پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۱۴ آبان ۱۳۹۰، ۱۱:۰۸

محمدی زاده خبر داد:

اختصاص یک میلیارد دلار برای مقابله با ریزگردها/ کنترل رودخانه های مرزی

اختصاص یک میلیارد دلار برای مقابله با ریزگردها/ کنترل رودخانه های مرزی

خرم آباد - خبرگزاری مهر: معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور از اختصاص یک میلیارد دلار برای سه موضوع با محوریت مقابله با ریزگردها خبر داد و گفت: همچنین نیمی از این اعتبار برای ساماندهی رودخانه های مرزی و تامین حق آبه تالابهای کشور صرف خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد جواد محمدی زاده صبح شنبه در جلسه کارگروه مقابله با اثرات زیانبار ریزگردهای عربی در لرستان اظهار داشت: میزان ریزگردهایی که غرب کشور از جمله لرستان را متاثر می کند هر سال نسبت به سال قبل مقدارش افزایش داشته است.

وی با تاکید بر اینکه منشا این ریزگردها داخل کشور نیست، افزود: کانون هایی که در داخل کشور زمینه ساز تشدید ریزگردها بودند همه رفع شده اند و امروز تالابهایی مانند شادگان و هورالعظیم آسیبی برای کشور در این زمینه ندارند.

200 هزار هکتار از دشت های خوزستان تثبیت شن می شوند

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور با اشاره به شرایط برخی از دشت های خوزستان در این زمینه گفت: امسال 200 هزار هکتار از این دشت ها تثبیت شن خواهد شد که با انجام این کار دیگر هیچ کانون بحرانی تولید ریزگرد که در منطقه جنوب و جنوب غربی کشور باشد نداریم.

محمدی زاده یادآور شد: البته در منطقه شرق و جنوب شرقی کشور با برخی از کانونهای ریزگردها مواجه هستیم به طوریکه در اطراف نایین، کرمان، سرخس و هامون مشکل تولید ریزگرد داریم.

وی با بیان اینکه آنچه لرستان را با مشکل گرد و غبار مواجه کرده ریزگردهای ناشی از دشت های نجف، کربلا در کشور عراق و منطقه جنوب شرق سوریه است، افزود: البته در برخی شرایط که شدت گرد و غبار افزایش می یابد ناشی از ریزگردهای تولیدی در کشورهای عربستان و اردن است که حتی در برخی از مواقع تا تهران نیز می رسد.

توافق با عراق برای تثبیت سالانه 200 هزار هکتار از شن های روان

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور با اشاره به آثار گرد و غبار بر روی جنگلها و مولفه های مختلف حیات، یادآور شد: در راستای رفع مشکل با برخی از کشورهای یاد شده وارد مذاکره شده ایم.

محمدی زاده با اشاره به انعقاد قرارداد رسمی با کشور عراق در این رابطه عنوان کرد: قرار است مطابق این توافق سالی 200 هزار هکتار تثبیت شن در عراق داشته باشیم.

وی با یادآوری اینکه ما در برنامه چهارم توسعه به طور متوسط سالی 130 هزار هکتار تثبیت شن داشته ایم، افزود: با این تفاسیر رقم متعهد شده در مورد کشور عراق نشان دهنده این است که اراده جدی پشت این موضوع برای مهار مشکل ریزگردهای عربی وجود دارد.

توافق با سوریه برای تثبیت 150 هزار هکتار از شن های روان

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور از تثبیت شن های روان عراق به عنوان یک سرمایه گذاری یاد کرد و گفت: برای انجام این توافق 10 میلیارد و 200 میلیون دلار در نظر گرفته شده است که هزینه این سرمایه گذاری را خود کشور عراق می پردازد.

محمدی زاده ادامه داد: همچنین برای تثبیت 150 هزار هکتار از دشت های سوریه نیز با این کشور به توافق رسیده ایم که به زودی این تفاهم نامه نیز با سفر به این کشور منعقد خواهد شد.

وی یادآور شد: همچنین رایزنی ها و مذاکراتی نیز با قطر، اردن و دیگر کشورها داشته ایم که پیگیری ها در این زمینه ادامه دارد.

سالانه 500 هزار هکتار تثبیت شن های روان در کشور صورت می گیرد

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور به کارهای انجام شده در زمینه ریزگردها در داخل کشور اشاره کرد و بیان داشت: مطابق تصمیمات گرفته شده قرار است در داخل کشور سالی 500 هزار هکتار تثبیت شن های روان صورت گیرد.

محمد زاده همچنین از تصمیمات دولت در این زمینه خبر داد و گفت: علاوه بر منابع سازمان ها و وزارتخانه های مختلف در این زمینه به صورت ویژه یک میلیارد دلار نیز از محل صندوق ذخیره ارزی برای موضوع گرد و غبار در کشور گذاشته شده است.

وی با بیان اینکه این اعتبار در سه محور هزینه خواهد شد، افزود: در روزهای اخیر خود رئیس جمهوری در این زمینه مداخله کردند تا روند تخصیص و توزیع اعتبار یاد شده تسریع شود.

سالانه 7 میلیارد مترمکعب آب از کشور خارج می شود

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور با بیان اینکه محور اصلی هزینه این اعتبار در موضوع ریزگردها است، ادامه داد: همچنین نیمی از این اعتبار صرف کنترل رودخانه های مرزی خواهد شد.

محمدی زاد به اهمیت کنترل رودخانه های مرزی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 7 میلیارد مترمکعب آب از کشور ما خارج می شود که این رقم، رقم بالایی است.

وی با تاکید بر اینکه این آب نباید به راحتی از کشورمان خارج شود، افزود: این آب باید صرف آبادانی کشور شود که در این راستا نیمی از اعتبار یاد شده برای کنترل رودخانه های مرزی به منظور احیا و تامین حق‍آبه تالابهایی که خشک شده یا تهدید می شوند اختصاص خواهد یافت.

توزیع اعتبار مقابله با ریزگردها تا 10 روز آینده آغاز می شود

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور یادآور شد: همچنین علاوه بر ردیف اعتباری خود سازمان جنگلها، اعتباری بالغ بر 200 میلیارد تومان که با رایزنی های انجام شده قرار است به 350 میلیارد تومان افزایش یابد برای تثبیت شن های روان به سازمان جنگلها و مراتع کشور اختصاص یافته است.

محمدی زاده همچنین از اختصاص 150 میلیارد تومان برای خرید دستگاههای سنجش آلودگی هوا در کشور خبر داد و گفت: امید می رود اعتبار یک میلیارد دلاری یاد شده تا یک هفته و یا حداکثر 10 روز آینده ابلاغ شود.

وی همچنین در مورد تخصیص بخشی از این اعتبار به وزارت بهداشت و درمان برای موضوع آموزش و مقابله با اثرات ریزگردها گفت: ما پیشنهاد کرده ایم که از اعتبار یاد شده 5 درصد به وزارت بهداشت و درمان داده شود ولی همچنان این پیشنهاد مورد تایید معاونت نظارت راهبردی ریاست جمهوری قرار نگرفته است.

انعقاد تفام نامه با آموزش و پرورش برای گنجاندن مفاد زیست محیطی در کتب درسی

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور ادامه داد: به دنبال این هستیم که با متقاعد کردن معاون نظارت راهبردی ریاست جمهوری از این اعتبار سهمی را به حوزه بهداشت و درمان برای تجهیز بیمارستانها به امکانات تخصصی و فوق تخصصی در این زمینه اختصاص دهیم.

محمدی زاده همچنین به فعالیتهای انجام شده در حوزه اطلاع رسانی و آموزش اشاره کرد و گفت: در این راستا تفاهم نامه ای با وزارت آموزش و پرورش برای گنجاندن مفاد زیست محیطی در کتب درسی ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان به ویژه در بحث ریزگردها منعقد شده است.

کد خبر 1452490

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha