۲۷ آبان ۱۳۹۰، ۱۶:۳۹

جواد لاریجانی:

بزرگترین دستاورد ایران در همه گزارشها نادیده گرفته شده است

بزرگترین دستاورد ایران در همه گزارشها نادیده گرفته شده است

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در جمع اعضای جنبش غیرمتعهدها با انتقاد از گزارشهای تکراری و بی اساس ارائه شده علیه ایران گفت: در هیچ یکی از این گزارشها حتی محض راست نمایی،کوچکترین اشاره ای به دستاوردهای بزگ ایران در سی سال گذشته نشده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدجواد لاریجانی که در صدر یک هیات عالیرتبه حقوق بشری در نیویورک به سر می برد با تاکید بر اینکه بزرگترین دستاورد جمهوری اسلامی ایران در سی سال گذشته ایجاد یک مردمسالاری اسلامی بوده است که مسئولان با اراده مردم از نردبان قدرت بالارفته و با خواست آنها پایین آمده اند گفت: در هیچ کدام از این گزارش هایی که علیه ایران تهیه شده کوجکترین اشاره ای به این دستاورد بزرگ نشده است.

مشاور امور بین الملل قوه قضائیه در ادامه گفت : ایران یکی از بزرگترین کشورهای منطقه از لحاظ دستاوردهای علمی و فناوری است و این میوه دموکراسی در ایران است. دمکراسی ایران نسخه زیراکس و کپی شده از روی لیبرال دموکراسی غربی نیست و برآمده از بطن ملت و نسخه ای کاملا بدیع بر اساس عقلانیت اسلامی است.

لاریجانی افزود: در این گزارش ها که متاسفانه به عنوان سند به سازمان ملل ارائه شده آمده است که ایران به طور مخفیانه افراد را دستگیر بازجویی و حتی اعدام می کند . این ادعا در حالی است که همه می دانند کوچکترین احکام صادر شده و اجرا شده در ایران حتی گاهی زودتر از اینکه مسئولان امر مطلع شوند در رسانه ها منعکس می شود. حتی یک نفر در ایران به صورت مخفیانه محاکمه و مجازات نشده است.

دبیرستاد حقوق بشر با تشریح سیستم قضایی کشورمان گفت : از ویژگی های منحصر به فرد دستگاه قضایی ایران مستقل بودن آن از سایر قوا و باز بودن آن است که سبب می شود اولا همه چیز در آن شفاف باشد و ثانیا اگر نقصی پدیدار شد، سیستم خودش آن را اصلاح می کند.

لاریجانی باخطاب قرار دادن اعضای جنبش غیر متعهدها گفت : ایران از دیرباز رویکردی مثبت و تعاملی درباره حقوق بشر اتخاذ کرده ا ست اما اعلام می کنیم دربرابر هرگونه فشار و سواستفاده سیاسی و اهداف مغرضانه به بهانه حقوق بشر مقاومت می کند. من از اعضای جنبیش غیر متعهدها می خوهم که این موضوع را جدی بگیرند و اجازه ندهند که کشورهای عضو جنبش به صورت موردی آماج اتهامات بی اساس قرار بگیرند و در یک فرایند کاملا غیر فنی که مشتمل بر انتشار گزارش پشت گزارش است زیر فشار و حملات رسانه ای و بین المللی قرار گیرند.

مشاور امور بین الملل رئیس قوه قضائیه در ادامه گفت : در حالیکه هیچ یک از کشورهای غربی به راحتی پذیرای گزارشگران موضوعی نمی شوند ایران تا کنون هفت گزارشگر موضوعی را پذیرفته است که از میزان استاندارد آن هم بالاتر است.

با این همه لاریجانی با اشاره به رفتارهای خصمانه غربی ها در قبال ایران تصریح کرد: ماهمواره اعلام کرده ایم که درها به روی گزارشگران سازمان ملل باز است اما ایراداتی به مکانیزم این گزارشگری ها داشته و داریم. اولا اینکه باید مشخص شود که یک گزارشگر چگونه قرار است به شمار قابل توجهی اتهامات مطرح شده نسبت به جمهوری اسلامی ایران رسیدگی کند. اینکه عقلانی نیست که یک گزارشگر بگوید من در ظرف سه روز یا یک هفته می خواهم به همه این مسائل رسیدگی کنم و بروم.

او در تشریح رویکرد ایران به موضوع گزارشگری گفت : موضوع دیگر این است که ما استفاده ابزاری از مکانیزم گزارشگری را نمی پذیریم و سعی ما براین است که که حداقل سوء استفاده از این مکانیزم بعمل بیاید. از این رو قبلا نیز گفته ایم در شرایط طبیعی از آمدن هر گزارشگری به ایران استقبال می کنیم اما اگر اسحاس کنیم پشت گزارشگری اهداف سیاسی مغرضانه علیه منافع ما هست در برابر آن می ایستیم.

مشاور امور بین الملل رئیس قوه قضائیه با اعلام اینکه ایران به شدت با ارائه پیش نویس قطعنامه در کمیته سوم سازمان ملل مخالف است، تاکید کرد همکاری و تعامل سازنده ایران با شورای حقوق بشر که منجر به تصویب گزارش یوپی آر کشورمان شد بهترین دلیل بر باطل بودن اقدام کشورهای غربی در ارائه پیش نویس قطعنامه ضد ایرانی است.

نماینده پیشین مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه ایران از پیچیده ترین و دقیق ترین سیستم های قضایی برخوردار است گفت : این چه مکانیزمی است که یک کشور را انتخاب می کنند بعد دبیرکل سازمان ملل درباره آن گزارش می دهد، یک گزارشگر دیگر هم گزارش می دهد بعد یک گزارشگر ویژه تعیین می کنند او هم گزارش می دهند بعد که شما همه این ها را کنار هم می گذارید می بینید همه از روی هم یک سری اتهامات را رو نویسی کرده و باز انتشار کرده اند.

لاریجانی با اظهار تاسف از اینکه این گزارش ها که از نگاه حقوقی و قضایی فاقد وجاهت است و منبع همه آنها منابع خبری مخالف نظام جمهوری اسلامی بوده اند به عنوان سند به سازمان ملل ارائه می شود گفت: ایا میان گزاشگری حرفه ای و ارائه اسناد و شواهد حقوقی و قضایی و بررسی مستدل و بیانیه رسانه ای تفاوتی نیست؟ آیا سطح سازمان ملل در این حد پایین آمده است که مکانیزم های آن دستمایه اقدامات سیاسی قدرت های غربی قرار گیرد؟

دبیرستاد حقوق بشر در ادامه خطاب به جنبش غیرمتعهدها گفت : دوستان من در غیر متعهدها امن از شما سوال می کنم و قطعا شمانیز با من هم عقیده اید که آیا اگر کسی یک دروغ را مرتبا و در مقیاس بزرگ و از طرق مختلف هزار بار تکرار کند در ماهیت آن تغییر ایجاد می شود و آن دروغ تبدیل به راست می شود؟ چرا سازمان ملل به جای اینکه تولید سند کند به متهم کردن انبوه یک کشور خاص و حمله رسانه ای علیه او راضی می شود؟

لاریجانی در ادامه نشست به اعضای جنبش غیر متهدها گفت: آمار استفاده از شکنجه، بازجویی های خطرناک، زندان های مخوف و مخفی آمریکا در جهان از هرکشور دیگری بیشتر است. اگر قرار بر این است که براساس اسناد عمل شود اسناد نقض حقوق بشر و تحقیر ملت ها و انسان ها توسط آمریکا که بیشتر از هر کشور دیگری است. چگونه است که در اینجا اسناد مورد توجه قرار نمی گیرد اما حملات رسانه ای و غوغا سالاری های مخالفان نظام جمهوری اسلامی در این سو و آن سو مورد توجه قرار می گیرد.

دبیرستاد حقوق بشر در پایان با تاکید براینکه جنبش غیر متعهدها صاحب نفوذ و اعتبار بسیار زیادی است و کشورهای اروپایی بارها مخالفت خود را نسبت به حساسیت های این جبش که در اعلامیه تهران با تاکید بر تنوع فرهنگی صادر شده اعلام کرده اند گفت: غرب از بحث تنوع فرهنگی وحشت دارد . آنها می دانند که تنوع فرهنگی یعنی به رسمیت شناختن کشورهای صاحبت فرهنگ و تمدن ملی و کشورهایی که حاضر نیستند نسبت به قلدری آنها سر خم کنند.

او در ادامه افزود: جنبش غیر متعهدها باید علیه این رویه خطرناک که می تواند اعتبار سازمان ملل را مخدوش کند مقاومت کندو اقدامی جدی و عملی انجام دهد.

کد خبر 1462770

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha