پیام‌نما

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ وَمَنْ تَابَ مَعَكَ وَلَا تَطْغَوْا إِنَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ * * * پس همان گونه که فرمان یافته ای ایستادگی کن؛ و نیز آنان که همراهت به سوی خدا روی آورده اند [ایستادگی کنند] و سرکشی مکنید که او به آنچه انجام می دهید، بیناست. * * * پايدارى كن آن‌چنان ‌كه خدا / داد فرمان ترا و تائب را

۹ آبان ۱۳۹۰، ۱۳:۳۴

وزارت نفت:

خطوط لوله 50 ساله نفت ایران بازسازی می شوند

یک مقام مسئول در وزارت نفت با اشاره به فعالیت خطوط لوله ای با عمر بیش از 50 سال از برنامه گسترده وزارت نفت برای بازسازی و نوسازی خطوط لوله انتقال نفت کشور خبر داد و گفت: با استفاده از فناوری پیگ‌رانی هسته‌ای وضعیت خطوط لوله کشور ارزیابی می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدحسین اردشیری با اشاره به قدمت طولانی برخی خطوط لوله انتقال نفت در کشور گفت: برای جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی، اختصاص اعتبارات مالی به منظور بازسازی و نوسازی این خطوط لوله افزایش چشمگیری پیدا کرده است.

وی توضیح داد: به این منظور با برخورداری از فناوری پیگ‌رانی هوشمند و هسته‌ای در صنعت نفت، شرایط و وضعیت تمامی خطوط لوله انتقال نفت مورد ارزیابی فنی قرار گرفته و نقاط بحرانی شناسایی شده‌اند که بر اساس این شناسایی اولویت‌بندی مربوطه انجام می‌گیرد.
 
اردشیری با تاکید بر ضرورت همکاری دورن سازمانی از طریق تامین منابع مالی و تجهیزات خاطرنشان کرد: همچنین نیاز است و همکاری‌های دستگاه‌های ذیربط مانند سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشور و سازمان‌های محلی در ارتباط با تعاملات برون‌سازمانی موجب تسریع در عملیات بازسازی خطوط لوله خواهد شد.
 
وی در ادامه تشریح کرد: از آنجا که قدمت عمر اکثر خطوط لوله انتقال نفت و فرآورده‌های نفتی کشور بیش از 50 سال است، تمهیدات لازم برای تعمیر، نگهداری و تعویض این خطوط در چند دهه اخیر همواره در برنامه‌های سالانه وزارت نفت در نظر گرفته شده است.
 
در این زمینه روند نوسازی خط لوله 10 و 16 اینچ حد فاصل اهواز - ری به عنوان قدیمی‌ترین خطوط لوله کشور و تعویض خط لوله آبادان- ماهشهر ازجمله برنامه های مهم نوسازی خطوط لوله انتقال نفت در کشور هستند. به طوری که با ساخت خط لوله جدید در مسیر آبادان- ماهشهر علاوه بر افزایش ظرفیت انتقال خوراک مورد نیاز مجتمع‌های پتروشیمی، از دور ریختن مواد نفتی و آلودگی‌های زیست‌محیطی جلوگیری می‌شود.
 
در این رابطه به‌تازگی مدیر خطوط لوله شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران نیز از پیگ‌رانی هوشمند بیش از 9 هزار کیلومتر خط لوله انتقال نفت‌خام و فرآورده‌های نفتی کشور خبر داده است.
 
عباسعلی جعفری نسب با بیان اینکه این عملیات تا پیگرانی کامل کل خطوط ادامه می‌یابد و اقدامات لازم جهت ترمیم یا تعویض آنها صورت می‌گیرد، تصریح کرده است: اولویت اصلی ما، ارتقای پایداری خطوط لوله بوده و در حال حاضر در تلاشیم تا با استفاده از روش‌‌های نوین بازرسی و بهره‌برداری و کنترل از راه دور، عمر مفید خطوط لوله را که در حال حاضر بالای 30 سال است به 50 سال و بیشتر افزایش دهیم.
 
به گفته وی خطوط لوله انتقال نفت‌خام و فرآورده‌های نفتی در وضعیت بسیار خوبی قرار دارند و ضریب آمادگی کارکرد خطوط لوله انتقال نفت‌خام 99.7 درصد و ضریب آمادگی کارکرد خطوط انتقال فرآورده‌های نفتی 99.6 درصد است.
 
مدیر خطوط لوله شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، گفته است که این به آن معناست که خطوط لوله انتقال نفت‌خام تنها در 3 دهم درصد زمان‌ها آن هم بنا به دلایل پیش‌بینی نشده، غیرفعال بوده و در بقیه موارد فعال و یا آماده به کار بوده است. 
کد خبر 1448465

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha