۲۵ آبان ۱۳۹۰، ۱۵:۰۶

50 تا 60 درصد عوامل تعیین کننده چاقی ژنتیکی است

50 تا 60 درصد عوامل تعیین کننده چاقی ژنتیکی است

رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و درمان چاقی با اشاره به اینکه 50 تا 60 درصد عوامل تعیین کننده چاقی ژنتیکی است، اظهارداشت: طبق مطالعات برخی از افراد که اضافه وزن قابل توجهی ندارند نیز ممکن است به دلیل چربی و فشار خون بالا و دیابت در معرض خطر بیماری قلبی قرار بگیرند.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر فرهاد حسین پناه روز چهارشنبه در حاشیه سومین کنگره پیشگیری و درمان چاقی با بیان اینکه همزمان با افزایش میزان وزن عوارض سکته قلبی و مغزی افرایش می یابد، گفت: 20 درصد افراد چاق نیز به رغم چاقی هیچ یک از عوامل خطر را نداشته و ریسک بیماری قلبی عروقی بالایی ندارند.

وی با اشاره به اینکه 50 تا 60 درصد عوامل تعیین کننده چاقی ژنتیکی است، تصریح کرد: 98 درصد چاقی ها درمان ندارد چرا که ناشی از یک بیماری منفرد نیست که درمان شود.

حسین پناه یادآور شد: تقریبا دو سوم افراد وزن غیر طبیعی داشته و نتایج مطالعاتی که از سال 1999 تا 2007 انجام شد نشان داد که میزان چاقی طی این مدت از 6/13 به عدد 3/22 و میزان اضافه وزن در همین مدت از 32 درصد به 36 درصد رسیده است.

وی با بیان اینکه طبق مطالعات شهری و کشوری چاقی در زنان بیشتر است گفت: چاقی بیشتر در زنان و اضافه وزن در مردان دیده می شود که به دلیل مسائل فرهنگی کشورمان این آمارها با آمارهای کشورهای دیگر متفاوت است.

حسین پناه با اشاره به اینکه از سال 78 تا سال 88 شیب میزان چاقی در زنان مشخصا کاهش داشته است خاطر نشان کرد: 10 درصد کودکان کشور دچار اضافه وزن و 5 درصد دچار چاقی هستند.

سوء تغذیه و چاقی کودکان کشور نگران کننده است

دکتر علیرضا مرندی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز در این همایش با بیان اینکه مصرف فست فود ها و چربیهای اشباع شده چاقی را در پی دارند، چاقی را زیربنای ابتلا به بیماریهای غیر واگیر دانست و گفت : در حال حاضر چاقی یکی از معضلات عظیم و روز افزود دنیا محسوب می شود.

وی با اشاره به اینکه با انجام مداخلات ارزان قیمت می توان از ابتلا به بیماریهای غیر واگیر مانند دیابت ، بیماریهای قلبی عروقی و سکته های قلبی و مغزی جلوگیری کرد یادآور شد: بیش از 80 درصد این بیماریها قابل پیشگیری هستند.

مرندی ادامه داد: طبق تحقیقات عوامل خطر از جمله کم تحرکی ، سیگار ، رژیم  غذایی نامناسب و ... در کشور روند افزایشی داشته اند و باتوجه به اینکه مرگ و میر بر اثر ابتلا به بیماریهای غیر واگیر در کشورهای در حال توسعه و در سنین فعالیت رخ می دهد باید بیش از پیش در این زمینه تلاش نمود.

وی با بیان اینکه افزایش هر 10 درصد بیماریهای غیر واگیر 5/0 درصد از رشد اقتصادی کشور را کاهش میدهد خاطر نشان کرد: چاقی و سوءتغذیه در کشور روند افزایشی دارد که در این میان زنان بیشتر دچار  این مشکل می شوند.

25 میلیون نفر در کشور دچار چاقی هستند

در ادامه دکتر علی اکبر سیاری رئیس انجمن پیشگیری و درمان چاقی ، چاقی را اپیدمی قرن خواند و گفت: 1/1 میلیارد نفر در دنیا دچار اضافه وزن و چاقی هستند که از این تعداد 25 میلیون نفر در ایران هستند.

وی با اشاره به اینکه 60 درصد افراد بالای 20 سال کشور دچار اضافه وزن هستند افزود: 12 تا 18 درصد نوجوانان دچار اضافه وزن و 6/5 درصد دچار چاقی هستند.

معاون انجمن پیشگیری و درمان چاقی با بیان اینکه اغاز چاقی ممکن است از دوران جنینی شروع شود یادآور شد :نوزادان نارس و نوزادانی که مادران دیابتی دارند بیشتر دچار چاقی می شوند.

وی تصریح کرد: چاقی عامل بیماریهای بسیاری از سرطانها به ویژه پروستات، سینه و روده بزرگ، بیماریهای قلبی عروقی و... است.

سیاری با اشاره به اینکه 2/7جمعیت ایران دچار دیابت نوع 2 هستند که از این تعداد 50 درصد از بیماری خود خبر ندارند گفت: چاقی علاوه بر بیماریهای فوق، پوکی استخوان، سائیدگی مفصل، سنگ کیسه صفرا، کبد چرب، ریفلاکس و آپنه در خواب می شود.

وی ادامه داد: در صورتی که یکی از والدین چاق باشد احتمال چاقی کودک 44 درصد و در صورت چاقی هر دو کودک 80درصددچار چاقی خواهد شد در حالی که اگر هیچ یک از والدین چاق نباشند احتمال چاقی 10 درصد خواهد بود.

مدیر گروه اطفال دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در صورتی که دور کمر مردان بیش از 94 و دور کمر زنان بیش از 80باشد این افراد دچار چاقی هستند.

وی تصریح کرد: اصلاح شیوه زندگی شامل افزایش تحرک، اصلاح عادات غذایی و... از جمله راهکارهای پیشگیری از چاقی هستند.

کد خبر 1461477

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha