به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا داودی مقدم با بیان اینکه جداسازی لرزه ای یک روش جدید در زمینه کاهش خسارت های ناشی از زلزله به شمار میرود، افزود: جداسازی لرزه ای در واقع نصب سیستمی در قسمت تحتانی سازه است که سازه و یا ملحقات آن را از حرکات لرزه ای مخرب زمین و یا تکیه گاه جدا میسازد.
وی با اشاره به اینکه کشور ما بر روی کمربند زلزله خیز قرار داشته، اظهار داشت: اداره کل مسکن و شهرسازی خراسان رضوی به عنوان مجری ساخت ساختمانهای دولتی و عمومی در استان، مطالعاتی در خصوص احداث سازههایی ایمن و مقاوم در برابر زلزله انجام داده است.
وی گفت: نتایج این مطالعات نشان می دهد استفاده از سیستمهای جداگر لرزه ای در ساختمانهای مهم، علاوه بر صرفه اقتصادی موجب کاهش هزینههای دوران بهره برداری و همچنین بالا رفتن ضریب اطمینان سازه در برابر تخریبهای احتمالی زلزله خواهد شد.
داودی مقدم در خصوص دلایل توجیهی استفاده از قطعات جداگر لرزه ای گفت: ساختمانهایی که پس از زلزله باید قابلیت خدمت رسانی بی وقفه داشته باشند، مانند بیمارستانها، فرمانداریها، مراکز مدیریت بحران، اورژانسها و آتش نشانیها استفاده از این سیستمها را توجیه پذیر می کند.
داودی مقدم در خصوص مشخصات پروژه فرمانداری زاوه با بیان اینکه ساخت ساختمان فرمانداری زاوه با زیر بنای هزار و 300 متر مربع و اعتبار 12 هزار میلیون ریال از سال گذشته آغاز شده، افزود: برای اجرای سیستم جداگر لرزه ای با تعداد 47 قطعه جداگر، 660 میلیون ریال اعتبار هزینه شده است.
نظر شما