به گزارش خبرنگار مهر، سید کمال سید علی ظهر امروز در یک نشست خبری با تشریح جدیدترین اقدامات و سیاستهای ارزی بانک مرکزی در سال جاری گفت: مجموعه اقدامات به سمت متعادل کردن منابع و مصارف ارزی پیش می رود و بانک مرکزی به دنبال تامین ارز مورد نیاز تجار و بازرگانان و همچنین ارز مسافری است.
معاون ارزی بانک مرکزی میزان واردات سال 85 را حدود 42 میلیارد دلار و میزان فروش ارز سیستم بانکی را نیز 32 میلیارد دلار اعلام کرد و با بیان اینکه مابقی ارز مورد نیاز از صادرات غیر نفتی توسط مردم فراهم شد، گفت: در سال 86 واردات در حد 29 میلیارد دلار و فروش ارز نیز به همین میزان بود.
سید علی واردات سال 87 را 55 میلیارد دلار و فروش ارز سیستم بانکی را 52 میلیارد دلار عنوان کرد و بیان داشت: در سال 88 با واردات 54 میلیارد دلاری 48 میلیارد دلار ارز فروخته شد ولی این میزان در سال گذشته در عدد 64 میلیارد دلار برابر شد.
این مقام مسئول در بانک مرکزی از یکسان شدن میزان واردات و فروش ارز در سال جاری خبر داد و بیان داشت: 8 تا 10 میلیارد دلار از فروش ارز سیستم بانکی مربوط به ارز مسافری است که البته با توجه به وجود تحریم های اخیر در انتقال ارز مورد نیاز تجار و بازرگانان وقفه هایی نیز ایجاد شده است.
معاون ارزی بانک مرکزی تاکید کرد: البته اقدامات لازم برای ذخیره کالاهای اساسی و حفظ شرایط نیاز ارزی کشور تا یک سال آینده فراهم شده است و ما می بینیم که لوازم خارجی و ماشین های لوکس در بازار به میزان نیاز وجود دارد و باید گفت در بخش نیاز ارزی در شش ماهه اول امسال مازاد بر بودجه درآمد ارزی داشتیم.
سید علی از واردات حدود 3 میلیارد دلاری با درآمد ارزی حدود 55 میلیارد دلاری حاصل از فروش نفت در سال جاری خبر داد و گفت: البته بخشی از این درآمد مربوط به وصولی های سال گذشته بود.
وی از لزوم حمایت دولتها در زمان ایجاد بحران برای شبکه بانکی سخن گفت و افزود: باید بتوانیم از طریق مقررات ارز را به سیستم بانکی برسانیم.
سید علی از ایجاد خطوط ری فاینانس 5 میلیارد دلاری برای تجار و واردکنندگان خبر داد و با بیان اینکه این میزان برای یک سال 10 میلیارد دلار است گفت: در کنار این امکان ایجاد اعتبار اسنادی یوزانس هم فراهم است.
معاون ارزی بانک مرکزی با بیان اینکه با وجود تحریم و سخت شدن امکان پول رسانی به بانک های تجاری بزرگ دنیا هم اکنون همه اقساط کشور را پرداخت کردیم و بدهی فاینانس خارجی از 30 میلیارد دلار به 6 میلیارد دلار کاهش یافته است.
این مقام مسئول در بانک مرکزی با بیان اینکه تا پایان سال جاری ذخیره صندوق توسعه ملی به بیش از 30 میلیارد دلار خواهد رسید، گفت: از انجام برخی هماهنگی ها با وزارت بازرگانی در زمینه یکسان شدن ممهور کردن پروفرم ها به ثبت سفارش گفت: بالای 25 میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات بخش خصوصی به سیستم بانکی با نرخ مرجع بر نمی گردد و ما انتظار داریم که از این طریق صادرات افزایش یابد.
وی از توقف اجرای بسته تعیین ارزش ریال پس از اجرای هدفمندی یارانه ها برای جلوگیری از احتمال ایجاد بار تورمی این اقدام خبر داد و بیان داشت: باید از ظرفیت بانک های خصوصی در ایجاد خطوط ری فاینانس استفاده شود. ایجاد چنین امکانی به بانک های دولتی و خصوصی ابلاغ شده است.
نظر شما