۸ آذر ۱۳۹۰، ۸:۴۰

موسویان:

بانک‌ها باید سود واقعی به سپرده گذاران بدهند

بانک‌ها باید سود واقعی به سپرده گذاران بدهند

قم- خبرگزاری مهر: عضو کمیته فقهی بانک مرکزی جمهوری اسلامی گفت: بانک ها باید سود پولی که وکالت آن را برعهده دارند، تمام و کمال بدهند.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام دکتر عباس موسویان در همایش آب و آینه موسسه مالی و اعتبار مهر بسیجیان قم که در تالار اجتماعات حضرت معصومیه(س) برگزار شد گفت: برخی بانک‌ها سودی را که قانون تعیین کرده است می‌دهند اما از اعطای سود شرعی و کامل مشتریان امتناع می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه در سیستم بانکی دو نوع سود علی الحساب(کارشناسی شده) و سود تحقق یافته داریم، بیان داشت: برخی بانک‌ها اقدام به پرداخت سود علی الحساب می‌کنند و در صورت دست یابی به سود قطعی و تحقق یافته از پرداخت آن به مشتری کوتاهی می کنند.

اعلام سود قطعی نشانگر بلوغ مالی و فکری بانک است

موسویان با تاکید براینکه 27 سال از قانون عملیات بانکی بدون ربا می گذرد و بانک ها سود علی الحساب می‌دهند، بیان داشت: اگر یک بانکی با حسابرسی دقیق اقدام به پرداخت سود قطعی کند نشانگر این است که به بلوغ مالی و علمی رسیده است و به مشتریان خود احترام می گذارد.

پرداخت سود قطعی یک وظیفه شرعی است

عضو کمیته فقهی بانک مرکزی جمهوری اسلامی با تأکید براینکه بر اساس قانون بانک‌ها در اعطای سود قطعی مکلف نشده‌اند گفت: براساس قانون بانک‌ها موظف به پرداخت سود علی الحساب به مشتریان خود هستند اما شرع اسلام تکلیف کرده است که  در بیع و مشارکت اقتصادی وکیل صاحب مال( بانک ها) سود کامل و شرعی به سپرده گذار بدهد.

بانکداری جمهوری اسلامی نشانه های ربوی ندارد

موسویان درادامه به تفاوت های بانکداری اسلامی با بانکداری ربوی اشاره کرد و افزود: دربانکداری ربوی که مورد پسند و استفاده اقتصاد غرب است آن ها از مشتری پول را می گیرند و به ملکیت خود در می آورند و سپس همراه با بهره به مشتریان خود قرض می دهند که این کسب بهره در اسلام ربا محسوب می شود.

آیت الله شهید صدر پیشتاز بانکداری اسلامی

موسویان از پیشتازی آیت الله شهید صدر در ایجاد تئوری بانکداری اسلامی بدون ربا خبر داد و افزود: موسسه مالی و اعتباری مهر به عنوان یک موسسه خصوصی توانسته است با احترام به مشتریان خود بدون اینکه اجبار قانونی وجود داشته باشد، بپردازد که در نوع خود کم نظیر است.

بانک ها فقط وکیل پول های مردم هستند

وی با بیان اینکه در بانکداری اسلامی بانک هیچ مالکیتی بر پول مشتریان خود ندارد گفت: در این نوع بانکداری بانک وکیل دارایی مردم است و درقبال خدماتی که به عنوان سرمایه گذار اقتصادی می دهد حق الوکاله می گیرد.

رئیس کمیته فقهی موسسه اعتباری و مالی مهر وکالت بانکی یک قرارداد سهل المعونه است گفت:  در بانکداری اسلامی یک تعامل قرض الحسنه(بدون بهره) وجود دارد و یک همکاری وکالتی که بابت کار، حق العمل دریافت می شود و بانک حق انتقال و مالکیت سرمایه سپرده گذار را ندارد.

تبیین دلایل عدم ضرردهی بانک ها

وی درباره علت اینکه بانک هیچ موقع ضرر نمی کند و در هر صورت سود دهی دارد، گفت: نوع سرمایه گذاری بانکی با سرمایه گذاری اشخاص فرق دارد؛ از این لحاظ سرمایه گذاری بانکی متنوع و به صورت مشاء است.

موسویان افزود: در این نوع سرمایه گذاری مجموعه سود برای مجموعه سرمایه گذاران است و می توان سرمایه گذاری های متنوع و کارهای عمرانی مختلفی انجام داد.

وی با بیان اینکه براساس معاملات مشاء می توان سود احتمالی را تشخیص داد، بیان داشت: بر اساس قانون اعداد بزرگ در ریاضی بانک ها سود کارشناسی سال آینده خود را تعیین به مشتریان خود سود علی الحساب می دهند.

امام حسین را حرام خوارها به شهادت رساندند

عضو کمیته فقهی بانک مرکزی جمهوری اسلامی  با تاکید براینکه  امام حسین و یارانش را همان کسانی به شهادت رساندند که شکم های خود را از حرام انباشته بودند، گفت: وقتی مال حرام در جان انسان رخنه کرد دیگر کلام حق در او نفوذ نمی کند.
 

کد خبر 1472242

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha