۵ آبان ۱۳۹۰، ۱۳:۱۸

غرویان:

پیوند دین، فلسفه و علم ناگسستنی است/ زندگی بدون دین مفهومی ندارد

پیوند دین، فلسفه و علم ناگسستنی است/ زندگی بدون دین مفهومی ندارد

قم - خبرگزاری مهر: عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه با اشاره به تضاد دین و علم در غرب گفت: دین، فلسفه و علم پیوند ناگسستنی دارند.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محسن غرویان شامگاه چهارشنبه در همایش اسلام و مسیحیت در مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) در قم اضافه کرد: دین، فلسفه و علم ارتباط بسیار محکم و وثیقی با یکدیگر دارند به طوری که بحث از هر کدام می طلبد تا راجع به دیگری نیز بحث شود.

نادیده انگاشتن علم، دین و فلسفه مانع سعادت است

وی افزود: در بررسی رابطه علم و دین نادیده انگاشتن یکی از این سه عنصر در حقیقت دورافتادن از اصل موضوع است و آدمی بدون این سه عامل نمی‌تواند در مسیر سعادت گام بردارد.

غرویان اظهار داشت: برای فهم دقیق رابطه علم و دین لاجرم باید به رابطه این سه عنصر محوری بطوری شایسته و بایسته توجه شود و در صورت نادیده انگاشتن رابطه مذکور قطعا شناخت صحیح و مطلوب از رابطه علم و دین بدست نخواهد آمد.

استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: اندیشمندان غربی از آن جهت که به این امر نپرداختند دچار خطای فاحش شدند.

وی درباره دلایل ارتباط محکم این سه مقوله با هم اضافه کرد: دلیل این رابطه مستحکم و ناگسستنی ادعای کشف واقعیت و حقیقت است که هر یک از این نظامها داعیه کشف آن‌را دارد و بالاتر از آن تاریخ اندیشه بشری نشان می دهد که این سه هیچگاه از یکدیگر جدا نبوده است.

حیات طیبه از دید علامه جعفری

غرویان اظهارداشت: به تعبیر علامه جعفری حیات معقول و حیات طیبه که قرآن به آن اشاره کرده است بر سه رکن یعنی دین که مجموعه‌ای از تکالیف و عقاید و اخلاقیات است، فلسفه و علم استوار است.

وی افزود: زندگی بدون دین هیچ معنا و مفهومی ندارد مگر اینکه انسان دچار غرور، خودخواهی، عصیان، حیرت، بی پناهی و بیقراری شود.

غرویان بیان داشت: بحث از هر کدام از این سه مقوله موجب روشن شدن پیوندهایی می شود که در طول قرون گذشته به هر علت مورد غفلت قرار گرفته و پیامدهای این غفلت ضررهایی بوده است که همواره علم، دین و فلسفه را جدای از هم پنداشته‌اند.

وی تاکید کرد: هر کسی که تشنه رسیدن به حقیقت و واقعیت بوده است هیچگاه خود را بی نیاز از این سه مقوله نمی دانسته و اندیشمندان همواره سعیشان بر این بوده است که برای رسیدن به حقیقت از همگرایی این مقولات بهره ببرند.

وی ادامه داد: استاد شهید مطهری با وقوف کامل، به رابطه ناگسستنی میان دین، علم و فلسفه حکم کرده است و ریشه‌های تضاد مسئله علم و دین را در مغرب زمین ناشی از نارسایی‌ها و تیرگیهایی می داند که در غرب نسبت به سه عنصر اصلی و اساسی وجود دارد.

کد خبر 1444964

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha