به گزارش خبرنگار مهر، جعفر ذوالفقاری شامگاه چهارشنبه در جلسه شورای توسعه و برنامه ریزی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه از دو هزار و 947 روستای استان دو هزار و 75 با 682 هزار نفر جمعیت در مسیر رودخانه بوده که از این تعداد 70 درصد روستاها در اثر بارندگیهای شدید و وقوع سیل متحمل خسارت شده اند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه همچنین از 42 شهر آذربایجان غربی 23 شهر در مسیر رودخانه بوده و متاسفانه به دلیل کم توجهی مسئولان و مدیران شهری در توسعه شهرها تعرض به بستر رودخانه ها انجام شده، اظهار داشت: طی سالهای 87، 88 و 89 به ترتیب 22، 33 و 11 مورد سیلاب مهم در سطح استان بوقوع پیوسته که این امر باعث تخریب جبران ناپذیر تاسیسات زیربنایی، زمینهای کشاورزی و منازل مسکونی شده است.
مدیر کل ستاد مدیریت بحران استانداری آذربایجان غربی با اشاره به اینکه آذربایجان غربی هم اکنون در شرایط بسیار آسیب پذیر بویژه ناشی از سیلاب است، بیان داشت: 65 درصد مساحت استان در حوزه آبریز دریاچه ارومیه، 28 درصد در حوزه ارس و هفت درصد در حوزه آبریز رودخانه مرزی زاب بوده که در حوزه آبریز ارس شمال استان شاهد وقوع سیلابهای شدید هستیم.
ذوالفقاری ضمن انتقاد از ضعیف بودن سیاستهای بیمه ای حوادث و بلایای طبیعی و حذف عملی سیاستهای جبران بلاعوض حوادث از سیاستهای عمومی دولت، ادامه داد: متاسفانه به دلیل عدم حمایتهای اعتباری درصد خیلی کمی از بلایا جبران شده و اقشار آسیب پذیر و کشاورزان متحمل خسارتهای زیادی می شوند.
وی با اشاره به اینکه موقعیت جغرافیایی آذربایجان غربی دارای طبیعت خشن بوده و وضعیت سکونتگاهی و تعاملات مردم بر اساس آن شکل گرفته، افزود: از ابتدای سالجاری تا کنون نیز 17 مورد سیلاب در شهرهای ارومیه، پیرانشهر، سلماس، خوی، پلدشت، شوط، چالدران، ماکو و چایپاره بوقوع پیوسته است.
این مسئول با بیان اینکه شهرستان خوی با وقوع پنج مورد سیلاب شدید رتبه اول در بروز سیلاب در بین شهرهای شمال آذربایجان غربی دارد، ادامه داد: متاسفانه ارزش خسارتهای وارده ناشی از این سیلابها 430 میلیارد ریال برآورد شده است.
نظر شما