به گزارش خبرنگار مهر، پروفسور محمدحسن گنجی صبح پنجشنبه در دومین روز همایش هنر اسلامی در دانشگاه بیرجند، اظهار داشت: هنگامی که فکر و اندیشه انسان توسعه یافته و از نیازمندی های مادی تجاوز می کند، در این مرحله جنبه های ذوقی اش به صورت هنر خودنمایی می کند.
وی از دید جغرافیا به موضوع هنر پرداخت و افزود: از دیدگاه جغرافیا وقتی جوامع انسانی در محیط های مختلف جغرافیایی در شرایط مساعد و مناسب قرار می گیرند و تا حدودی به رفاه نسبی می رسند هنر به وجود می آید زیرا هنر وقتی نمود پیدا می کند که فرد به رفاه نسبی رسیده باشد.
پدر علم جغرافیای ایران و چهره ماندگار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه یک جغرافیدان زندگی جوامع انسانی را در محیط های مختلف جغرافیایی بررسی می کند، عنوان کرد: تفاوت اقلیم در کره زمین سبب پیدایش محیط های زیستی متفاوتی شده، که شرایط مساعد منجر به تولید هنر می شود.
وی با اشاره به اینکه سابقه وجود انسان تا چهار میلیون سال برروی کره زمین تایید شده است، افزود: انسان در گذشته نیازهای اولیه خود را بر اساس هنر و ذوق و سلیقه خود فراهم کرده و به تدریج با تلفیق آن با هنر و خیال پردازی به آن شکل زیباتری داده اند.
پروفسور گنجی با اشاره به اینکه بسیاری از نیازهای زندگی های اولیه بشر که امروز پیش پا افتاده تلقی می شود ارزش هنری داشته است، افزود: نیازمندی های بشر همواره منجر به خلاقیت شده که در زمان رفاه با اضافه کردن نوآوری به آن، هنر و زیبایی پدیده آورده است.
وی ادامه داد: در این راستا می توان هنر را از صنایع دستی که با زندگی جسمانی انسان ارتباط دارد، آغاز شده و به معنویات و خیال پردازی ها که به جنبه های ادبی منتهی می شود، تقسیم کرد.
پدر علم جغرافیای ایران در پایان با اشاره به اقلیم خشک منطقه خراسان جنوبی، یادآور شد: هر چند این منطقه بیشتر اوقات با قهر طبیعت مواجه بوده، اما با این وجود نقشه ها و هنرهایی در مکان ها و فضاهای اسلامی مختلف به وجود آورده که ستودنی است.
نظر شما