به گزارش خبرگزاری مهر، محمد هادی فخرایی افزود: برنامه های فرهنگی هنری وسیعی با هدف احیای سنتهای عزاداری و تعزیه خوانی در نقاط مختلف استان فارس پیش بینی شده است.
وی افزود: برنامه های ارائه شده علاوه بر مرکز استان همزمان در 27 شهرستان و در چهار بخش همایش کشوری شیراز، همایش کشوری لامرد، همایش استانی کازرون و همایش سراسری استانی است.
سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با اشاره به حجم وسیع اجرای برنامههای تهیه شده در روستاها گفت: برنامه های ارائه شده یک حرکت بی نظیر مردمی است که در آن همه هنرمندان استان حضوری فعال دارند و باید دانست در هیچیک از استانهای کشور این تعداد برنامه در این دو ماه اجرا نمی شود.
وی با تاکید بر گستردگی محدوده این برنامه ها گفت: برنامه های پیشبینی شده بسیاری از مدارس، ادارات، دانشگاهها، محلات، پادگانهای نظامی، مساجد و حسینیه ها را در بر می گیرد.
فخرایی گفت: یکی از عوامل بنیادین وقوع تحریف لفظی و معنوی و ورود آسیبهای متعدد به ساحت فرهنگ عاشورا و عزاداری سید الشهدا (ع)عدم تبیین و تشریح آموزه های ناب عاشورایی و اهداف و فلسفه نهضت عاشورا در میان مردم است که این مسئله در برنامه ریزیهای صورت گرفته امسال این اداره کل پیش بینی شده است.
سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس ادامه داد: از آنجا که فرهنگ عاشورا و عزاداری، سنتی اجتماعی در درون جامعه شیعی است، به ناچار ممکن است با تحول زمان، تغییر پذیرد و بسیاری از روشهای عزاداری گذشته به فراموشی نزدیک شود که این مسئله به عنوان مهمترین دغدغه ما در اداره کل پیگیری می شود.
وی گفت : اگر نگاهی به ادبیات منثور و منظوم عاشورا در دوره های مختلف شود، می بینیم که تا حدود بسیاری رابطه ای متقابل و متعامل میان رویکردهای عاشورا با وضع اجتماعی ـ سیاسی ویژه هر دوره ای وجود دارد.
فخرایی اذعان داشت: دگرگونی شرایط وضعیت و منطق هر زمان، تأثیری عمیق بر نگرش غالبی مردمان آن عصر دارد و این تغییرات در سنتهایی اجتماعی به ویژه سنتهای دینی چون فرهنگ عاشورا و عزاداری نقش به سزایی دارد.
سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس عنوان کرد: عاشورا و فرهنگ برخاسته از آن، در عاطفه و احساسات خلاصه نمی شود و اساسا خاستگاه اصلی آن، عقلانیت و معرفت دینی و منطق قرآنی است و پیوند عاطفی با عاشورا و حضور قلبی در عرصه کربلا، بیش از هر چیز زمینه فهم منطق حسین (ع) و شناخت اهداف حرکت عاشورایی حضرت و الگویی که از رهبری دینی و سیاسی ارائه می دهد را فراهم می سازد.
وی افزود: باید بیش ازهر چیز در شناخت منطق عاشورا و روش و منش امام حسین (ع) و اصحاب وی کوشش کرد و تلاش و همت محافل و مجالس و رسانه های تبلیغی را به این سمت سوق داد و از انحرافاتی که مایه تحریف عاشورا و فرهنگ آن می شود و از کج روی هایی که موجب گم شدن منطق واقعی اما حسین (ع) می شود پرهیز کرد.
فخرایی تاکید کرد: موضوعهای پیش بینی شده و حجم کارهای ارائه شده نسبت به سال گذشته افزایش قابل توجهی داشته که این مجموعه که حاصل پیگیری و تلاش بیش از یکسال دست اندرکاران حوزه تئاتر، تعزیه، ادبیات و سایر هنرمندان است، در کنار مباحث ارزشمند و پرفایده خود و با وجود اهتمامی که در پرهیز از ارائه مطالب تکراری وجود داشته به نظر کمک شایانی به فرهنگسازی صحیح عاشورا دارد.
وی ادامه داد : این برنامه ها در سطح استان فارس و با رویکرد مردمی و فرهنگی برگزار می شود که بر اساس پیش بینیهای کارشناسی با استقبال گسترده روبه رو می شود.
نظر شما