به گزارش خبرنگار مهر، بیکاری یکی از مهمترین مشکلات کنونی در کهگیلویه و بویراحمد است که به دلیل کمبود و یا نبود زیرساختهای مختلف اشتغال به یکی از دغدغه های مسئولان بدل شده است.
بر اساس جداول نرخ بیکاری در سه فصل از تابستان 89 تا 90در 31 استان کشور، کهگیلویه و بویراحمد به همراه اصفهان، البرز، ایلام، بوشهر، فارس، گیلان و لرستان درردیف استانهای با نرخ بیکاری بالا قرار دارد.
طبق این جدول، نرخ بیکاری در کهگیلویه و بویراحمد در تابستان سال گذشته، 15.5، بهار امسال 19.2 و تابستان امسال 14درصد اعلام شده و براین اساس نرخ بیکاری در این استان بالاتر از میانگین کشوری است.
نماینده گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی عدم سرمایه گذاری دولت و بخش خصوصی در این استان را از اصلی ترین عوامل بالا بودن نرخ بیکاری در این استان عنوان کرد.
پروژه های بزرگ این استان قفل شده اند
سید قدرت حسینی به خبرنگار مهر گفت: طبق اصل 44 قانون اساسی دولت تنها می تواند تا 49 درصد سرمایه گذاری کند و 51 درصد دیگر باید از سوی بخش خصوصی سرمایه گذاری شود.
وی بیان کرد: به دلیل عدم توانایی بخش خصوصی در تامین51 درصد سهم خود، دولت نیز طبق قانون نمی تواند سرمایه گذاری کند.
حسینی اظهار داشت: مجلس اخیرا مصوبه ای داشته که دولت تا 100درصد نیز می تواند در برخی پروژه ها سرمایه گذاری کند که امیدوارم دولت نگاهی ویژه به کهگیلویه وبویراحمد داشته باشد.
با این حال عدم تحقق مصوبات و پروژه هایی که می توانست موجب اشتغالزایی در استان شود همچون پتروشیمی دهدشت، پتروشیمی گچساران، کارخانه ماشین سازی گچساران، سد چمشیر، سیمان سپو و ...نیز باعث شد همچنان این استان در ردیف استانهای دارای بالاترین نرخ بیکاری بماند.
نماینده گچساران و باشت در این خصوص گفت: هر پروژه ای که به بهره برداری برسد بخشی از مشکلات اشتغال در استان حل می شود اما هم اکنون پروژه های بزرگ این استان قفل شده اند و هیچ پیشرفتی ندارند.
پتروشیمی گچساران پس از 9سال پیشرفت چشمگیری نداشته است
حسینی افزود: پتروشیمی گچساران پس از 9 سال از آغاز عملیات اجرایی آن، پیشرفت چشمگیری نداشته است.
وی عنوان کرد: بانیان این پروژه سرمایه قابل ملاحظه ای از خود ندارند و می خواهند از طریق وامهای دولتی این پروژه را به سرانجام برسانند در حالیکه دولت مشکلات خود را دارد.
حسینی تصریح کرد: بارها گفته ایم که 40 درصد از سهام این پتروشیمی را به مردم واگذار کنید اما مسئولان این پروژه از این کار سرباز می زنند زیرا می دانند این پروژه در صورت بهره برداری سود کلانی خواهد داشت.
ماشین سازی گچساران و سد چمشیر بامشکل مواجه اند
وی افزود: آنها تنها دنبال منافع خود در این پروژه هستند و وضعیت کنونی پتروسیمی گچساران برای آنها مهم نیست.
حسینی همچنین یادآور شد: کارخانه ماشین سازی گچساران نیز پس از افتتاح تعطیل شده و سد چمشیر نیز به دلیل نبود فاینانس با مشکل مواجه است.
وی بیان کرد: این دو پروژه حداقل می توانست بخشی از مشکلات بیکاری در شهر گچساران را کاهش دهد.
90درصد مراجعین به نمایندگان بیکارانند
نماینده گچساران و باشت در مجلس گفت: هم اکنون 90درصد از مراجعان به نمایندگان استان درخواست اشتغال دارند.
حسینی بیان داشت: تعداد بیکاران در این استان کاهش نیافته زیرا همچنان فشار بر نمایندگان استان در خصوص اشتغال بسیار زیاد است.
مشکل بیکاری همچنان بر استان سایه انداخته و با خود برخی آسیبهای اجتماعی نیز به همراه آورده و به گفته کارشناسان امر، بیکاری اصلی ترین عامل رشد نزاع و افزایش طلاق در کهگیلویه و بویراحمد است.
با وجود این مسئولان استان خبر از ایجاد بیش از 16هزار فرصت شغلی جدید در سال جاری داده اما تاکنون گزارشی از تحقق یا عدم تحقق این وعده اعلام نشده است.
نظر شما