به گزارش خبرگزاری مهر محمدجواد محمدی زاده در رأس هیئتی به منظور شرکت در بیست و سومین نشست اعضای پروتکل مونترال و نهمین کنفرانس اعضای کنوانسیون وین که از تاریخ 30 آبان تا 4 آذر سال جاری در بالی اندونزی برگزار میشود به این کشور سفر میکند.
هدف از برگزاری این نشست مشترک بررسی و ارائه راه حلی برای رفع مسائل موجود و چالشهای پیش روی کشورها برای حفاظت از لایه ازن و تقویت و استمرار دست آوردهای به دست آمده در قبال حذف مصرف مواد مخرب لایه ازن است.
ایجاد هماهنگی برای اجرای مؤثر برنامههای زمان بندی شده پروتکل برای کاهش و حذف مصرف مواد مخرب لایه ازن در کشورهای عضو از اهداف اصلی این 2 نشست است.
با توجه به اهمیت مسئله گرمایش جهانی و ورود پروتکل مونترال به عنوان یکی از موفقترین معاهدات جهانی به مرحله جدید جهت حذف گروه دیگری از مواد مخرب لایه ازن که دارای پتانسیل گرمایش زمین بالایی هستند، این نشست دارای اهمیت ویژهای است.
بر اساس این گزارش، دیگر مسایلی که در نشست فوق بررسی و تصمیم گیری میشود، در زمینه بودجه صندوق چند جانبه پروتکل مونترال برای سالهای آتی، مکانیزم مالی پروتکل مونترال، امکان و نحوه بکارگیری فن آوری های جایگزین فاقد مواد مخرب لایه ازن، امحای ذخایر مواد مخرب لایه ازن، کاهش و قطع مصرف مواد جدیدی که باید تحت نظارت پروتکل مونترال قرار بگیرند، تعیین معافیت مصرف برخی از انواع مواد مخرب لایه ازن برای استفاده در کاربردهای آزمایشگاهی، تحقیقاتی و یا مصرف ضروری دیگر می توان اشاره کرد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در روز پنجشنبه 3 آذر در بخش عالی رتبه این اجلاس سخنرانی میکند.
پروتکل مونترال به عنوان معاهده مستقل و مکمل پیوست کنوانسیون وین در زمینه مواد مخرب لایه ازن، در سال 1987 امضا و 2 سال بعد لازم الاجرا شد. کشورهای عضو پروتکل متعهد شدهاند اقداماتی را در زمینه کاهش تدریجی و حذف تولید و مصرف مواد مخرب لایه ازن، برابر زمانبندی انجام دهند.
کشور ایران نیز در سال 1990 به کنوانسیون وین و پروتکل مونترال پیوست و دفتر حفاظت از لایه ازن در سال 1993 (1372) با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست و برنامه عمران ملل متحد در تهران تأسیس شد.
نظر شما