به گزارش خبرنگار مهر، سید شمس الدین حسینی وزیر اقتصاد و دارایی که در پی تخلف 3000 میلیارد تومانی مورد استیضاح نمایندگان مردم در خانه ملت قرار گرفته است، امروز سه شنبه با حضور در جلسه علنی مجلس که تماماً به این موضوع اختصاص داشت، طی اظهاراتی به دفاع از خود پرداخت.
وی خطاب به نمایندگان مجلس گفت: بیش از 3 سال است که به من اعتماد کرده اید و شرایطی فراهم شد که یک روستازاده در چشم و دل شما شناخته شود، البته من هم به سهم خود از هیچ تلاشی فروگذاری نکرده ام و کوشش کرده ام با مشاوره گرفتن از متخصصین و تعامل با نمایندگان دست به اصلاحات بنیادین بزنم که اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده و هدفمند کردن یارانه ها از جمله آنهاست.
حسینی با اشاره به اینکه طی سه سال گذشته دو تهدید جهانی «بحران اقتصادی و تحریم اقتصادی» را شاهد بودیم، اما در سایه همدلی، سلامت و اتکال به خداوند متعال این مشکلات برطرف شد و همه اینها حکایت از ظرفیت های بزرگ نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران دارد.
وی ادامه داد: من به عنوان یک شهروند و یک مسئول به ایرانی بودن خود می بالم به اینکه در نظامی پاک خدمت می کنم نظامی که فاسد و مفسد را در هر جا و در هر موقعیتی که قرار داشته باشد به محاکمه می کشاند و تا تعیین حکم قضا صبورانه و صمیمانه صبر پیشه می کند و نظامی که به فرموده امام راحل مجلس در رأس امور آن است.
وزیر اقتصاد یادآور شد: روز گذشته رئیس جمهور به من تأکید کرد که در جلسه امروز با نهایت فروتنی و خضوع در مقام پاسخگویی و روشنگری نمایندگان مجلس قرار گیرم، چرا که این حق قانونی مردم و نمایندگان آنها در خانه ملت است تا شاید سخنان من مایه آرامش و تعدیل آلام مردم گردد، به هر حال گفته ایشان مرا برنا کرد.
وی با بیان اینکه خدا را شکر می کنم که امروز مجلس این استیضاح را برگزار می کند، گفت: امروز رسالت من پذیرفتن همه مسئولیت هاست البته شما هم حکم بر عدل و عدالت بدهید که هر چه باشد برای من از شهد عسل شیرین تر است و برای جامعه نمادی از تعامل و همدلی است.
حسینی با تأکید بر اینکه نمایندگانی که به این جمع بندی رسیده اند که استیضاح از من صورت گیرد قصدشان قرب به خداست، گفت: این شائبه که استیضاح من یک کار سیاسیت را نمی پذیرم و حتی اگر استیضاح من یک کار سیاسی باشد این کار در جهت اعتلای امور است.
وی تخلف 3000 میلیارد تومانی واقعه تلخ و ناگوار دانست که همه ارکان نظام به آن واکنش نشان دادند و گفت: گروهی به سیستم بانکی نفوذ کردند و به دلیل ناکارآمدی نظارتهای ما چندین منابع بانکی را در اختیار داشته اند، به طوری که توزیع ناعادلانه درآمد صورت گرفت.
وزیر اقتصاد و دارایی در بیان عدم استعفایش از مقام وزارت اقتصاد و دارایی گفت: من اگر در این مقام ماندم به خاطر این بود که این مفسده در دوره مسئولیت من انجام شد و باید آن را بپذیرم و برای جبران آن تلاش کنم.
وی اشاره ای به خاطراتش کرد و افزود: 26 سال پیش با یک ساک برزنتی از یک شهرستان کوچک به تهران آمدم و امروز هم اگر قرار باشد حاضرم با همان ساک برزنتی به شهرستان کوچک بروم و باید نماز شب بخوانم که خدایا چگونه این ذره ناقابل را در موقعیتی قرار دادی که عذرخواهیش را مردم بپذیرند.
