به گزارش خبرنگار مهر، رامین مهمانپرست امروز سه شنبه در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران داخلی و خارجی در رابطه با قطعنامه اخیری که در خصوص سناریوی آمریکایی ترور سفیر افغانستان در عراق صادر شد، گفت: در رابطه با سناریوهایی که ظرف چند ماهه اخیر آمریکا و غرب بر علیه ایران طراحی کردهاند به نظر میآید کشورهای غربی و آمریکا با مشکلات جدی روبرو هستند و در خصوص تحولات منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا احساس شکست میکنند.
وی افزود: این حوادث منجر به قطع منافع آنها از منطقه شده است و کشورهای غربی باید منطقه و عراق و افغانستان را ترک کنند، در عین حال اتفاقات مصر نیز آنها را نگران و عصبانی کرده است و علاوه بر آن نارضایتیهای اجتماعی در غرب بروز کرده و مردم این کشورها احساس میکنند که روشهای غلط بوش در آمریکا تکرار میشود.
وی ادامه داد: سناریویی که منتهی به این قطعنامه شد به منظور پاک کردن صورت مسئله مشکلات کشورهای غربی بوده و آنها با دامن زدن به بحث ایران هراسی درصدد ایجاد تفرقه در منطقه هستند.
مهمانپرست با تاکید بر ا این که این گونه قطعنامهها جهت فشار آوردن به ملت ایران طراحی شده است، گفت: این تصورات کاملاً اشتباه بوده و شاید دولتمردان غربی هوش کافی ندارند که نتیجه عملکرد بیش از 30 سال گذشته خود را دریابند.
وی ادامه داد: ملت ایران در صورت ملاحظه چنین اقداماتی بیش از پیش یکپارچه و منسجم شده و به راه خود ادامه میدهند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سئوال دیگری در زمینه اعمال برخی تحریمهای دیگر از سوی انگلیس علیه سیستم بانکی کشور گفت: این گونه اقدامات در دشمنی با ملت ایران بوده و تجربه نشان داده است که بینتیجه باقی میماند.
وی افزود: انگلستان در پیروی کورکورانه از سیاستهای آمریکا ضعف سیاست خارجی خود را نشان میدهد.
مهمانپرست ادامه داد: حجم روابط اقتصادی ما در شرایط کنونی با آمریکا و انگلیس در پایینترین سطح خود قرار دارد و از همین رو باید این گونه اقدامات را اقدامات تبلیغاتی در فضای جنگ روانی به شمار آورد، زیرا تاثیر چندانی بر رفتار اقتصادی و تجاری کشور ما ندارد.
وی گفت: ما طی 6 ماهه گذشته 36 درصد حجم روابط اقتصادی خود را افزایش دادهایم و جالب این که کشورهای مدعی چنین طرحهایی در آستانه ورشکستگی سیاسی و اقتصادی قرار داشته و یا در صف قرار دارند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سئوالی در خصوص تحولات روز گذشته مصر و کنار رفتن دولت این کشور نیز گفت: بیداری اسلامی در منطقه مسیر خود را دنبال میکنند و دولتها باید صدای مردم خود را به خوبی بشنوند.
وی افزود: اگر مردم احساس کنندکه مطالباتشان برآورده نشده به حرکت خود جهت نیل به اهداف بیداری اسلامی ادامه میدهند.
مهمانپرست تاکید کرد: در شرایطی مردم مطالبات خود را برآورده شده میبینند که مشارکتشان در تصمیمات سیاسی عینیت یافته و احساس استقلال نمایند و همچنین وابستگی کشورشان به آمریکا و اسرائیل قطع شده باشد.
وی در پاسخ به سئوال دیگری در خصوص باغ قلهک نیز گفت: این موضوع با شکایت شهرداری تهران توسط مقامات قضائی در دستور کار است.
وی همچنین درباره قطعنامه حقوق بشری بر علیه ایران نیز گفت: حقوق بشر امروز تبدیل به یک موضوع سیاسی و ابزار دستی برای قدرتها شده است زیرا اگر بنا باشد به موضوعات حقوق بشری به صورت عادلانه رسیدگی شود باید ابتدا به جنایات آمریکا در ژاپن، افغانستان و عراق توجه شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: هنوز مردم جنایات آمریکا در زندان گوانتانامو و ابوغریب و همچنین جنایات رژیم صهیونیستی در قبال مردم فلسطین را فراموش نکردهاند و در واقع این بانیان قطعنامه علیه ایران هستند که بیشترین جنایت حقوق بشری دارند.
وی با اشاره به رسیدگی پرونده شکنجههایی که در افغانستان و عراق صورت گرفته گفت: نتایجی که اخیراً منتشر کردهاند صدای گزارشگر شکنجه سازمان ملل را درآورده و باید تیمهای آزادتری مسئول رسیدگی به این گونه موضوعات باشند.
مهمانپرست در ادامه درباره تردید مقامات رژیم صهیونیستی به حمله به ایران نیز گفت: اظهارات مقامات رژیم صهیونیستی ارزش پاسخگویی ندارد و این در شرایطی است که این رژیم توسط ملتهای بیدار شده به شدت تحت فشار قرار داشته و در آستانه اخراج از منطقه است.
وی گفت: اظهارات آنها بیشک در جهت نجات این رژیم از مهلکه کنونی صورت گرفته و قطعاً چنین جراتی در رژیم صهیونیستی نیست.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سئوال دیگری در زمینه نام بردن از دانشمندان هستهای ایران در گزارش دبیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در خصوص فعالیتهای هستهای ایران گفت: هم اکنون برای افکار عمومی دنیا این سئوال وجود دارد که چرا اطلاعات محرمانه کشورها در گزارش آژانس بینالمللی به اطلاع سایر کشورها میرسد و چه ارتباطی میان اعلام اسامی دانشمندان هستهای ایران و ترور آنها توسط رژیم صهیونیستی وجود دارد.
وی مسیر دبیر کل آژانس را اشتباه عنوان کرد و گفت: این مسیر هم به جایگاه حقوقی و هم به جایگاه حقیقی آقای آمانو لطمه میزند و ایشان به جای اینکه در مسیر اهداف آمریکا قرار گیرد باید به وظیفه اصلی خود بپردازد.
مهمانپرست یکی از وظایف اصلی آژانس را پرداختن به خلع سلاح هستهای اعلام کرد و گفت: آقای آمانو گزارش دهد که در زمینه خلع سلاح هستهای چه راهکاری صورت نگرفته است.
وی در خصوص سناریوی دیگر آمریکا برای متهم کردن ایران به تجهیز رژیم قذافی به سلاحهای شیمیایی گفت: درباره تجهیز رژیم قذافی و اینکه چه کسانی مبادرت به چنین کاری کردهاند باید غرب نگاهی به خود داشته باشد زیرا ایران در زمینه مبارزه با سلاحهای شیمیایی همواره پیشتاز بوده بهتر است کشورهای غربی به این سئوال پاسخ دهند که چه کسی در دوران دفاع مقدس رژیم بعث عراق را به این نوع سلاحها تجهیز کرد که هم مردم خود را مورد هدف قرار دهد و هم برای کشور ما استفاده کند.
وی افزود: هر جا اثری از کشتار جمعی مشاهده میشود رد پای چند کشور غربی قابل مشاهده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه به جنبش اعتراضی تسخیر وال استریت اشاره کرد و گفت: پلیس این کشورها در قبال مردم معترض به صورت علنی گاز خردل و فلفل استفاده میکنند که مصداق رفتار غیرانسانی به شمار میرود.
وی تاکید کرد: کشورهای غربی بهتر است تجهیز دیکتاتورها به این گونه سلاحها را در کشور خود جستجو کنند.
ادامه دارد.
نظر شما