به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا نوین با اعلام این که تبریز به عنوان یکی از شهرهای دارای بافت فرسوده و مناطق حاشیه نشین، همواره در خطر آسیب در مواقع بحرانی به ویژه زلزله قرار دارد، از برنامه ریزی کلان شهرداری برای احیا و ساماندهی بافت های فرسوده و نیز مناطق حاشیه نشین خبر داد.
وی افزود: اجرای طرح ها و پروژه های مسیرگشایی در نقاط مختلف شهر به ویژه مناطق محروم و بافت فرسوده یکی از مهم ترین و اساسی ترین برنامه های شهرداری طی سال های گذشته بوده و طی این سال ها با اجرای بالغ بر 120 کیلومتر مسیرگشایی در سطح شهر تبریز، گام های اساسی در راستای کاهش ضریب خطرپذیری و آسیب پذیری این مناطق از سوی شهرداری برداشته شده است.
شهردار تبریز با تأکید بر لزوم همکاری و مشارکت تمامی دستگاه ها و نهادهای دخیل در این حوزه و نیز مشارکت شهروندان بیان کرد: احیای بافت های فرسوده شهری و حل معضل حاشیه نشینی تنها از عهده شهرداری تبریز بر نمی آید و تمامی دستگاه های دخیل در این حوزه باید در این امر حیاتی مشارکت داشته باشند.
وی از زلزله به عنوان تهدیدی جدی برای شهر و مدیریت شهری تبریز یاد و تصریح کرد: تبریز به عنوان شهری که بر روی گسل فعال زلزله قرار دارد همواره آبستن خطر و اثرات سوء ناشی از این بحران و بلایای طبیعی است و باید پیش از وقوع آن نسبت به احیای بافت های فرسوده، مقاوم سازی ابنیه و حل مشکل حاشیه نشینی از طریق ایجاد مکان های امن و انتقال شهروندان ساکن در این مناطق اقدام جدی صورت گیرد.
شهردار تبریز در ادامه صدور پروانه های ساختمانی و نوسازی برای املاک قولنامه ای، اعطای تسهیلات ویژه به مالکان املاک واقع در محدوده بافت های فرسوده و مناطق حاشیه نشین برای نوسازی و مشارکت فعال با بخش خصوصی برای ورود این بخش در حوزه احیای بافت های فرسوده را از جمله راه کارهای در دستور کار شهرداری برای حل مشکلات مذکور برشمرد و از آمادگی شهرداری برای اعطای این تسهیلات به متقاضیان خبر داد.
نوین در ادامه ابراز امیدواری کرد با همکاری هدفمند شهرداری، شهروندان و دیگر مسئولان، زمینه برای احیای بافت های فرسوده شهری و رفع معضل حاشیه نشینی در آینده ای نزدیک فراهم شود.
نظر شما