به گزارش خبرنگار موسيقي "مهر"، در نشست خبري كه امروز در موسسه فرهنگي هنري صبا به مناسبت برگزاري همايش صفي الدين اورموي از تاريخ 26 تا 30 دي ماه در تهران و اروميه، با حضور خبرنگاران و مسئولان و دست اندركاران همايش برگزار شد، ايرج نعيمايي دبير علمي همايش، ضمن بيان اين مطلب افزود: تمام تلاش ما بر اين است كه بتوانيم با ارائه مقالات مختلف نام صفي الدين اورموي را كه در تمام دنيا شناخته شده است، به نام ايران ثبت كنيم.
وي افزود: متاسفانه با اينكه پسوند نام صفي الدين " اورموي" يعني " اروميه اي" است، اما بعضي از كشورهاي همسايه سعي دارند كه او را ايراني جلوه ندهند. حتي برخي سازهايي كه توسط صفي اليدن اختراع شده است، همچون عود و نزهت در بسياري از كشورها به نام سازهاي عربي شناخته شده اند.
در ادامه اين نشست دكتر " بهمن نامور مطلق" دبيركل همايش در مورد فعاليت هاي استقبال از همايش و برنامه هاي آن گفت: اين همايش تنها به شكل ملي برگزار نمي شود، چون شخصيت صفي الدين يك شخصيت فراملي است و اقدامات او در زمينه هنر موسيقي و تجسمي در حيطه هاي نظري و عملي در تمام دنيا شناخته شده است. صفي الدين تنها هنرمند عالمي است كه هم در زمينه تئوري و هم در زمينه عملي فعاليت كرده است و فعاليت هايش تا الان ماندگار مانده است.
وي افزود: در اين همايش كشورهاي آذربايجان، تاجيكستان، تركيه فرانسه و ايران مشاركت دارند. از هفته آينده جشنواره موسيقي صفي الدين در تاجيكستان آغاز مي شود. پيش از اين هم در شهرهاي سلماس ، اروميه ، سنندچ و مياندوآب برنامه هاي موسيقي با رويكرد اهميت به رديف هاي صفي الدين برگزار كرده ايم. همچنين در آذربايجان تنديس صفي الدين ساخته شده است. در كنار اين ها، بنياد صفي الدين اورموي آغاز به كار كرده است.در حوزه تجسمي نيز، 10 نمايشگاه خوشنويسي در استان آذربايجان غربي برگزار شده است. در طول مدت برگزاري همايش هم كلاس هاي شرح ادوار را در زمينه موسيقي خواهيم داشت.
وي خاطر نشان كرد: بخش موسيقي در تهران و بخش خوشنويسي در اورميه خواهد بود ، هرچند برنامه هاي موسيفي هم در اروميه خواهيم داشت. اما تاكيد در تهران خواهد بود.
نعيمايي در ادامه اين نشست در مورد شخصيت اورموي گفت: هنوز پس از گذشت اين همه سال از قرن هفتم تا كنون، آثار صفي الدين زنده مانده است و كسي نتوانسته است بيش از آنچه او در زمينه " ملايمت طبع" در موسيقي نظريه داده است، تئوري صادر كند. كتاب " شرفيه" و " ادوار" اورموي كاملا شناخته شده است و تمام موسيقيدانان اسلامي آن را متن آثار خودشان قرار داده و روي آن شرح نوشته اند.
وي در مورد تعداد آثار رسيده به دبيرخانه همايش گفت: حدود 200 مقاله در زمينه هاي مختلف به دبيرخانه ما رسيده است كه از ان ميان چس از برگزاري 10 جلسه علمي ، 15 مقاله از 7 كشور پذيرفته شد.
نعيمايي در مورد بخش موسيقي اين جشنواره گفت: بخش موسيقي در سه شيوه برگزار مي شود. يك بخش به اجراي برنامه هايي با الهام از شيوه صفي الدين، بخش ديگر به مباحث نظري و يك بخش هم به تركيب اين دو اختصاص دارد.
نظر شما