پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۲۷ آبان ۱۳۹۰، ۹:۴۰

خسروپناه:

وضعیت علوم انسانی در کشور مطلوب نیست

وضعیت علوم انسانی در کشور مطلوب نیست

قم - خبرگزاری مهر: مدیر گروه فلسفه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: وضعیت علوم انسانی در کشور مطلوب نیست و نیازمند تحول است.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه، شامگاه پنجشنبه در مراسم اختتامیه همایش علامه طباطبایی که در موسسه اسراء برگزار شد در سخنانی اظهار داشت: سفره علم علامه طباطبایی هم در حیات ایشان پهن بود و هم بعد از وفات گسترده است و اندیشمندان از آن بهره می‌برند.

وی افزود: همایش ملی علامه طباطبایی به مناسبت روز جهانی فلسفه و در ایام سالگرد ارتحال علامه طباطبایی از سوی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و با همکاری سازمان بسیج اساتید برگزار شد.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی اظهار داشت: در این همایش که در دو نوبت صبح و عصر برگزار شد بحث‌هایی مانند نظریه اعتباریات علامه و تأثیر آن در علوم انسانی، پارادایم‌های علوم انسانی در منظر علامه و ... مطرح شد و صاحبنظران به ارایه دیدگاه‌های خود پرداختند.

وی اضافه کرد: برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی از جمله برنامه‌هایی بود که با حضور استادان دارای آرای مختلف برگزار شد و به معنای واقعی کرسی آزاداندیشی درباره بومی سازی علوم انسانی بود.

خسروپناه افزود: در دو نوبت همایش هفت مقاله با موضوعات مختلف ارائه شد و در بخشی از همایش نیز تریبون آزاد برای طرح دیدگاه‌های استادان حاضر در همایش ایجاد شد.

مدیر گروه فلسفه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی بیان داشت: همه امروز به ضرورت تحول در علوم انسانی پی‌برده‌اند زیرا وضع علوم انسانی در کشور مطلوب نیست.

وی تاکید کرد: بومی و اسلامی کردن علوم انسانی به وصف اسلامی آن هم ممکن و هم کاری مطلوب است و مبانی را می‌توان از اندیشه اندیشمندانی مانند علامه طباطبایی گرفت.

خسروپناه به مشکلات اسلامی و بومی سازی علوم انسانی اشاره و خطاب به آیت الله جوادی آملی تصریح کرد: بیش از دو دهه است که از نظریه شما در باب علم دینی می‌گذرد و این مدلی که شما ارائه کردید می‌تواند راهنمای استادان دانشگاه‌ها و سازمان بسیج اساتید برای اصلاح علوم انسانی موجود و تولید علوم انسانی باشد.

این محقق حوزوی از علامه جوادی آملی درخواست کرد تا درباره کاربردهای این نظریه در اسلامی سازی علوم، تکلیف ما با نظریات علوم انسانی موجود، روش شناسی در علوم انسانی و تفاوت میان مبانی عام و مبانی خاص در علوم انسانی توضیحاتی ارایه دهند.

بررسی 35 مقاله در همایش

گفتنی است همایش علامه طباطبایی به مناسبت روز جهانی فلسفه در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد؛ در این همایش 35 مقاله مورد بررسی قرار گرفت که در نهایت 30 مقاله در قالب دو کتاب چاپ شد.

هفت مقاله در دو نوبت صبح و عصر همایش ارایه و میزگردهایی نیز برگزار شد همچنین تعدادی از محققان برجسته حوزه و دانشگاه به سخنرانی پرداختند.
 

کد خبر 1462446

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha