پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۱۳ آبان ۱۳۹۰، ۱۴:۳۳

مومنی شریف:

امید به زندگی و آینده یکی از نشانه‌های سینمای دینی است

امید به زندگی و آینده یکی از نشانه‌های سینمای دینی است

محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری در مراسم تقدیر از هیئت داوران و هیئت انتخاب هفتمین جشنواره فیلم کوتاه دینی رویش تاکید کرد امید به زندگی و آینده یکی از نشانه‌های سینمای دینی است.

به گزارش خبرگزاری مهر، در این نشست که در دفتر رئیس حوزه هنری برگزار شد، مومنی با بیان مولفه های فیلم دینی گفت: پرداختن به شعائر دینی، تاریخ اسلام و زندگی ائمه بخش مهمی از سینمای دینی ما است و در کنار اینها آنچه که به نظر من مهم است، پرداختن به رفتار و اعمال دینی است که شاید هیچ نشانه و المان مذهبی هم نداشته باشد، اما حس زیبایی میان مخاطب ودین و خدا برقرار کند و او را به سمتی سوق دهد که باعث شود در برابر سختی ها و شرایط ناگوار ایستادگی کند،بنابراین از جهات مختلفی می توان یک فیلم را با موضوع دین بررسی کرد.

وی گفت: نگاه ما به فیلم دینی نگاه متفاوتی نیست. من در این دوره از جشنواره رویش، در یکی از نشست های تخصصی  حضور داشتم و دیدم که مباحث جدی و عمیقی مطرح است  که لازم است در طول سال ادامه داده شود.

مومنی درباره جشنواره رویش گفت: قبلا وقتی نام فیلم دینی می آمد، همه فکر می کردند حتما باید امامزاده ای باشد یا یک نشانه مستقیم وجود داشته باشد،اما سال گذشته آن فیلمی که در سردشت ساخته شده بود ،یا فیلم "مشتی اسماعیل" که امسال انتخاب شد،هیچ نشانه مذهبی مستقیمی نداشتند، ولی امید به زندگی و آینده را القا می کردند،از این رو من درجشنواره امسال از نزدیک شاهد بودم که نگاه ها به فیلم دینی بازتر شده است.

مومنی شریف در پایان صحبت هایش گفت: جمله قابل تاملی از ویکتور هوگو هست که می گوید؛وظیفه هنر ترویج فضایل است. با در نظر گرفتن این وظیفه باید بگویم،به ویژه درباره موضوعات دینی آن قدرراه باز است که همه می توانند  در این حوزه کار کنند.

در ادامه این نشست هر یک از اعضای هیئت داوران و انتخاب جشنواره، با بیان پیشنهادهایی درباره بهتر برگزار شدن جشنواره در سال های آتی، به طرح مسائل خود پرداختند که آغاز کننده این بخش سهیل جهان بیگلری دبیر جشنواره بود.

وی گفت: ما در این دوره همه تلاشمان را صرف کردیم تا هم به لحاظ محتوایی و هم به لحاظ ساختار فنی و تکنیکی، وسیع تر عمل کنیم و بتوانیم در خصوص ترویج، ارتقا و بستر سازی فیلم دینی در بخش کوتاه و بلند قدم محکمی برداریم. امیدوارم که همین طور بوده باشد و دوستانی که بعد از ما در دوره‌های بعد خواهند آمد همین مسیر را ادامه دهند و این اتفاق در همین سطح متوقف نشود.

وی افزود: نشست های تخصصی که در این دوره برگزار شد،نوع نگاه دوستان در انتخاب و داوری و دیگر اتفاقات جشنواره به شرط استمرار می تواند میان حوزه تئوریک دینی،مذهبی و سینما ایجاد تعامل کند.

مهرداد اسکویی مستندساز و عضو هیئت داوران رویش نیز پیشنهادش را این گونه مطرح کرد: من 6 سال است که در خدمت این جشنواره و جوانانی هستم که با علاقه این راه را دنبال می کنند و افتخارم این است که در این مدت همراه آقای راعی به دورترین نقاط کشور رفته و عشق بچه های فیلم ساز را دیده و در کنارشان بوده ایم،من پیشنهادم این است که اگر بشود پشتیبانی از این بچه ها را در قالب کارگاه هایی که در طول سال برگزار می شود،ادامه داد و کارگاه ها فقط محدود به ایام جشنواره نباشد،کمک بزرگی به این نسل جوان و مستعد کشورمان شده است.

اسکویی در ادامه گفت: رویش الان یک جشنواره معتبر و بزرگ است که بسیاری از آثار منتخب آن در دیگر جشنواره معتبر داخلی و خارجی هم انتخاب می شود واین بچه ها برای ورود به یک فضای حرفه ای تر به حمایت بیشتر ما احتیاج دارند.

وحید موسائیان هم که یکی از فیلم سازان قدیمی حوزه هنری است،حضور مدیریت جدید بخش سینمایی را به فال نیک گرفت و گفت: امیدوارم این اتفاق نویدی باشد برای بازگشت دوستان قدیمی به آغوش حوزه هنری،چرا که احساس می کنم نگاه ها عمیق تر و گسترده تر شده است. یادمان باشد که دین متعلق به شخص خاصی نیست و همه از آن بهره برده اند.

عبدالحسن برزیده هم که از همراهان قدیمی جشنواره رویش است، آخرین کسی بود که پیشنهادش را عنوان کرد و افزود: هنگام انتخاب با فیلم هایی برخورد کردیم که بسیار خوب و قابل اعتنا بود اما تنها به این دلیل که با موضوع جشنواره هم خوانی نداشت، نتوانستیم آن ها را انتخاب کنیم.برخی از آن ها با یک تدوین و اصلاح کوچک قابلیت حضور د ردیگر جشنواره ها را داشتند.من خواهشم این است که حوزه هنری این کمک را در حق این دوستان بکند و کمک کند تا این جوان ها اگر نتوانستند در جشنواره رویش شرکت کنند در دیگر جشنواره ها امتیاز بیاورند.

جعفر صانعی مقدم، سعید توکلیان، محمد رضا شرف الدین و کجتبی راعی از دیگر کسانی بودند که پیشنهادهای خود را برای ارتقاء این جشنواره با رئیس حوزه هنری در میان گذاشتند.

در پایان این نشست محسن مومنی شریف با قدردانی از هیئت انتخاب و داوران هفتمین جشنواره فیلم کوتاه دینی رویش متشکل از مجتبی راعی،سعید توکلیان، مهرداد اسکویی،عبدالحسن برزیده،وحید موساییان،بهرام توکلی، سید محمد مهدی طباطبایی نژاد، وحید نصیریان،سعید توکلیان،جعفر صانعی مقدم، محمدرضا شرف الدین، محمدرضا سکوت و سیدرضا میرکریمی گفت: داوری کار بسیار سخت و تاثیرگذاری است.از طرفی کمک به دوستان جوانی که در نقاط دور زندگی می کنند و همیشه به شما دسترسی ندارند، ارزشمند و قابل تقدیر است و من بابت انجام این مسئولیت مهم از شما تشکر می کنم.
کد خبر 1451986

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha