نخست از ساعت 16 به موضوع قرائت اثر خواهیم پرداخت و در ادامه و در مراسم اختتامیه نیز معرفی برگزیدگان را خواهیم داشت.
نظر شما