به گزارش خبرنگار مهر عباس معمارنژاد امروز در نشست خبری کارگاه آموزشی خبرنگاران رسانه در حوزه گمرک در مورد واردات مرکبات به کشور در فصل برداشت مرکبات در مناطق شمالی کشور گفت: هیچ کالایی در کشور امکان ورود ندارد، مگر اینکه در وزارت بازرگانی ثبت سفارش شده باشد.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه وزارت بازرگانی مجوز اولیه ورود مرکبات را صادر می کند، افزود: هر میوه ای که وارد کشور شده است، ثبت سفارش شده و سازمان توسعه تجارت متولی ثبت سفارش است و بر مبنای قانون کار می کند، در عین حال صدور مجوز قرنطینه در حوزه وزارت جهادکشاورزی است و بدون مجوز قرنطینه هیچ میوه ای به کشور وارد نمی شود.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون 140 تن مرکبات در گمرک سیرجان است که بدون مجوز بوده و مرجوع می شود، عنوان کرد: ثبت سفارش مدت زمان دارد و در پایان مدت ثبت سفارش، واردکنندگان کالا را برات یا بارنامه می کنند که براین اساس برای مدتی امکان ورود آنها به کشور وجود دارد.
رئیس کل گمرک ایران اظهارداشت: 190 قلم کالایی که وزارت جهاد کشاورزی لیست آنها را به گمرک اعلام کرده است، همگی مشمول ممنوعیت واردات نیستند، بلکه بخشی از آنها با محدودیت و بخشی با افزایش تعرفه واردات مواجه هستند.
بسته حمایت از تولید
معمارنژاد هدف بسته حمایت گمرک از تولید را تسهیل شرایط برای تولیدکنندگان عنوان و بیان کرد: از کل رقم وصولی گمرک در 7 ماهه ابتدای امسال 35 هزار میلیارد ریال به ورت نقد و 12 هزار میلیارد ریال به شکل ضمانت نامه بوده است. در عین حال برای پرداخت 30 درصد مبلغ حقوق ورودی به تولیدکنندگان فرصت داده می شود.
وی همچنین از فرصت 5 ماهه برای شرکتهای تولیدی جهت پرداخت حقوق ورودی گمرک و فرصت 7 ماهه به شرکتهایی که عضو بورس هستند، خبرداد و افزود: ترخیص کالا به صورت نسیه برای تولیدکنندگان از دیگر امکاناتی است که برای تولیدکنندگان در نظر گرفته شده است.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی استفاده انبارهای اخصاصی را از دیگر اقدامات گمرک برای تسهیل کار اعلام کرد و افزود: تفاهم نامه ای با وزیر نفت برای ایجاد گمرکات اختصاصی نفت و مشتقات آن منعقد شده است و کارگروهی در این زمینه تشکیل شده است. برای گمرکات ذوب آهن و فولاد در حال حاضر چنین گمرکاتی تشکیل شده است.
وی از حرکت به سمت گمرک نوین خبرداد و با بیان ویژگی های چنین گمرکی گفت: در قانون جدید امور گمرکی که هم اکنون مراحل نهایی تصویب را می گذراند بخشی به حسابرسی پس از ترخیص اختصاص یافته است، در قانون جدید گمرک حق دارد که تا 3 سال به دفاتر کالا و اظهارکنندگان مراجعه کرده واظهارات واردکنندگان را راستی آزمایی کند.
معامارنژاد عنوان کرد: قانون امور گمرکی مربوط به 40 سال پیش است و قابلیت حمایت از مدیریت تجارت در دنیای امروز را ندارد، ابهاماتی نیز وجود دارد که باعث تفسیرهای متفاوت می شود که در عملکرد گمرکات تاثیرگذار است.
جرایم گمرکی
رئیس کل گمرک ایران از افزایش جرایم تخلفات گمرکی خبرداد و گفت: به دنبال افزایش ریسک تخلف در گمرک هستیم. همچنین در بخش استفاده از فناوری های نوین سامانه الکترونیکی یکپارچه در کل گمرکات کشور تعبیه می کنیم. همچنین 6 گمرک تخصصی فناوری اطلاعات ایجاد شده است.
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون در حال گذار از گمرک سنتی به گمرک نوین هستیم و نیاز به نقشه راه داریم، بنابراین فاز اول طراحی مفهومی گمرک نوین تا حدود دو هفته آینده آغاز می شود که تا مدت 8 ماه آینده نیز اجرایی خواهد شد.
معمارنژاد از کاهش تعداد گمرکات کشور با حذف و ادغام آنها از 167 گمرک در سال گذشته به 145 گمرک در حال حاضر خبرداد و افزود: 10 گمرک 85 درصد، 20 گمرک 92 درصد و 30 گمرک 98.5 درصد از حجم تجارت کشور را انجام می دهند.
وی اضافه کرد: 110 گمرک مابقی هم فقط 1.5 درصد حجم تجارت را برعهده گرفته اند، گمرک باید طرح آمایش سرزمین را اجرا کند و 30 درصد از واحدهای گمرکی را کاهش دهد، در عین حال امکان تجهیز 110 گمرک وجود ندارد.
نظر شما