حسینی افزود: اگر عذرخواهی من موجب تسکین آلام می شود من از همه شما و مردم پوزش می طلبم. من جز در برابر خدا و خلق خدا مانعی در این کار نمی بینم اما اگر چنین نکردم (استعفا ندادم) ترسم از ریا و فرار از مسئولیت بود.
وی با بیان اینکه از استیضاح کنندگان خود تشکر می کنم که فرصتی برای روشنگری این موضوع انجام داده اید، گفت: استعفای خاموش در مقابل استیضاح روشنگرانه قدری ندارد.
وزیر اقتصاد تصریح کرد: برای اصلاح امور در مسند وزارت تلاش می کنم و اگر شما این فرصت را ندهید باز هم از شما تشکر می کنم چون در کشور که قحط الرجال نیست و هرکسی هم که به جای من وزیر شود معین او خواهم شد. بنابراین هر آنچه که شما تصمیم بگیرید اجرا می کنم.
وی در ادامه خطاب به نمایندگان گفت: هرچه گفتید درست اما نعوذ بالله اگر که من مطلع از این جرم بودم و سکوت کردم اصلاً چنین چیزی نبوده است.
حسینی یادآور شد: گفتند در 27 شهریورماه مطرح شد که هیچ تذکری به هیچ وزارتخانه ای داده نشده است اما همان موقع در همین جا هم این موضوع را برای نمایندگان قرائت کردم ولی متأسفانه هیچ کس گوش نداد و امروز نمایندگان این هشدار بازرسی من را دلیل جرم من می دانند.
وی در ادامه به رسیدگی این پرونده تخلف مالی اشاره کرد و افزود: امروز یک انسان با تجربه پرونده را بررسی می کند و اگر به این جمع بندی رسیدند که من از این تخلف مالی مطلع بودم و سکوت کردم مرا به چنگال عدالت بسپارید اما کوله بار مرا به خاطر جرمی که مرتکب نشده ام سنگین نکنید چون من مجرم و آگاه به جرم نیستم. بلکه من مسئول هستم و مسئولیتم را ایفا می کنم.
وزیر اقتصاد خطاب به نمایندگان گفت: شما وارد مسائلی شدید که موجب شد نطقم را کنار بگذارم و اطلاعاتی را به شما بدهم.
وی با طرح این پرسش که آیا واقعا می دانستم فردی تابعیت دوگانه داشته و آن را در صدارت یک بانک منصوب کرده ام؟ گفت: مسلما این طور نبوده است چرا که من برای انتصاب هر فردی باید استعلام بگیرم و در مورد این فرد هم از مراجع ذیصلاح استعلام گرفتم، ضمن اینکه به سابقه این فرد هم نگاه کردم.
حسینی با اشاره به اینکه وزیر دادگستری و بازپرس ویژه این پرونده در این جلسه حضور دارند، گفت: آیا بنده وساطت کردم که خاوری از زندان آزاد شود و به خارج از کشور برود؟ آیا آن موقع من در تهران بودم؟ من نه در تهران بودم و نه توصیه ای کردم، تقاضا می کنم از شما نمایندگان که اینها را ملاک قضاوت خود قرار ندهید.
وی ادامه داد: من را به خاطر حکم انتساب جهرمی مورد سوال قرار می دهید، آیا بنده به جهرمی حکم انتصاب داده ام؟ اگر نمی دانید پس بروید حتما حکم را نگاه کنید تا ببینید چه کسی حکم انصاب جهرمی را صادر کرده است.
وزیر اقتصاد افزود: گفتند اول هیئت مدیره تصویب کرد جهرمی مدیرعامل شود بعد از بانک مرکزی تأییدیه آمد در صورتی که این روال، روالی قانونیست و حکم مدیرعاملی جهرمی توسط رئیس هیئت مدیره بانک صادرات صادر شده است و کاملاً قانونی بوده است.
وی در خصوص حکم انتصاب وکیلی نیز گفت: چه در انصاب خاوری و چه در انتصاب وکیلی با بهمن رئیس بانک مرکزی مشورت کردم با اینکه آن زمان هنوز الزام قانونی مبنی بر نظارت بانک مرکزی بر عزل و نصب روسای بانک ها وجود نداشت. همانگونه که هم اکنون نیز این خلاء قانونی وجود دارد و حالا جالب است که امروز برخی از نمایندگان این موضوع را به عنوان تخلف من مطرح می کنند.
