به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدی تهرانچی که در غرفه مهر در هجدهمین نمایشگاه بینالمللی مطبوعات و خبرگزاریها حضور یافته بود، درباره واکنش به اقدام اخیر شرکت انتشاراتی «الزویر» در تحریم یکی از دانشگاههای ایران توضیح داد.
وی گفت: امروزه در جهان نشر علم به عنوان یکی از ابزارهای مدیریت دانش مورد توجه است. با اینکه کشور ما بالاترین ضریب رشد علم و تولید مقالات علمی را در جهان دارد، متاسفانه در عرصه ملی چنانکه باید و شاید به انتشار این مقالات توجه نشده است.
رئیس مرکز نشر دانشگاهی با بیان اینکه «امروزه شرکتهای ناشر در دنیا، نشر علم را مدیریت میکنند» به اقدام اخیر شرکت انتشاراتی «الزویر» در تحریم یکی از دانشگاههای ایران اشاره و اضافه کرد: این حرکت که بعد از شهادت یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه مذکور صورت گرفته، کاملاً سیاسی است و نشان میدهد که حلقهای قصد دارد نشر جهانی را مدیریت کند.
طهرانچی گفت: ما در کشورمان حلقه تولید دانش را با رجوع به خارج از کشور بسته بودیم؛ در صورتی که در همه دنیا اول چرخه علم را در داخل کشور میبندند و بعد سرریز آن را به خارج از کشور منتقل میکنند. در کشورهایی که خاستگاه تولید علم هستند، مجلات ملی همواره حرف اول را در تولید علم میزنند.
وی در ادامه راهاندازی شبکه «سنم» (سامانه نشر مجلات علمی) را اقدامی در جهت توجه به این قبیل نشریات توصیف کرد و ادامه داد: تاکنون 60 نشریه عضو این شبکه شدهاند و قصد داریم آن را منطقهای هم بکنیم و زبان انگلیسی و عربی این شبکه تا پایان سال راهاندازی خواهد شد.
رئیس مرکز نشر دانشگاهی همچنین درباره برنامههای آتی این مرکز گفت: مرکز نشر دانشگاهی در سالهای اخیر روی دو مسئله یکی زبان فارسی و دیگری دسترسی به منابع اطلاعاتی متمرکز شده است و در این دو زمینه قصد داریم شبکههای «سنم» و «شعف» را توسعه دهیم.
نظر شما