به گزارش خبرگزاري "مهر" به نقل ازخبرگزاري فرانسه، نشست وزراي خارجه كشورهاي همسايه عراق عصر روزگذشته پنج شنبه درپايان نشست چهارساعته خود بيانيه اي را منتشر ساختند كه درآن خواستار دخالت نكردن در امور داخلي عراق شده و
همه عراقي ها - از گروه ها و مناطق مختلف - را به مشاركت گسترده و همه جانبه در انتخابات 30 ژانويه فراخوانده است.
بيانيه نشست امان بر10 بند تمركز دارد كه مي توان به " تاكيد مجدد بر احترام به حاكميت، استقلال ، يكپارچگي، تماميت اراضي و وحدت ملي عراق و دخالت نكردن در امور داخلي كشورها " اشاره كرد.
بيانيه نشست امان همچنين بر"حق ملت عراق در زندگي همراه با امنيت، ثبات و تعيين آزادانه سرنوشت خود با استفاده از وسايل دموكراتيك، حاكميت بر منابع طبيعي و مالي كشورش تاكيد شده و حمايت شركت كنندگان در نشست امان را از ملت عراق در تحقق اين موارد اعلام مي دارد."
شركت كنندگان در نشست امان همچنين در بيانيه پاياني خود، بخش هاي مختلف ملت عراق را به شركت در انتخابات آتي و سهيم شدن در تعيين سرنوشت و آينده خود دعوت كرده و اعلام مي دارد:" انتخابات عراق تنها وسيله در مسير دموكراسي، آزادي و زندگي مسالمت آميز عراق در كنار همسايگان خود است."
اين بيانيه" بر نقش اصلي سازمان ملل متحد در كمك به روند سياسي عراق نيز تاكيد كرده و خواستار فراهم ساختن حمايت لازم از كارمندان واعضاي سازمان ملل متحد دراين كشور شده است."
در بيانيه نشست امان ضمن" محكوميت تمامي اقدامات تروريستي عليه غيرنظاميان و اماكن مقدس درعراق ومنطقه، خواستار توقف فوري اين اقدامات شده و حمايت شركت كننده در نشست امان را از " تلاش هاي دولت موقت عراق براي برخورد جدي با تروريسم در عراق كه امنيت كشورهاي همسايه را نيز تهديد مي كند، اعلام مي دارد".
بيانيه نشست وزراي خارجه همسايگان عراق همچنين" ربودن و كشتار افراد از جمله غيرنظاميان شاغل در زمينه حمل و نقل در موسسات داخلي و خارجي فعال در زمينه بازسازي عراق را محكوم مي كند".
در اين بيانيه" بر تعهد كشورهاي عضو سازمان ملل متحد درباره جلوگيري از انتقال تروريست ها به عراق و خروج از اين كشور و حمايت مالي و تسليحاتي از آنها مجددا تاكيد شده است."
شركت كنندگان در نشست امان همچنين با ميزباني تركيه براي برگزاري نشست آتي وزراي خارجه كشورهاي همسايه عراق در استانبول پس از برگزاري انتخابات عراق موافقت كردند.
دراين بيانيه بر اهميت "محاكمه سران رژيم سابق عراق كه جنايات جنگي را عليه كشورهاي ايران و كويت و جنايات ضد بشري را عليه ملت عراق مرتكب شده اند"، تاكيد شده است.
نشست وزراي خارجه همسايگان عراق با مشاركت كشورهاي كويت، تركيه، ايران، سوريه، اردن، عربستان، اشرف قاضي نماينده سازمان ملل متحد در امور عراق و عمروموسي دبير كل اتحاديه عرب عصر روز گذشته به مدت چهارساعت و پشت در هاي بسته در هتل" فخم " امان برگزار شد.
كمال خرازي وزير امور خارجه ايران دراعتراض به اظهارات نسنجيده شاه اردن و متهم ساختن ايران به دخالت در امور داخلي عراق ، در اين نشست شركت نكرده ومعاون خود را راهي اين نشست كرد.
نظر شما