به گزارش خبرنگار گروه دين وانديشه"مهر" به نقل از ميدل ايست آن لاين، در پديده باقي ماندن اين مساجد در اندونزي پس از حادثه سونامي همانقدر كه به استحكام معماري آن اشاره مي شود، مداخله الهي نيز مد نظر قرار مي گيرد.
"مخلص خاعران" از كساني كه شاهد ويران شدن خانه و دهكده خود بود مي گويد : دست غيب خداوند از ويراني مسجد جلوگيري كرد.
"خاعران" كه بازوانش در حادثه اي كه بيش از 100 هزار نفر جان باختند مجروح شده بود افزود : خداوند ما را به خاطر طمع و تكبر تنبيه كرد، اما از خانه خود محافظت كرد.
مساجد از نشانه هاي كشور اندونزي به شمار مي رود، اما اين نشانه در استان آسه كه به عنوان يكي از دروازه هاي اصلي اسلام به مجمع الجزاير اندونزي به شمار مي رود نمود بيشتري دارد. آسه به رغم جنگ هاي استقلال طولاني مدت كه بخش هايي از آن اكنون تحت قوانين شرع هستند، به عنوان منطقه اصلي مسلمانان اندونزي باقي ماند.
باورهاي معنوي در آسه و اطراف اقيانوس هند روز 6 دي ماه زماني به بوته آزمايش كشيده شد كه يك زلزله مهيب برج هاي آبي خود را براي تخريب به ساحل كشاند و همه چيز را در مسير خود از بين برد. در شرايطي كه برخي ها از خشم خداوند صحبت مي كردند، صدها نفر از ترس جريانهاي بعدي آب و همچنين آسودگي معنوي در مساجد پناه گرفتند.
در دهكده "كاجو" و همچنين خارج از بندر آسه صدها خانه نابود شد ، در حالي كه ديوارهاي مسجد اين ناحيه تنها چد ترك جزئي برداشت.
"اسماعيل ايشاك " 42 ساله در حالي كه با دستانش خاك را از خانه ويران شده اش كنار مي زد و به دنبال خويشاوندانش مي گشت گفت : در ميان اهالي استان آسه ضرب المثلي وجود دارد كه خانه خدا را جز خود او هيچ كس نمي تواند ويران كند.
بر اساس اظهارات "تونگكو كاوي علي" در "پاسي لهوك" 20 كيلومتر ازشمال آسه، 100 نفر كه از اين حادثه متوحش شده اند به مسجد پناه برده اند، اين در شرايطي است كه تمام خانه هاي آن منطقه و 5 دهكده با خاك يكسان شده اند.
"ملوبولاه" در ساحل غربي آسه كه 150كيلومتر از مركز زلزله فاصله داشت شديدترين نيروي سونامي را متحمل شد و 10 هزار كشته برجاي گذاشت، اما مساجد اين شهر ويران شده، محكم ايستاده اند.
"آچياز" از ساكنان بندا آسه گفت : زماني كه ديدم امواج از طرف دريا مي آيند، غريزه ام مرا به طرف نزديك ترين مسجد هدايت كرد.
وي مي گويد : از برج مسجد بالا رفتم و به سيم برق آويزان ماندم تا آب عقب نشيني كرد. بسيار از دوستانم در اين حادثه جان باختند چرا كه آنها به طبقه دوم خانه خود رفته بودند و در آنجا گرفتار شدند.
در ميان دلايلي كه براي باقي ماندن مساجد ارائه مي شود توضيحي وجود دارد كه از بعد الهي كمتر برخوردار است. اين ديدگاه مي گويد ساختمان اين مساجد نسبت به ديگر ساختمان هاي شهر محكم تر ساخته شده اند. اين درشرايطي است كه مسجدي در سيگلي كه تنها از چوب ساخته شده بود هيچ صدمه اي نديده ، اما ساختمان هاي اطراف آن كاملاً ويران شده اند. مسجد بزرگ بندر آسه خسارات جزئي ديده است.
براي بسياري از نجات يافتگان سونامي مسجد به مكاني براي اجتماع و يافتن دوباره دوستان و خويشاوندان، بيمارستان موقت براي مجروحان و محلي براي جمع آوري اجساد تبديل شده است.
نظر شما