پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۳ آبان ۱۳۹۰، ۱۳:۵۷

دیوان قائمیات منتشر می‌شود

دیوان قائمیات منتشر می‌شود

دیوان قائمیات، سروده حسن محمود کاتب (قرن هفتم هجری) به زودی توسط موسسه پژوهشی میراث مکتوب، منتشر و روانه بازار نشر می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، دیوان قائمیات سروده حسن محمود کاتب (قرن هفتم هجری) و از زمره میراث ادبی دوران اسماعیلی است.

این دیوان که از جرز دیوار خانه‌ای در روستای مهن بیرجند به دست آمده، با تصحیح سیدجلال حسینی بدخشانی و با مقدمه محمد رضا شفیعی کدکنی از سوی موسسه پژوهشی میراث مکتوب در دست انتشار قرار گرفته است.

شفیعی کدکنی، در بخش از مقدمه خود برای این کتاب نوشته است: «جنبش سیاسی و اجتماعی و مذهبی و فلسفی وابسته به دعوت اسماعیلی، بسی گسترده و دوران‌ساز بوده است و متفکران اسماعیلی نقش عظیمی در رشد اندیشه ایرانی داشته‌اند. در خلاقیت شعری نیز، ایشان سهم بیشتری داشته‌اند که امروز یا از میان رفته است و یا هنوز مانند دیوان قائمیات از چشم جویندگان در حجاب است. از چشم انداز تاریخ شعر فارسی و انواع آن، دیوان قائمیات، تافته جدابافته‌ای است که هیچ مجموعه‌ای نمی‌تواند جانشین آن گردد و تنها با دیوان ناصرخسرو، قابل مقایسه است.»

این کتاب در سال 1343 شمسی هنگام بازسازی یکی از خانه‌های در روستای مهن (دهکده‌ای در 45 کیلومتری شمال شرق بیرجند) از میان دیوار به دست آمده است. نسخه فعلی با مقابله با دیگر نسخ موجود، تصحیح شده و شامل 157 قصیده و 4784 بیت است.

این دیوان در 632 صفحه و بهای 200 هزار ریال، توسط مرکز پژوهشی میراث مکتوب به زودی منتشر و روانه بازار نشر خواهد شد.

کد خبر 1443140

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha