۲ آبان ۱۳۹۰، ۱۶:۲۶

جلالی خبر داد:

گروه روابط پارلمانی اروپا هفته آینده به تهران سفر می‌کند

گروه روابط پارلمانی اروپا هفته آینده به تهران سفر می‌کند

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از سفر گروه روابط پارلمانی اروپا به تهران در هفته آینده خبرداد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست تخصصی همایش ملی روابط ایران و اتحادیه اروپایی ؛ تجارب پیشین چشم انداز پیش رو صبح امروز دوشنبه با سخنرانی محمدرضا دهشیری معاون آموزش و پژوهش سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ، الهه کولایی استاد دانشگاه ، کاظم جلالی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ،علی شمس اردکانی ـ رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران برگزار شد.

دهشیری  در این نشست درباره نقش دیپلماسی فرهنگی میان ایران و اروپا گفت: ما نیاز داریم در رویکرد خودمان نسبت به غرب تغییری صورت دهیم. ما نه رویکرد غرب‌ستیز باید داشته باشیم و نه غرب‌پذیر؛ بلکه باید رویکرد غرب‌پژوه را دنبال کنیم.

وی با تاکید بر این که تحولات فرهنگی در غرب به ویژه اروپا باید از سوی ایران به خوبی رصد شود گفت: ما باید بر اساس ظرفیت هر منطقه رفتار کنیم زیرا غرب یکپارچه نیست و سیاست ما باید در قبال قسمت‌های شمالی، غربی و شرقی اروپا متفاوت از هم باشد .
 
معاون آموزش و پژوهش سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اعلام این که ما از کرسی‌های اسلام‌شناسی و ایران‌شناسی در خارج از کشور حمایت می‌کنیم، گفت: علت ذهنیت منفی اروپایی‌ها نسبت به اسلام و مسلمانان و ایران، کم‌کاری‌های خودمان است زیرا آن طور که باید نتوانستیم چهره خوبی از دستاوردهای‌ مختلف‌مان ارائه کنیم. 
 
قدرت اقتصادی ، روابط بین‌المللی‌ایران را تعیین می کند
 
علی شمس اردکانی ـ رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران ـ نیز در این همایش با اشاره به سند چشم‌انداز ایران و این که مقرر شده است جمهوری اسلامی ایران در 1404 به قدرت اول منطقه‌ تبدیل شود، گفت: هم اکنون یک مسابقه در سطح منطقه شکل گرفته است و ظرفیت‌سازی‌های زیادی از سوی ایران برای روابط با کشورهای منطقه و ماورای آن در دستور کار است.
 
وی با با تاکید بر این که باید سعی کنیم سهم‌ کشورمان در تجارت خارجی را که یک سوم از یک درصد جهان است ، افزایش دهیم  گفت: باید این میزان حداقل به یک درصد از کل تجارت جهان تبدیل شود.
 
شمس اردکانی افزود: ایران در حال حاضر یازده درصد ذخایر نفت دنیا را در اختیار دارد و ذخایر گازی‌اش هجده درصد ذخایر گازی جهان است و احتمال دارد ذخایر گازی‌مان به 22 تا 25 درصد افزایش یابد بنابراین در چشم‌انداز 1404 قدرت اقتصادی ایران می‌تواند تعیین کننده روابط بین‌المللی‌اش باشد.
 
این کارشناس بخش خصوصی با تاکید بر مزیت‌های نسبی معاملات در بخش انرژی تاکید کرد: مبنای این تعاملات می‌تواند دیپلماتیک باشد. ایران امکان این که از دیپلماسی انرژی قوی در این مسیر استفاده کند را دارد و در این مسیر می‌تواند در زمینه گاز به خوبی بهره‌برداری کند.
 
نمی توان روسیه را یک پشتیبان برای خود دانست
 
الهه کولایی استاد دانشگاه تهران نیز در ادامه همایش در خصوص نقش روسیه در تعاملات ایران و اروپا سخن گفت و تصریح کرد: در درجه اول باید روابط روسیه و اروپا مورد توجه قرار گیرد. باید روسیه را از این نظر بررسی کرد که این کشور پس از واقعه 11 سپتامبر در شورای امنیت به همه قطعنامه‌های تحریمی علیه ایران رای داده است. زمانی که فشار آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ایران افزایش یافت ، نمی‌شد روسیه را به عنوان یک پشتیبان و جایگزین برای ایران در نظر گرفت.

وی افزود:همین طرز نگاه خوشبینانه به روسیه باعث شده که هر از گاهی به ایران شوک وارد شود، در همین راستا نقش دیگران را نباید آن طور که دوست داریم ارزیابی کنیم؛ بلکه باید نقش دیگران را همانطور که هست مورد ارزیابی قرار داد.

هفته آینده میزبان گروه روابط پارلمانی اروپا در تهران خواهیم بود

کاظم جلالی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش گفت: یکی از جاهایی که می‌توان با آن تعامل خوبی ایجاد کرد پارلمان اروپا است، اما اگر تا کنون کم‌کاری‌هایی در این میان انجام شده مقصر اصلی اروپا است.
 
وی دیپلماسی پارلمانی را دارای ویژگی‌ها و خصوصیاتی‌ عنوان کرد که دیپلماسی رسمی از این ظرفیت‌ها برخودار نیست و اضافه کرد . دیپلماسی پارلمانی تکلفات دیپلماسی رسمی را ندارد، بر همین اساس می‌توان در دیپلماسی پارلمانی به سمت یک گفت‌وگوی شفاف در جهت تبیین واقعیت‌ها حرکت کرد.
 
این نماینده مجلس با اشاره به تشکیل گروه‌های دوستی پارلمانی با بسیاری ازکشورها گفت: در حال حاضر گروه روابط پارلمانی ایران و اروپا شکل گرفته و رفت‌وآمدهایی هم میان پارلمان‌ اروپا و ایران انجام شده است که در هفته آینده نیز میزبان گروه روابط پارلمانی اروپا به تهران هستیم.
 
وی در پایان تصریح کرد: پارلمان اروپا جایگاه بسیار مهمی برای ایران دارد زیرا این پارلمان چند ملیتی بوده و دارای امتیازات بسیاری است اما علت کم‌کاری‌ در این امر اروپا است که حتی برای دیپلماسی پارلمانی هم شروطی می‌گذارد که این امر پسندیده‌ای نیست.
کد خبر 1442328

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha