به گزارش خبرنگار مهر، ایرج نجفی در مراسم اختتامیه سیزدهمین سمینار جهانی نفرولوژی، دیالیز و پیوند کلیه در یزد اظهار داشت: 1.4 درصد از مبتلایان به نارسایی کلیه از روش دیالیز صفاقی استفاده می کنند.
وی افزود: در حال حاضر در کشور 19 هزار و 500 نفر همودیالیز می شوند.
نجفی با اشاره به اینکه هم اکنون 17 هزار نفر پیوند کلیه در کشور داریم تصریح کرد: هزار و 560 نفر در کشور از دیالیز صفاقی استفاده می کنند.
وی عنوان کرد: از هر یک میلیون نفر، یک نفر بیماری کلیوی در ایران از دیالیز صفاقی استفاده می کند که در این زمینه نسبت به کشورهای دنیا عقب هستیم.
وی با اشاره به نقش محلول دیالیز صفاقی شرکت داروسازی ثامن در بهبود زندگی بیماران کلیوی گفت: این شرکت نقش بسیار خوبی در این زمینه داشته است و از اینکه این شرکت تنها تولید کننده محلول دیالیز صفاقی در کشور است.
دیابت شایع ترین علت بروز نارسایی کلیوی یزدیهاست
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران نیز گفت: بیماری دیابت در کشور، دنیا و یزد، نخستین علت بروز نارسایی کلیه عنوان شده است.
محمدرضا خاتمی با اشاره به محرومیت بیماران کلیوی و دیالیزی در ایران از پیشرفته ترین روشهای درمانی افزود: شرکت ثامن به عنوان تنها شرکت دارویی تولید کننده محلول دیالیز به روش صفاقی کمک ارزشمندی به بیماران دیالیزی کرد.
این متخصص نفرولوژی متذکرشد: از آنجا که دیالیز صفاقی در دنیا پیشرفتهای بسیاری کرده است و متولی آن نیز در کشور ایران، شرکت داروسازی ثامن است، بنابراین انتظار می رود برای پیشرفت این روش درمانی و فراهم آوردن امکانات جدید، پیشقدم شوند و این کار خیر خود را به اتمام برسانند.
وی همچنین شایع ترین علت بروز نارسایی کلیوی در یزد را بیماری دیابت عنوان کرد و اظهار داشت: بیماری دیابت در کشور همچنین در دنیا نخستین علت بروز نارسایی کلیه عنوان شده است و در درجه دوم، فشارخون شایع ترین علل نارسایی کلیه در دنیا، ایران و یزد معرفی شده است.
بیماری مجاری اداری به عنوان عامل نارسایی کلیه قابل درمان است
خاتمی عنوان کرد: بیماری مادرزادی مجاری ادراری در گذشته بیماری بود که منجر به نارسایی کلیه می شد که خوشبختانه با پیشرفت علم و تکنولوژی زود تشخیص داده شد تا منجر به نارسایی پیشرفته کلیه نشود.
وی با تاکید بر تاسیس انجمن های مردمی و تخصصی برای حمایت از بیماران گفت: این انجمن ها با حمایت دولت فعالیت های خود را به صورت گسترده در زمینه بیماران صعب العلاج آغاز کنند.
سیزدهمین سمینار جهانی نفرولوژی، دیالیز و پیوند کلیه که با شرکت 25 مهمان خارجی از کشورهای آمریکا، برزیل، لبنان و ... برگزار شده بود، به کار خود پایان داد.
برگزاری سه کارگاه آموزشی در سه زمینه آنالیز ادراری، نفروپاتولوژی و نقد مقالات همچینین اجرای سمپوزیومهای تخصصی از دیگر برنامه های این کنگره بود.
نظر شما