۱۰ آبان ۱۳۹۰، ۱۱:۵۰

ناطق موافق استیضاح مطرح کرد:

تاکید بر اغماض دولتمردان در اختلاس 3 هزار میلیاردی

تاکید بر اغماض دولتمردان در اختلاس 3 هزار میلیاردی

نماینده آبادان در مجلس شورای اسلامی که از موافقان استیضاح وزیر اقتصاد است گفت: چگونه ممکن است بدون توصیه، مماشات، اغماض و اعمال نظر دولتمردان مبالغ افسانه ای در اختیار افراد و شرکت ها و بنگاههای اقتصادی قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، عبدالله کعبی نماینده آبادان در جلسه استیضاح وزیر اقتصادی که امروز سه شنبه در صحن علنی مجلس در حال برگزاری است به عنوان موافق این استیضاح اظهار داشت: مجلس در ساختار جمهوری اسلامی نه تنها همواره یکی از قطب های سه گانه قدرت و حاکمیت سیاسی بوده است بلکه به اعتقاد امام عزیز و بنیانگذاری جمهوری اسلامی در راس امور و قوا است.

وی افزود: قانون اساسی سازوکارهای مختلفی برای بروز این قدرتمندی برای مجلس پیش بینی کرده است که یکی از آنها استیضاح است اما متاسفانه هر زمان که به دلایل ناکارآمدی، سوءمدیریت و بی تدبیری، استیضاح وزیری در دستور کار مجلس قرار می گیرد، فشارها و چانه زنی ها از درون و برون مجلس برای انصراف نمایندگان از این حق قانونی شدیدا حاکم می شود.

وی ادامه داد: اولا امضای هر نماینده معرف شخصیت او و به تعبیر عامیانه بها و قیمت اوست. اگر نماینده ای با بینش و تفکر پای طرح ، سئوال، بیانیه و استیضاحی را امضا کرده است نباید با تطمیع و تهدید و فضاسازیهای مسموم و متاسفانه مرسوم ، عقب نشینی کرده و امضای خود را پس بگیرد چرا که این عمل نزد افکار عمومی و به ویژه موکلان بسی شبه انگیز و مسئله ساز خواهد شد.

نایب رئیس کمیسیون انرژی گفت: ثانیا اگر به معنای استیضاح دقت کنیم توضیح و روشن ساختن چگونگی تصمیم ها و عملکرد وزیر مورد استیضاح و وزارتخانه تحت امر اوست . اگر وزیری نسبت به درستی عملکرد خویش باور داشته باشد، باید از فرصت استیضاح در مجلس استقبال کرده و به دفاع از کارکرد موضع مدیریت خویش بپردازد پس چرا امروز استیضاح برای وزرای دولت تبدیل به کابوس شده است؟ اگر عملکرد وزیر اقتصاد ، در نظارت، در سیستم بانکی بویژه در پرونده گروه آریا قابل دفاع است چرا این همه از طرح آن در خانه ملت واهمه و وحشت دارید؟ چرا وزیران، مدیران عامل بانکها، معاونان پارلمانی، استانداران و خیل کثیری از نیروهای دیگر بسیج می شوند تا با فشار بر امضا کنندگان یا تلطیف یا تطمیع ، آنان را از استیضاح منصرف سازند؟

وی ادامه داد: چند ماه پیش در ارتباط با عوارض شهرداری آبادان و اروند از معاون مالیاتی وزیر درخواست وقت کرده بودم ولی اعتنایی نمی شود ولی بعد از امضای این استیضاح ، با کمال تعجب چند بار از دفتر آن معاون تلفنی اصرار کردند برایم وقت تعیین کنند. تعجبم وقتی بیشتر شد که مدیر عامل یکی از بانکهای تحت امر آقای دکتر حسینی که ماهها بود تقاضای وقت ملاقات را بی جواب گذاشته بود به واسطه یکی از رابطین پارلمانی اصرار داشت خیلی زود مرا ببیند. دیگر داشتم شاخ در می آوردم هنگامی که مدیر عامل بانک دیگری که هیچ گاه کاری با او نداشتم تماس گرفت و اظهار علاقه کرد اگر امری دارم مرا ببیند! وقتی در جلسه هماهنگی همکاران استیضاح کننده این داستان را نقل کردم معلوم شد برای اکثر آنان مشابه همین داستان اتفاق افتاده است.

