به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به تاجیکستان رئیس مجلس شورای اسلامی امروز جمعه از دانشگاه ملی تاجیکستان بازدید کرد.
لاریجانی در این بازدید مورد استقبال رئیس و اساتید این دانشگاه قرار گرفت و سپس در جمع دانشجویان این دانشگاه به سخنرانی پرداخت.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ایران و تاجیکستان در منطقه همزبان و همدل هستند و رابطه این دو کشور فراتر از دوستی است و با اشاره به تاریخ ایران و تاجیکستان اظهار داشت: زمانی که اسلام وارد ایران شد ساختار امپراطوری های ظالم و ستمگر تغییر کرد و ایرانیان، اسلام را پذیرفتند.
تعامل ایران و اسلام بسیار پویا و درخشنده بود
لاریجانی با تاکید بر اینکه دانشمندان ایرانی بیشترین خدمت را به توسعه تفکر اسلامی کرده اند، افزود: فلاسفه و دانشمندان ایرانی در توسعه فلسفه و کلام اسلامی نقش بسزایی داشته اند.
وی افزود: پذیرش تفکر اسلامی نشان دهنده بلوغ فکر ایرانیان بود زیرا آنها به جای ستیز با تفکر جدید که به عنوان اسلام وارد این کشور شده بود آن را در آغوش گرفتند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تاریخ ایران گفت: درخشندگی که در دوره شاه عباس در ایران بوجود آمده بود در دوران قاجار افول کرد پس از آن هم در دوره پهلوی که دیکتاتورهای عقب افتاده ای بودند اجازه رشد به دانشمندان ایرانی داده نشد.
وی افزود: امروز شرایط در حال تغییر است. 32 سال پیش ملت ایران بر دیکتاتورها پیروز شدند و شرایط جدیدی شکل گرفت و پارلمان تشکیل شد. در نظام جمهوری اسلامی هیچ مقامی وجود ندارد که به طور مستقیم یا غیر مستقیم به رای مردم متصل نباشد.
لاریجانی با بیان اینکه بعد از پیروزی انقلاب کشورهای غربی بیشترین فشار را به نظام جمهوری اسلامی وارد کردند اظهار داشت: آمریکا و فرانسه در دوران پهلوی در زمینه فناوری هسته ای قراردادهای متعددی را با ایران بسته بودند زیرا با دیکتاتوری شاه ، روابط دوستانه ای داشتند اما پس از پیروزی انقلاب همکاری های ایران و دولت های غربی در زمینه توسعه فناوری هسته ای قطع شد این تنها گوشه ای از سنگ اندازی غرب برای جلوگیری از پیشرفت ایران بود.
غرب با استقلال کشورهای اسلامی مخالف است
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنرانی خود با بیان اینکه دانشجویان نخبه ای در دانشگاههای تاجیکستان مشغول به تحصیل هستند گفت: ملت ایران بنا به فرموده امام خمینی روی پای خود ایستادند و همین تئوری باعث شد حتی غرب با محاصره و تحریم به ما فشار می آورد ملت ایران با سرعت بیشتری به سمت استقلال حرکت می کردند.
وی با تاکید بر اینکه ملت ایران از محاصره خود توسط آمریکا نگران نیست اظهارداشت: این محاصره و تحریم ها باعث شد ملت ایران و دانشمندان کشور روی پای خود بایستند و متخصصان داخلی ، خود زمینه توسعه فناوری های صلح آمیز هسته ای را فراهم کنند.
لاریجانی تصریح کرد: جمهوری اسلامی در زمینه های بیوتکنولوژی ، نانو تکنولوژی ، سد سازی و توسعه کارخانه های سیمان به موفقیت های زیادی دست یافته و آماده است همکاری هایش را با دولت تاجیکستان در زمینه توسعه اقتصادی و صنعتی گسترش دهد.
به دموکراسی های نوین دنیای اسلام خوش آمد می گوییم
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنرانی اش در جمع دانشجویان تاجیکستان با بیان اینکه حوادث مهمی در کشورهای اسلامی در جریان است و ما به دموکراسی های نوین دنیای اسلام خوش آمد می گوییم گفت: کشورهای اسلامی دیگر نمی خواهند زیر سلطه غرب باشند به همین دلیل برای استقلال خود دست به قیام و انقلاب زده اند.
وی با اشاره به دسیسه های آمریکا در منطقه گفت: آمریکا برای مبارزه با مواد مخدر و تروریسم وارد افغانستان شد اما امروز ناتو باید به مردم در مقابل افزایش تولید مواد مخدر در منطقه پاسخگو باشد.
هیچ دسیسه های نمی تواند ملت ایران و تاجیکستان را از هم جدا کند
لاریجانی در بخش دیگری از سخنرانی خود با بیان اینکه دانشگاههای ایران از گسترش روابط علمی با دانشگاههای تاجیکستان خوشحال می شوند گفت: وزارت علوم از تاسیس دانشگاه ایرانی در تاجیکستان استقلال می کند .
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه روابط دو کشور ایران و تاجیکستان بسیار وسیع بوده و از جنس مراودات متعارف سیاسی نیست اظهار داشت: مردم تاجیکستان در قلب ما جای دارند و هیچ کشوری با دسیسه های مختلف نمی تواند این پیوندها را جدا کنند.
زبان فارسی ثروت عمومی و مشترک ملت ایران و تاجیکستان است
وی با اشاره به سفر امامعلی رحمان رئیس جمهور تاجیکستان به ایران و دیدار با رهبر معظم انقلاب گفت: رهبری در این دیدار تاکید کردند که زبان فارسی میان ایران و تاجیکستان جزو انفال است و باید از این ثروت عمومی صیانت کرد.
هیچ ابهامی در روابط ایران و تاجیکستان وجود ندارد
لاریجانی افزود: پارلمان دو کشور ایران و تاجیکستان از روابط نزدیکی برخوردارند و گروههای دوستی پارلمانی برای گسترش روابط دوجانبه تلاش می کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سئوالات دانشجویان تاجیکی اظهار داشت: درهای توسعه ایران به روی تاجیکستان باز است. ما امکانات مورد نیاز را به شما می دهیم . هیچ ابهامی در روابط دو کشور ایران و تاجیکستان وجود ندارد.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی از بورسیه دانشجویان تاجیکی در علوم پیشرفته خوشحال می شود و هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.
در پایان این دیدار لاریجانی در کتاب ثبت مهمان دانشگاه ملی تاجیکستان یادگاری نوشت و لوح یادبودی نیز از طرف این دانشگاه به وی تقدیم شد.
به گزارش خبرنگار مهر به تاجیکستان علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی دیروز بعدازظهر در راس یک هیئت پارلمانی وارد تاجیکستان شد.
لاریجانی تاکنون با رئیس مجلس نمایندگان و رئیس جمهور این کشور دیدار و گفتگو کرده است.
دیدار با همراه خان ظریفی وزیرامورخارجه تاجیکستان برنامه بعدی لاریجانی در سفر به این کشور است.
نظر شما