حسینی با درخشان توصیف کردن سابقه وکیلی گفت: اینکه من برای انتصاب این افراد از مراجع ذیصلاح استعلام کرده ام، بسیار واضح است و معلوم می شود که اطلاعات درستی به دوستان نداده اند.
وی با تأکید بر اینکه در ماجرایی که اتفاق افتاد سعی کردیم مسئولانه برخورد کنیم و به اصل مشکل بپردازیم، گفت: با قوه قضاییه و کمیسیون اصل 90 مجلس برای روشن شدن ابعاد مختلف این تخلف مالی نهایت همکاری را انجام داده ایم و به این جمع بندی رسیدیم که مدیرعامل سه بانک سهل انگاری کردند.
وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه ما در راستای اصلاح قوانین و مقررات موجود حرکت کردیم، متأسفانه در حال حاضر برخی از مقررات بانکی مانند باز کردن حساب های ال-سی دارای نواقصیست که هم اکنون استفاده از حساب ال-سی های داخلی را محدود کرده ایم.
وی در ادامه از نمایندگان خواست که صبر پیشه کنند تا رسیدگی قضایی به این پرونده به صورت کامل انجام شود و گفت: تا این رسیدگی قضایی انجام شود و احکام مربوطه نیز صادر گردد، شما نمایندگان کمک کنید که یک استثنا به عنوان یک قاعده در کشور معرفی نشود.
حسینی با بیان اینکه فساد و مفسده وجود دارد ولی عموم کارکنان سیستم بانکی کشور پاک هستند، گفت: تخلف مالی نباید موجب سردی سیستم بانکی شود و این استیضاح می تواند به عنوان خشکی سردی و بی اعتمادی از سیستم بانکی کشور را از بین ببرد.
وی خطاب به نمایندگان مجلس گفت: من به دنبال کسب رأی اعتماد شما نیستم زیرا شما خود عادل و داور هستید اما به کارکنان خدوم سیستم بانکی کشور که از سرمایه های کشور هستند اعتماد را بازگردانید و اگر لایق بودم مجددا به من به عنوان وزیر اقتصاد رأی اعتماد دهید تا بتوانم بسیاری از این کاستی ها را جبران کنم اما با این حال اگر رأی شما جز این بود باز هم از شما تشکر می کنم.
وزیر اقتصاد اضافه کرد: فرصت مغتنمی شد که در یک شرایط حساس به مجلس بیایم و باز بگویم که این بنده حقیر اگر شما اجازه دهید کارهای نیمه تمام را پیش ببرد و اگر هم اجازه ندهید مطمئن باشید که کمک خواهم کرد.
وی در ادامه با بیان اینکه همانطور که دادستان محترم تهران اعلام کرد، واقعا این جرم مهندسی شده بود، گفت: در این تخلف مالی اخیر بخش زیادی از ال-سی ها ثبت نمی شد و وقتی هم که این ال-سی ها ثبت نشود طبیعتاً امکان رصدش وجود ندارد.
حسینی با تأکید بر تقویت سیستم نظارت بانکی گفت: برخی از نمایندگان مجلس گفتند که در این پرونده در مبارزه با پولشویی کاستی هایی صورت گرفته است در حالی که وقتی جرمی خودش به هر دلیلی کشف نشده طبیعیست که پرونده ای هم در رابطه با پولشویی تشکیل نشود، ولی آیا اینکه جرم پولشویی در این تخلف اقتصادی صورت گرفته یا نه از مصادیقی است که قاضی پرونده باید آن را اعلام کند.
وی اضافه کرد: من علاوه بر نمایندگان از همکارانم در دولتم پوزش می خواهم زیرا انسان هایی پاک دست، فداکار و مخلص هستند و چه بسا برای پنهان کاری تخلف و جرم و گروهی مفسد و همچنین سهل انگاری در چند بانک شائبه تعلل در مقابله با فساد به آنها برگردد. باشد که بخشش همه شما خداوند متعال نیز از سر تقصیرات من بگذرد من را حلال کنید.
نظر شما