کعبی گفت:روشن است که اگر حساب پاک بود و تقصیری متوجه کسی نمی شود این نگرانی ها و دست و پا زدن ها جایی نداشت.

نماینده آبادان ادامه داد: بررسی کمیسیون اصل نود حاکی از این است که مانده بدهی گروه امیر منصور آریا تاکنون 3 هزار و 600 میلیارد تومان است این در حالی است که مردم محروم ما برای گرفتن تسهیلات 2-3 میلیون تومانی باید از هفت خوان رستم بگذرند و وثیقه و ضامن آنان نامعتبر قلمداد گردد و نهایتا از دریافت وام باز بمانند. چگونه ممکن است بدون توصیه ، مماشات، اغماض و اعمال نظر دولتمردان چنین مبالغ افسانه ای در اختیار افراد و شرکت ها و بنگاههای اقتصادی قرار گیرد؟

نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: بدون مبالغه اگر چنین اتفاق و اختلاسی  و با ارقام بسی کمتر در یک کشور توسعه یافته رخ می داد نه تنها وزیر مرتبط با آن استعفا می کرد بلکه ادامه فعالیت رئیس دولت آن کشور نیز ناممکن می گردید. جالب است در کشور ما نه تنها هیچ اتفاقی نمی افتد بلکه تازه همه مدعی پیشگامی در کشف ماجرا شده و خود را قهرمان داستان دانسته و بر سر ملت و نظام منت داشته و در انتظار قدردانی نشسته اند.

وی گفت: آیا اگر سازوکار نظارت بر بانکها به درستی اجرا می شد و مدیران عامل بانکها مطابق با مقررات و عقلایی انتخاب می شدند و با دخالت های ناروا و توصیه های دولتمردان از قوانین موضوعه و وظایف سازمانی خویش دست بر نمی داشتند شاهد بروز چنین فاجعه هایی در نظام بانکی کشور بودیم؟ فاجعه ای که علاوه بر حیف و میل میلیارد ها تومان از منابع این ملت، متاسفانه به سرمایه اعتماد ملی نیز ضربه کاری وارد کرد تا جایی که بسیاری از مردم به اشتباه تصور کنند که از در و دیوار مملکت ، فساد ، رشوه و اختلاس می بارد.

وی خطاب به نمایندگان مجلس ادامه داد: امروز مردم حوزه انتخابیه تک تک شما انتظار دارند که به وظیفه نمایندگی خود در اعمال نظارت و بازخواست از موضع مجلس عمل کنید نفرمایید صبر کنیم قوه قضائیه کارش را بکند. حکم نظارتی غیر از حکم قضاوتی است. قانون اساسی به شما مسئولیت داده تا از رای اعتمادی که دادید صیانت کنید و اگر دیدید وزیری که به او اعتماد کرده اید نتوانست به درستی یا کفایت از این اعتماد بهره گیرد، باید آن را پس بگیرید.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر قانون اساسی حکم شرع و عقل هم چنین است . این ربطی به قضاوت حقوقی که کار قوه قضائیه است ندارد این نه فقط خواسته موکلان شماست بلکه در جاهای دیگر نیز توقع همین است تا جایی که یکی از همکاران حاضر که پس از بازگشت از تاجیکستان استیضاح را امضا کرده می گفت پس از نماز جمعه شهر دوشنبه جمعی از تاجیک های نمازگزار از من می پرسیدند 3 هزار میلیارد تومان چپاول می شود ولی هنوز شما نمایندگان با وزیر هیچ برخوردی نکرده اید.

کعبی در پایان گفت: انتظار دارم نمایندگان ملت با رای قاطع خویش به عزل و برکناری وزیر اقتصاد و دارایی رای دهند.

کد خبر 1449245

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha