به گزارش خبرنگار مهر، علی سهندی ظهر پنج شنبه در جمع خبرنگاران به فلسفه برگزاری چنین جشنوارههایی اشاره کرد و افزود: انسان، تنها موجودی است که پس از رسیدن به سن بلوغ همواره در عرصه آزمون و امتحان است و با توجه به قابلیتهایش بهصورت بالقوه دارای جهتگیریهایی است که سرنوشت او را رقم میزند.
وی با بیان اینکه هفتمین جشنواره قرآنی مدهامتان با حضور ۳۰۰ تن از عاملان و حاملان قرآنی سوم تا ششم آبان در زنجان برگزار می شود افزود: از همه امکانات برای برگزاری هر چه بهتر جشنواره قرآنی "مدهامتان "در زنجان استفاده می شود و این جشنواره باید آبرویی برای استان زنجان باشد.
سهندی با تشریح نحوه برگزاری جشنواره قرآنی مدهامتان گفت: این جشنواره با حضور قاریان و حافظان قرآنی از سراسر کشور در پنج رشته قرائت، حفظ، ترتیل، اذان و تفسیر در سالن های دارالقرآن کریم، فرهنگ سرای امام خمینی و دانشگاه آزاد اسلامی زنجان برگزار می شود.
وی با اشاره به اینکه انسان همواره در میدان آزمایش پروردگار قرار دارد، گفت: اگر بتوانیم به آموزه های قرآن عمل کنیم و آن را چراغ راه خود قرار دهیم دچار لغزش و خطا نخواهیم شد.
مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان ادامه داد: انسان زمینه هدایت یا ضلالت خود را خودش تعیین میکند ولی خداوند برای اینکه انسان به بیراهه کشیده نشود و در مسیر رحمانیت قرار گیرد، دست به انزال کتب و ارسال رسل زده و بشر را هدایت میکند.
سهندی با بیان اینکه حرکتهایی چون برگزاری جشنواره قرآنی "مدهامتان" در راستای هدایت انسانها و رهنمون کردن آنان به صراط مستقیم برپا میشود، تصریح کرد: نه تنها مسئولان امر، بلکه تمام بشریت باید برای هدایت خود و همنوعان خود احساس تکلیف کنند.
وی با تأکید بر لزوم حمایت از فعالان قرآنی، گفت: توجه ما به قرآن باید بهگونهای باشد که جانمان را در راه این کتاب آسمانی فدا کنیم.
سهندی به برگزاری بیست و سومین جشنواره استانی تئاتر در زنجان اشاره کرد و گفت: این خواهش و انتظار از فعالان عرصه تئاتر وجود دارد که به بعد معنوی این هنر هم بپردازند و با برنامههای ویژهای که در طول سال برگزار می کنند، ابعاد معنوی هنر تئاتر را پر رنگ کنند.
وی افزود: برخی حرکتها در حاشیه جشنواره تئاتر استان مشاهده میشد که سنخیت چندانی با اعتقادات و ارزشهای مذهبی ما ندارد و امیدواریم خود هنرمندان به این مسئله بپردازند و آن را برطرف کنند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، ابراز امیدواری کرد: در سالهای آینده و جشنوارههای بعدی هنرمندان و نزدیکان آنان به گونهای ظاهر نشوند که از دعوت مسئولان مذهبی استان در مراسم ابا داشته باشیم.
سهندی افزود: در ابتدا از همه هنرمندان خواهشمندیم که خودشان از به وجود آمدن چنین فضاهایی جلوگیری کنند، در غیر این صورت بهصورت قانونی با چنین حرکتهایی برخورد میکنیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان با انتقاد از برخی رسانهها در خصوص نحوه انعکاس صحبتهایی که در آخرین جلسه ستاد راهبردی فرهنگی استان داشت، گفت: من از نشریات استان دفاع میکنم چرا که انسانهای وارستهای در آنها فعالاند و بهصورت شبانه روزی عمر خود را در حوزه فرهنگ صرف میکنند، ولی در برخی از نشریات افراد ماجراجویی حضور دارند که همواره به دنبال منافع شخصی خود هستند و با سیاهنماییهای خود، جامعه را با چالش مواجه میکنند.
سهندی با بیان اینکه اصحاب نشریات نیز از این تعداد محدود ناراحتاند، افزود: آیا تمام خدمترسانیهایی که در این دولت صورت میگیرد، ارزش گفتن ندارد.
وی با انتقاد از انتشار مطلبی بر علیه یکی از مسئولان شهری زنجان، تصریح کرد: چرا برخی نشریات مطالبی منتشر میکنند که نیروهای غیربومی را در خدمترسانی به شهرمان دلسرد میکند این اقدامات علاوه بر ایجاد افسردگی و دلسردی در مسئولان، قدرت چانهزنی ما را در جهت کسب اعتبارات فرهنگی کاهش میدهد و زبان ما را در دفاع از حوزه فرهنگ کوتاه میکند.
سهندی با اشاره به اینکه جامعهای که نقد نداشته باشد، محکوم به شکست است، افزود: نشریاتی که عملکرد دولت را هم در بعد مثبت و هم در بعد منفی منعکس میکنند، در مسیر دولت و نظام قرار دارند در واقع انتقاد در نشریات باید وجود داشته باشد، ولی انتزاع نه. و روند فعلی باید بهبود یابد.
نظر شما