۸ آذر ۱۳۹۰، ۱۲:۴۰

الهیان خبر داد:

مجلس گزارشی از وضعیت حقوق بشر آمریکا به سازمان ملل ارایه می‌کند

مجلس گزارشی از وضعیت حقوق بشر آمریکا به سازمان ملل ارایه می‌کند

رئیس کمیته حقوق بشر مجلس با تاکید بر اینکه سال گذشته در گزارش دوره‌ای حقوق بشر 223 مورد محور نقض بشر توسط آمریکا اعلام شد،‌ گفت:‌ مجلس گزارشی از وضعیت حقوق بشر آمریکا منتشر و به سازمان ملل و شورای حقوق بشر این سازمان ارایه خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، زهره الهیان رئیس کمیته حقوق بشر مجلس امروز سه شنبه در نشست خبری که در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، در تشریح سفر اخیر خود به نیویورک گفت: هفته گذشته هیئتی از سوی جمهوری اسلامی ایران با محوریت ستاد حقوق بشر قوه قضائیه به نیویورک سفر کرد که من به نمایندگی از کمیته حقوق بشر مجلس در این سفر حضور داشتم.

وی با بیان اینکه در این سفر مباحث مهمی مطرح شد، گفت: بنا بود در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه‌ای علیه ایران در رابطه با حقوق بشر مطرح شود لذا جمهوری اسلامی ایران تلاش کرد از باب دیپلماسی عمومی در نیویورک حضور پیدا کند و اغراض پشت پرده آمریکا و برخی کشورهای غربی از سناریوسازی علیه ایران را افشا کند.

رئیس کمیته حقوق بشر مجلس با تاکید بر اینکه در این سفر جلسات مختلفی با سفرای کشورهای جهان برگزار شد، گفت: ‌در این سفر جلساتی با سفرای کشورهای عضو جنبش عدم تعهد برگزار شد و آنها مخالفت خود را با قطعنامه حقوق بشر علیه ایران را اعلا کردند . کشورهایی نظیر چین، سوریه و روسیه از این جمله بودند. مجموعه این کشورها قطعنامه‌ای اخیر علیه ایران را سیاسی دانستند.

وی ادامه داد: همچنین جلسه‌ای با سفرای کشورهای اسلامی داشتیم. در این جلسه برخی از کشورها عنوان داشتند که از سوی آمریکا برای رای به قطعنامه‌های حقوق بشر تحت فشار هستند و مجبورند به قطعنامه‌ها علیه ایران رای دهند لذا شاهد بودیم در عرض این هفته سه قطعنامه علیه ایران تصویب شد که این نشان از توطئه علیه جمهوری اسلامی دارد.

الهیان ادامه داد: آمریکایی‌ها تلاش می‌کنند با تحت فشار قرار دادن ایران جایگاه و نفوذ کشورمان را کاهش دهند در حالی که این سیاست‌ها ناموفق بوده و ملت‌ها به سیاست‌های غرب و استانداردهای دو گانه آنها آشنا هستند.

وی همچنین به دیدار هیئت جمهوری اسلامی ایران با سازمان‌های مردم نهاد انگلیس اشاره کرد و افزود: اعضای ان‌جی‌او های کشور آمریکا در زمان صدور قطعنامه علیه ایران طی بیانیه‌هایی اعلام کردند که آمریکا قصد دارد با تصویب قطعنامه‌های ساختگی شیپور جنگ علیه ایران را بنوازد. حتی برخی از این ان‌جی‌او ها اعلام می‌کردند که ایران حق داشتن سلاح هسته‌ای را هم دارد.

رئیس کمیته حقوق بشر مجلس تصریح کرد: در مقابل محمدجواد لاریجانی رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضائیه به این ان‌جی‌او ها اعلام کرد که ایران وجود سلاح هسته‌ای را در تضاد با حقوق انسانی می داند و رهبر انقلاب اسلامی هم شرعاً تولید سلاح هسته‌ای را حرام اعلام کردند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطرنشان کرد: در جلسه سفرای اسلامی عربستان برنامه‌ای علیه جمهوری اسلامی طراحی و می‌خواست بیانیه‌ای علیه ایران تنظیم کند که با پیگیری دکتر خزاعی این موضوع منتفی شد.

الهیان همچنین با تاکید بر اینکه براساس استراتژی رهبر معظم انقلاب جمهوری اسلامی باید تهدید را با تهدید پاسخ دهد، گفت: کشورمان باید پاسخ کوبنده‌ای به سیاست‌های اخیر آمریکا و دیگر کشورهای غربی در مورد قطعنامه‌های حقوق بشری بدهد.

وی هدف قطعنامه‌ای اخیر مجامع بین‌المللی علیه ایران را پشتوانه سازی برای تصویب قطعنامه در شورای امنیت عنوان کرد و افزود: ملت،‌ مجلس و دولت ایران در مقابل تهدیدات سکوت نمی‌کند و پاسخ قاطع خواهند داد.

رئیس کمیته حقوق بشر مجلس ترس شدید آمریکا از هرگونه واکنش ایران در خلیج فارس را از دیگر موارد مطرح شده در سفر به نیویورک عنوان کرد و افزود: آمریکا از هجمه ایران به پایگاه‌هایش در منطقه هراس دارد.

الهیان همچنین به جلسه هیئت نمایندگی ایران با موسسات مطالعاتی آمریکا اشاره کرد و افزود: غربی‌ها از حضور فعال زنان در جامعه ایران بی‌خبر بودند و براساس اطلاعات غلط مواردی را مطرح می‌کردند که به هیچوجه درست نبود. حتی از حضور زن نماینده در مجلس ایران تعجب کرده بودند.

وی تاکید کرد: این گونه دیدگاه‌ها در آمریکا نشان دهنده سیاه نمایی رسانه‌های این کشور و تلاش آنها برای تصویر نگاه طالبانیستی از ایران است. در صورتی که بعد از پاسخ مستدل ایران به سخنان اعضای NGOهای آمریکایی آنها عنوان می‌کردند آمریکا باید از ایران در خصوص حقوق زنان الگو بگیرد.

الهیان همچنین به جلسه هیئت اعزامی ایران به نیویورک با بان‌کی مون دبیرکل سازمان ملل اشاره کرد و افزود: وی در این جلسه اعلام کرد که بعد از سفر کمیساریای عالی حقوق بشر که در اردیبهشت ماه سال آینده به ایران سفر می‌کند او هم سفری به ایران خواهد داشت.

وی با تاکید بر اینکه باید از ظرفیت کمیته حقوق بشر مجلس برای شکایت از ناقضین حقوق بشر در مجامع بین‌المللی استفاده کنیم، گفت: سال گذشته در گزارش دوره‌های حقوق بشر آمریکا 223 مورد محور نقض حقوق بشر اعلام شد که اسناد آن در شورای حقوق بشر سازمان ملل موجود است.

رئیس کمیته حقوق بشر مجلس ادامه داد: به همین دلیل تلاش داریم گزارشی از وضعیت حقوق بشر آمریکا منتشر و به سازمان ملل و شورای حقوق بشر سازمان ملل ارایه کنیم.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به برگزاری کنفرانس منع سلاح‌های شیمیایی در لاهه هلند اشاره کرد و افزود: هم اکنون 118 هزار پرونده از قربانیان سلاح‌های شیمیایی در کشورمان تشکیل شده است که مطالبه مجلس از وزارت خارجه و دستگاه قضائی این است که این پرونده‌ها در محاکم قضائی دنیا فعال شوند و غرامت قربانیان ایرانی به صورت کامل از آمریکا، آلمان و دیگر کشورهای دخیل در فروش سلاح‌های شیمیایی به عراق دریافت شود.

الهیان در ادامه این نشست خبری به حمایت آمریکا از گروه‌های تروریستی اشاره کرد و گفت: گروهک تروریستی منافقین تلاش دارد با کنگره آمریکا لابی داشته باشد تا از لیست گروه‌های تروریستی این کشور خارج شود که البته امکان این موضوع هم وجود دارد.

رئیس کمیته حقوق بشر مجلس تصریح کرد: این موضع نشان از حمایت آمریکا از گروه‌های تروریستی دارد همان گونه که قبلاً مقامات آنها بحث ترور دانشمندان هسته‌ای و ترور مخفیانه را مطرح کردند.

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته پنتاگون در نامه‌ای سری به ارتش این کشور اجازه داد عملیات خرابکارانه در ایران انجام دهد اما متاسفانه مجامع بین‌المللی نسبت به این گونه موضوعات بی‌تفاوت هستند.

الهیان همچنین در پاسخ به سئوالی در خصوص لغو سفر هیئت ایرانی به برزیل گفت: سال گذشته بعد از فضاسازی منافقین و برخی فعالان به اصطلاح حقوق بشر رئیس جمهور برزیل در خصوص مبحث حقوق بشر در ایران مصاحبه‌ای انجام داد. بعد از این مصاحبه کمیته حقوق بشر مجلس طی نامه‌های به خانم روسف حقایق پرونده سکینه محمدی را به ایشان توضیح داد به دنبال آن وی اعلام کرد که آمادگی گفتگو را دارد اما لابی صهیونیسم موجود در مجلس و دولت این کشور مانع تعامل حقوق بشری ایران و برزیل شدند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس همچنین در پاسخ به سئوالی در خصوص انفعال کشورهای حامی ایران در حمایت از کشورمان در مجامع بین‌المللی گفت: فشارهای بین‌المللی و ترس از این که پرونده‌های برخی کشورها در سازمان ملل مطرح شود موجب انفعال برخی کشورها در حمایت از ایران شده لذا دستگاه دیپلماسی باید رایزنی‌های جدی با برخی از کشورها برای حمایت از ایران داشته باشد.

وی در پایان نشست خبری خود در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا درخواست احمد شهید به عنوان گزارش گر حقوق بشر به ایران ارسال شده است، گفت: وی در دیدار با محمد خزاعی رئیس نمایندگی جمهوری اسلامی در نیویورک درخواست سفر به ایران را داشته است اما به دلیل این که این درخواست به صورت رسمی به جمهوری اسلامی ایران داده نشد ما هم پاسخ رسمی تا کنون نداده‌ایم.

کد خبر 1472536

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha